Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Τρίπολη τίμησε την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (vd)

Η Τρίπολη τίμησε την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (vd)

Το πρωί της Κυριακής 20/09/2020 πραγματοποιήθηκε στην Αρκαδική πρωτεύουσα ο εορτασμός της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, όπως κάθε χρόνος τέτοιες ημέρες. Στη σημερινή εκδήλωση παρουσία έδωσαν στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπρόσωποι ΝΕ κομμάτων του Νομού.

Στις 10:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία  στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης και στη συνέχεια στην πλατεία Προσφύγων της Μικράς Ασίας «Γεώργιος Καραγιάννης», τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Παρουσία έδωσαν εκτός από επίσημα πρόσωπα και απλοί πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση Μνήμης στους Έλληνες της Μικράς Ασίας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν η ανάγνωση του χαιρετισμού του Βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Παπαηλιού που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, αλλά και χαιρετισμός του Γεωργίου Καραγιάννη από τον γιο του Ιωάννη, καθώς ένα πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα δεν του επέτρεψε να βρίσκεται σήμερα στην Αρκαδική πρωτεύουσα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Φιλόλογο Γεώργιο Βλάση.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο «Μνημείο  των Προσφύγων» από τους επισήμους για να ολοκληρωθεί η εκδήλωση με την τήρηση ενός λεπτού σιγή και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Πηγή - www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...