Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γέμισε το κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας – Νέα είσοδος στη βόρεια πλευρά (vd)

Γέμισε το κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας – Νέα είσοδος στη βόρεια πλευρά (vd)

Βόρεια είσοδο θα αποκτήσει το δημοτικό κοιμητήριο της Τρίπολης, στην Αγία Τριάδα, μια είσοδος που είναι ανοιχτή από το έτος ίδρυσης του, δηλαδή από το '93. Το έργο είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο. Επίσης θα φτιαχτεί και η μάντρα που βρίσκεται δίπλα από την είσοδο. Είναι προγραμματισμένο να μεταφερθεί η κύρια είσοδος του κοιμητηρίου πιο αριστερά, λόγω της δυσκολίας που έχουν οι οδηγοί στην ορατότητα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η πρόεδρος του Νομικού προσώπου του Δήμου Τρίπολης Χριστίνα Ζαμπαθά που βρέθηκε σήμερα στο σημείο. 

Είπε ότι δυνατότητα φύλαξης του κοιμητηρίου δεν υπάρχει και γι' αυτό θα κλείνει η βόρεια είσοδος στις 10 το βράδυ, επειδή έχει παρατηρηθεί κατά καιρούς ότι έχουν γίνει αρκετές ζημιές.
Επιπλέον αναφέρθηκε και στη χωρητικότητα του κοιμητηρίου, η οποία πλέον δεν είναι ικανοποιητική, καθώς έχει ήδη γεμίσει ο χώρος και ήδη έχουν παραδοθεί και οι καινούριοι τάφοι (μονοί και διπλοί). Το επόμενο βήμα του δήμου είναι να προβεί σε αναζήτηση νέου οικοπέδου.
Θα γίνει αναβάθμιση του χώρου γύρω από την εκκλησία για να μπορεί ο κόσμος να κάθεται και να πραγματοποιεί και μνημόσυνα. Επιπλέον από το δήμο έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις στο χώρο, όπως ο καθαρισμός των φρεατίων και η προμήθεια νέων οστεοφυλακίων.
Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, το οποίο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, επειδή θεωρείται μνημείο, κάποιοι τάφοι θα κρατήσουν τα στοιχεία που έχουν και θα γίνει συντήρηση αλλά αυτό δεν είναι στα άμεσα σχέδια του δήμου.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...