Menu
RSS
Παρασκευή, 16/04/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Σκληρό lockdown στην Αρκαδία | Αλαλούμ με τις αναστολές εργασίας - Πυρ και μανία με τα Υπουργεία οι λογιστές - "Η κατάσταση έχει ξεφύγει"

Σκληρό lockdown στην Αρκαδία | Αλαλούμ με τις αναστολές εργασίας - Πυρ και μανία με τα Υπουργεία οι λογιστές - "Η κατάσταση έχει ξεφύγει"

Σύλλογος Λογιστών - Φοροτεχνικών

Ελευθέρων Επαγγελματιών

Νομού Αρκαδίας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01/03/2021

 

Προς

Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο

Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο

Τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Χάλαρη Χρήστο

 

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΟΡΘΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ»

Αξιότιμοι Κύριοι,

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 17:00 ανακοινώθηκε ότι από την  Πέμπτη 25/02/2021 και ώρα 06:00 έως Δευτέρα 01/03/2021 και ώρα 06:00 η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.  Τούτο επιφέρει κάποια έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Ένα από αυτά είναι η αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων σε επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία με εντολή δημόσιας αρχής.

Έχει πλέον διευκρινιστεί από τους Υπουργούς οικονομικών – Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι ……η αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται, με την υπεύθυνη δήλωση της παρ. 1 τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα της έναρξης της αναστολής. Επομένως, σύμφωνα με αυτή την απόφαση οι λογιστές – φοροτεχνικοί της Αρκαδίας έσπευσαν την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου να προαναγγείλουν τις αναστολές συμβάσεων που θα άρχιζαν από την επομένη μέρα, ήτοι Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Δυστυχώς όμως, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου από 18:00 και μετά το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ δεν δεχόταν την υπεύθυνη δήλωση για την αναστολή συμβάσεων από δημόσια αρχή για το διάστημα 25 Φεβρουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου. Πιθανόν, επειδή ήταν απόγευμα και δεν θα πρόλαβαν οι υπάλληλοι των Υπουργείων να ενημερώσουν το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για την Αρκαδία.  Την επομένη μέρα, δηλ. την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, ύστερα από πειράματα και αυτοσχεδιασμούς ορισμένοι λογιστές – φοροτεχνικοί πήραν την απόφαση και προανάγγειλαν την αναστολή σύμβασης  εργασίας από την επόμενη μέρα, ήτοι την Παρασκευή. Άλλοι λογιστές – φοροτεχνικοί δεν δήλωσαν καθόλου εύχοντας να δοθεί κάποια ενημέρωση.  Ορισμένοι λογιστές – φοροτεχνικοί, μάλιστα, δοκίμασαν την ημέρα Πέμπτη να δοκιμάσουν να αναγγείλουν την αναστολή με έναρξη την ίδια μέρα.  Βέβαια, το σύστημα τους έβγαζε εκπρόθεσμους. Το θέμα είναι γιατί τους έβγαζε εκπρόθεσμους; Γιατί πρέπει να ισχύει η προαναγγελία σε περίπτωση καθολικού LOCKDOWN; Και αφού έπρεπε να προαναγγέλλονται οι αναστολές, γιατί την Τετάρτη δεν ήταν εφικτό; Δεν ήταν επιλογή των εργοδοτών να βγάλουν σε αναστολή τους εργαζομένους. Ήταν κρατική εντολή.  Γιατί πρέπει οι λογιστές να σκέφτονται πατέντες για το πώς να κάνουν την δουλειά τους σωστά; 

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η σωτήρια ανακοίνωση για τους ΚΑΔ που κλείνουν με εντολή δημόσιας αρχής από 25/2/2021 και για το πώς θα γίνουν οι αναστολές και οι ορθές επαναλήψεις για την περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, η οποία έδινε την δυνατότητα οι αναστολές και οι ορθές επαναλήψεις να πραγματοποιηθούν από τις 27/02/2021 έως 28/02/2021. Εκτός από το απαράδεκτο που ανακοινώσατε ότι οι αναστολές και οι ορθές επαναλήψεις να πραγματοποιηθούν μέσα σε 2 ημέρες και αυτές οι 2 ημέρες αφορούν Σαββατοκύριακο, το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ δεν λειτούργησε ποτέ και δεν είχατε και τον απαραίτητο σεβασμό προς τους συχνά επικαλούμενους από εσάς ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ σας, τους λογιστές – φοροτεχνικούς, ώστε να ανακοινώσετε την ακόμη μια φορά δυσλειτουργία του συστήματος.  Για τις 48 ώρες του Σαββατοκύριακου οι λογιστές – φοροτεχνικοί της Αρκαδίας ήταν εγκατεστημένοι μπροστά σε μια οθόνη να περιμένουν να ανοίξει το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για να πραγματοποιήσουν τις αναστολές.  Το οποίο δεν έγινε ποτέ. 

Μας ζητήσατε εν μέσω Σαββατοκύριακου, σε έναν νομό που μόλις μπήκε στην ζώνη αυξημένου κινδύνου, να βρεθούμε στα γραφεία μας να στείλουμε τις αναστολές.  Παρά την επικινδυνότητα και τον παραμερισμό των άλλων υποχρεώσεων μας, εμείς βρεθήκαμε στα γραφεία μας περιμένοντας για 48 ώρες να ανοίξει το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.  Το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι λόγω της μη ενημέρωσης για το τι θα κάνουμε για αυτές τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου, ο υπολογισμός της σωστής μισθοδοσίας δεν είναι δυνατός, πράμα που σημαίνει την καθυστέρηση της απόδοσης του μισθού των εργαζομένων.

Δεν γνωρίζουμε αν αποτελεί κομμάτι ενός κακόγουστο αστείου, αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να περιγελάτε άλλο στις πλάτες των λογιστών.  Θα μπορούσατε να ανακοινώσετε ότι δεν θα ανοίξει το σύστημα τελικά και ότι θα δοθούν νέες οδηγίες.  Αυτό που έγινε εν μέσω Σαββατοκύριακου ήταν απαράδεκτο και για ακόμη μια φορά δείξατε ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση.  Κλείσαμε έναν χρόνο από την έναρξη αυτής της πανδημίας και μάλλον δεν έχετε καταφέρει ακόμα να συντονίζετε κάποια θέματα.

Απαιτούμε για ακόμα μια φορά να είσαστε προσεκτικοί σε ότι ανακοινώνετε και αντί για Δελτία Τύπου να ανακοινώνετε κάτι πιο επίσημο.

Σε αναμονή των ενεργειών σας,

Με τιμή εκ του ΔΣ

Μαυρόγιαννης Γεώργιος       Πρόεδρος

Τσαγκαρέλης Αντώνιος                        Αντιπρόεδρος

Ασκούνης Γεώργιος                Γραμματέας

Αλειφερόπουλος Γεώργιος   Ταμίας

Χαρβάτης Χρήστος                  Μέλος        

3 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 18:17 Σύνδεσμος σχολίου

  γιατί δε γράφετε ότι απλά οι κυβερνώντες είναι νούμερα , άσχετοι και επικίνδυνοι.

 • Clompas news
  Clompas news Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 14:30 Σύνδεσμος σχολίου

  Όχι τίποτα άλλο... αλλά για να μη κρυβόμαστε και πίσω από το δάχτυλό μας.. Λες και δεν ξέρουμε τι γίνεται στον περίγυρο της Πόλης μας.. Κλειστά μαγαζιά, κλειστές ορισμένες Υπηρεσίες, κλειστά σχεδόν τα πάντα.. Πώς γίνατε? Να υπάρχουν ομαδούλες και ότι τάχα βρέθηκαν εκτός απροόπτου και συνοστίζωνται, στα Παρκάκια και τ' αλσύλλια...? Περπατάς στους δρόμους και τα σοκάκια.. και ξεπροβάλουν 5 με 6 άτομα μικρής ηλικίας.. οι μισοί με ποδήλατα και σχεδόν όλοι, κατεβασμένη τη μάσκα στο πιγούνι. Σε μικρότερο βαθμό οι Μεγαλύτεροι. Περνά ο άλλος από δίπλα σου με οποιονδήποτε όχημα όταν περπατάς και νομίζει ότι είναι ο Σουμάχερ στην F1.. Και με τέζα τα ηχεία. Δε ξέρεις από που θα σου ξεπεταχτεί και καν'αδέσποτο που θα έχει άγριες διαθέσεις. Το Νοσοκομείο μουδιασμένο στο θέμα κρούσματα. Γιατί άραγε..? Η επιστροφή των περιπατητών από τα εξωτερικά από την πόλη μας Αλσύλλια, έρχονται κατά νομάδες. Από 5μιση με 6 που αρχίζει το λοκ ντάουν τρέχουν αγχωμένοι για να προλάβουν, μην τους κόψουν κάνα πρόστιμο..!!! Σε κάποιους από τους κάδους απορριμμάτων, κολλησιαργεί ο Δήμος να τους αδειάζει.. Και δε λέω γι'αυτούς που είναι στις κεντρικούς δρόμους.. για να εξηγειώμαστε..!!! Έξω από κάποια μαγαζάκια που δίνουν κάποια προϊόντα, όχι και ότι δε βλέπεις μικροπηγαδάκια και να χαριεντίζοντε μεταξύ τους, αλλά και να οχλαγωγούν..!!! Κάποιες από τις Υπηρεσίες στους χώρους εργασίας τους οι υπάλληλοι, θα πρέπει να κάνουν τους ζογκλέρ.. στο πατάρι που δε φωτίζεται επαρκώς.. από την ανατολή. Μαγαζάτορες και Εστιάτορες αντί με τα κλειδιά στο χέρι.. τα παρέδωσαν κι'αυτά..!!! Οι υποχρεώσεις των εμπόρων και των επιχειρήσεων στα πάγια έξοδα.. είναι για θηλιά..!!! Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες παρ'ολα.. στα απαγορευτικά μέτρα, διέρχονται αρκετοί έως πολλοί οργανισμοί! Όχι Κρατικοί.. αλλά ζωηκοί με επιμονή και αγνοώντας τους επικείμενους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ..!!!

 • anonymoys
  anonymoys Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 13:32 Σύνδεσμος σχολίου

  Ψήφους θα θέλουν μετά οι κυβερνώντες,ψηφίστε τους...λοιπόν, μαγαζάτορες κ.λ.π. βοήθειά μας...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...