Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η δικαστική απόφαση για τη χωματερή στον Άγιο Βλάση | Σκουπίδια τέλος από τις 27 Ιουνίου και μετά! (vd)

Η δικαστική απόφαση για τη χωματερή στον Άγιο Βλάση | Σκουπίδια τέλος από τις 27 Ιουνίου και μετά! (vd)

Για τη δικαστική απόφαση (79/2020 του Μονομελούς Η δικαστική Πρωτοδικείου) που απαγορεύει την εναπόθεση απορριμμάτων στον Αγ Βλάση, αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου, ο δικηγόρος της Επιτροπής κατοίκων που είχαν καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα, Παναγιώτης-Χρήστος Γ. Αλουπογιάννης.

«Το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής δεν περιγράφεται με λόγια» είπε ο κ. Αλουπογιάννης, αναφερόμενος στην κατάσταση που αντίκρυσε στον Άγιο Βλάση.

Επίσης, είπε ότι από τις 27 Ιουνίου απαγορεύεται η εναπόθεση απορριμμάτων, ενώ η δικαστική απόφαση προβλέπει υποχρεωτική παρουσία πυροσβεστικού οχήματος σε 24ωρη βάση και σωληνώσεις νερού για να καταβρέχεται ο χώρος καθημερινά, προκειμένου να μην υπάρχουν αυταναφλέξεις.

Στη συνέχεια μίλησε ο Παναγιώτης Βέμμος, ο οποίος είναι από τους πρωτεργάτης, πριν από έξι χρόνια, για να δημιουργηθεί η Επιτροπή Κατοίκων που κινήθηκε νομικά εναντίον της λειτουργίας χωματερής στον Άγιο Βλάση.

«Είναι ο πλέον ακατάλληλος χώρος, επειδή είναι δίπλα στο Νοσοκομείο, σε βρεφονηπιακό σταθμό, σχολεία και το στρατόπεδο. Είναι ακατάλληλος και για ιστορικούς λόγους."

Παράλληλα, κάλεσε τη δημοτική αρχή να βρει μια βιώσιμη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, για το καλό όλων των πολιτών.

Τα βίντεο είναι από τη Δημοτική Ραδιοφωνία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...