Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πολιτιστική Κληρονομιά | Το ευχαριστήριο για τη γιορτή της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στο Ροεινό

Πολιτιστική Κληρονομιά | Το ευχαριστήριο για τη γιορτή της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στο Ροεινό

Με ευχαριστήριό της, η Πολιτιστική Κληρονομιά αναφερει ότι "την Κυριακή 3/11/2019, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απανταχού Ροϊνιωτών «Αη Γιώργης» και τον εξωραϊστικό Σύλλογο «Ο ΠΑΝ», πραγματοποιήσαμε την φετινή μας εκδήλωση προς τιμή της γιορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, στο Ροεινό Αρκαδίας παρουσιάζοντας τα ήθη και έθιμα του Αη Γιώργη της ημέρας αυτής.

Στη Θεία Λειτουργία, η οποία έγινε μετά αρτοκλασίας, και η οποία τελέστηκε στο βυζαντινό Ι.Ν. του Αγ. Γεωργίου του 12ου αιώνα μ.Χ, είχαμε την τιμή να είναι παρών ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κος Θεόκλητος, τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και στην εκδήλωση που ακολούθησε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από τα βάθη της καρδιά μας τον Θεοφιλέστατο για την εξαιρετική τιμή που μας έκανε καθώς και για τις ευχές του.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους σεβασμιότατους ιερείς και τον ιεροψάλτη που τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία.
Ευχαριστούμε τον Δ/ντη του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης Ασμχο κον Δημήτριο Φωτόπουλο για την παρουσία του και για τα καλά του λόγια.
Ευχαριστούμε τους Αντιδημάρχους Τρίπολης κον Αλέξανδρο Κανελλόπουλο και κον Δημήτριο Μακαρούνη για την παρουσία τους στην εκδήλωση.
Ευχαριστούμε εγκαρδίως τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου κον Χρήστο Γόγολα, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου. Ήταν πραγματική τιμή για εμάς η παρουσία τους για το λόγο ότι την εκδήλωση αυτή την κάναμε με τις φορεσιές των Σαρακατσαναίων, αφού ένα από τα έθιμα που παρουσιάσαμε – του Αη Γιώργη του Γαλατά – είναι Σαρακατσαναίϊκο.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Αντιδήμαρχο Τρίπολης κα Ελένη Καρούντζου, τον πατέρα Γεώργιο Καραλή και τα μέλη των τοπικών Συλλόγων οι οποίοι αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία από την αρχή και μας βοήθησαν στο μικρό χρονικό διάστημα που είχαμε, να οργανωθεί αυτή η όμορφη εκδήλωση.
Ευχαριστούμε επίσης και τους κατοίκους του Ροεινού για την φιλοξενία στο όμορφο χωριό τους.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς της εκδήλωσης : Οινοποιείο Καλογερόπουλου, Γιαννόπουλου και Σιάννη για το κρασί που μας προσέφεραν. Το ψωμί ήταν προσφορά του φούρνου Κορατζόπουλου. Το κρέας από το κρεοπωλείο Τσικάκης – Γιαννόπουλος. Η γαλόπιτα από το ζαχαροπλαστείο Αριστον. Τα κουδούνια των προβάτων από το κατάστημα Ιπποstore.
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσουμε τους κους Κώστα & Γεώργη Καντζάβελο από το Μαίναλο και κο Κώστα Γαλιώτο από το Περθώρι, βοσκούς, οι οποίοι ενθυμούμενοι το έθιμο του Αη Γιώργη του Γαλατά προσέφεραν το γάλα για τις γαλόπιτες.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά την κα Νίκη Κούρταλη – Κούλη, αν και είναι μέλος του Συλλόγου μας, για την συμβολή της τόσο στην ιστορική και λαογραφική έρευνα στα θέματα της παράδοσης όσο και για τις υπέροχες φορεσιές της.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που παρευρεθήκατε στην όμορφη αυτή εκδήλωση και μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Τα θετικά σας σχόλια μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με την παράδοσή μας πιο ενεργά, τόσο με την εκμάθηση χορών σε μικρούς και μεγάλους, όσο και με την έρευνα και παρουσίαση των εθίμων του τόπου μας και της Πατρίδας μας.
Συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου μας που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στην εκδήλωση. Χαιρόμαστε που στον Σύλλογό μας έχουμε άτομα που δουλεύουν με μεράκι, κέφι, ευχαριστιούνται αυτό που κάνουν μέσα σε κλίμα συνεργασίας, ομόνοιας και κυρίως της καλής παρέας.
Ευχόμαστε σε όλους σας ο Άγιος Γεώργιος να χαρίζει υγεία, ευτυχία, καλοτυχία σε εσάς και στις οικογένειες σας.
Για την συγκεκριμένη εκδήλωση θα ευχηθούμε και του χρόνου, αλλά στο ενδιάμεσο να είστε σίγουροι ότι θα ξαναβρεθούμε !!!"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...