Menu
RSS
Δευτέρα, 20/09/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
Κέντρο Ξένων Γλωσσών Δαμιανού
komis490 1972018

Παπαδημητρίου για τη δημοτική αρχή Τζιούμη: «2 χρόνια φωτογραφίας παντού»

Παπαδημητρίου για τη δημοτική αρχή Τζιούμη: «2 χρόνια φωτογραφίας παντού»

Σε συνέντευξη τύπου προχώρησε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου.

Αναλυτικότερα, είπε …

«Ήδη κλείσαμε δυο χρόνια διοίκησης της νυν δημοτικής αρχής και αυτό που έβαλαν ως τίτλο στο αφήγημά τους ήταν «2 χρόνια δουλειά παντού».

Ο τίτλος όμως που πρέπει να μπει γιατί είναι πιο αντιπροσωπευτικός είναι: «2 χρόνια φωτογραφίας παντού». Είναι γεγονός ότι μετά το πέρας της διοίκησής τους θα μπορούν να παραχωρούν μαθήματα φωτογραφίας και επικοινωνίας.

Πέρασαν ήδη 2 χρόνια απ’ τα οποία εκτός του φωτογραφικού φακού που έχει πάρει φωτιά, τίποτα άλλο δεν κινείται με την ίδια ταχύτητα. Ευτύχισαν με το «καλημέρα» να έχουν χρήματα να ξοδεύουν, να έχουν ενεργές συμβάσεις σε όλα τα επίπεδα για να λειτουργούν αλλά κυρίως έχουν έτοιμα έργα να υλοποιήσουν.

Το συμβόλαιο του αείμνηστου Δημήτρη Παυλή και της παράταξής του με τον λαό όπου δεν είναι άλλο από το 56σέλιδο Απολογισμό, υλοποιείται ένα μεγάλο μέρος του. Υλοποιείται με αργούς ρυθμούς, υλοποιείται με αλλαγές, υλοποιείται με καθυστερήσεις αλλά αυτό υλοποιείται. Παρέλαβαν την μοναδική ευκαιρία με όλα τα έργα που τους παραδώσαμε,  η Τρίπολη και τα χωριά μας να ατενίσουν με αισιοδοξία το μέλλον τους. Είναι πλέον εμφανές στον κόσμο ότι και δουλέψαμε και πετύχαμε πολλά.

Σήμερα διανύοντας τον 3ο χρόνο θητείας, τίποτα δεν φαντάζει για ένα λαμπρό μέλλον. Δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό που να δείχνει ότι κάτι δικό τους θα ξεκινήσουν και κάτι θα αφήσουν. Ούτε μακέτα. Λειτουργούν χωρίς όραμα, χωρίς στόχευση μα κυρίως χωρίς διάθεση. Ήδη κουράστηκαν.

Την 1η Σεπτεμβρίου εξέδωσαν ένα εκθεσιακό δελτίο τύπου όπου παρουσιάζουν αυτά που έχουν κάνει, αυτά που κάνουν και αυτά που θα κάνουν. Θα μού επιτρέψετε να σας αναφέρω ένα προς ένα αυτά που δημοσίευσαν με την πραγματική τους διάσταση:

 • Ένταξη και επανάχρηση του ιστορικού δημαρχείου προϋπολογισμού 2.500.000,00 ευρώ. Μελέτη δική μας η οποία είχε καταψηφιστεί απ’ τον Κο Τζιούμη και την παράταξή του όταν ήταν αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να χαθούν τα χρήματα.
 • Ένταξη στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στο οποίο ο θεμέλιος λίθος και οι μελέτες είναι δικές μας (σελ. 40).
 • Πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Υλοποιείται απ’ το 2016 με αρχικό ποσό ένταξης 2.532.175,83 ευρώ ενώ θεωρείται επιτυχία του αείμνηστου Παυλή το γεγονός ότι με μεγάλη πίεση στο Υπουργείο επετεύχθη σύμπραξη Δήμων Αρκαδίας και αναλάβαμε την διανομή. Οι υπόλοιποι νομοί έχουν διαχειριστή του προγράμματος την Περιφέρεια. Ο Δήμαρχος λοιπόν πανηγυρίζει για την συνέχισή του με 1.700.000,00 (σελ. 48).

Αναφέρουν ότι υλοποιούν:

 • Μουσείο Λαμπράκη. Βρισκόταν προς δημοπράτηση (σελ. 15) απ’ το πρόγραμμα LEADER.
 • Μουσείο Ελιάς και Σιδηροδρόμου. (σελ. 17) από ΑΝΒΟΠΕ.
 • Ολοκλήρωση της κατασκευής του ανοιχτού εμπορικού κέντρου (open mall) στα Κλωνατζίδικα (σελ. 6)
 • Αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου των σπηλαίων Κάψια ( σελ.5 ) ΤΑΠ-ΤΟΚ. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσω ότι ΤΑΠ ΤΟΚ σημαίνει Τατούλης – Παυλής.
 • Ανάπλαση της εισόδου Κανδήλας (σελ. 7) ΤΑΠ-ΤΟΚ.
 • Δημιουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου Αλέας (σελ. 18) ΑΡΚΑΔΙΑ 2020.
 • Χάραξη, ανάδειξη και ψηφιοποίηση των ιστορικών διαδρομών του Μαινάλου (σελ. 43) ΤΑΠ ΤΟΚ
 • Δημοπράτησαν και ξεκινούν αναπλάσεις στις πλατείες Μπασιάκου και Ριζών (σελ. 7) όπου οι μελέτες ήταν έτοιμες.
 • Απαλλοτρίωση για τη δημιουργία ασφαλούς πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο (σελ. 23) . Προγραμματική με Περ. Πελοποννήσου όπου 2 χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα.
 • Ασφαλτόστρωση 118.000 τμ δρόμων. Προϋπολογισμός 1.200.000,00 (σελ. 24) 2,5 σελίδες πίνακες με μετρημένους δρόμους με τη σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας όπου από αυτούς υπολείπονται αρκετοί συν του ότι προβλέπονται και πινακίδες σήμανσης Κ.Ο.Κ. όπου ακόμα αγνοούνται.
 • Αγροτική οδοποιία (σελ. 22). Ολόκληρη δική μας. 3.800.000,00
 • Αντιπλημμυρικά έργα 1.800.000,00 (σελ. 22) Εξ ολοκλήρου δικό μας.
 • Ανακατασκευή και εκσυγχρόνιση αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων καθώς και η αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, του ΔΑΚ κλπ (σελ. 11) Συνολικός προϋπολογισμός 4.100.000,00 και με κλεισμένο το κολυμβητήριο επ’ αορίστου στέλνοντας τα παιδιά τα δικά μας εκδρομή σε άλλες πόλεις.
 • Παιδικές χαρές. (σελ. 8) Πονεμένη ιστορία. Βρήκαν τις μελέτες και τα χρήματα έτοιμα, για 24 παιδικές χαρές προς υλοποίηση αλλά αυτοί θεώρησαν ότι είναι καλύτερο να αλλάξουν τα όργανα με πιο ακριβά (τα οποία ο κόσμος μιλά περί εκτρωμάτων) και να μπορούν να φτιαχτούν 15 και με την πιστοποίησή τους να αγνοείται.
 • Ενεργειακή Αναβάθμιση Λυκείων Λεβιδίου και Τεγέας (σελ. 9) ΤΑΠ ΤΟΚ
 • Δημιουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ (σελ. 49) Το νερό στο αυλάκι το βάλαμε. Ένα δύσκολο εγχείρημα με πολλά εμπόδια. Απόδειξη αυτού, ότι 2 χρόνια η σημερινή διοίκηση και αυτή παλεύει.
 • Οι αναφορές περί εκσυγχρονισμού της ΔΕΥΑΤ, περί δημοπράτησης Βιολογικού καθαρισμού Λεβιδίου, περί επέκτασης δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης και αποχετευτικού δικτύου όμβριων υδάτων ( σελ 27-34) Η συνδρομή της σημερινής διοίκησης υπολογίζεται αν όχι μηδενική, μηδαμινή.
 • Γίνεται αναφορά σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων όπου μάθαμε ότι η δεματοποίηση των απορριμμάτων και με κόστος των 38,00 τον τόνο και χωρίς σαφή προοπτική μετακίνησης, αποτελεί νόμιμη διαχείριση.
 • Επίσης μιλούν για αύξηση του Πρασίνου και ορθή λειτουργία του συγκεκριμένου τομέα. Τους προκαλώ δημόσια, να μας πουν το ύψος του κόστους αυτών των υπηρεσιών καθώς επίσης και τους αναδόχους.
 • Μιλούν για αξιοποίηση των μηχανημάτων του Δήμου για πολλές εργατοημέρες αλλά ας μας πουν αν έχουν επισκεφθεί όλες τις Κοινότητες και ιδιαίτερα σε αυτές που ο Πρόεδρος δεν είναι κάτοχος προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ας πάμε όμως σε αυτά που δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα:

 • Κυκλοφοριακό. Καμία αναφορά, καμιά προοπτική. Και υπενθυμίζω στον κόσμο ότι μετά από μεγάλη προσπάθεια ο Δήμος μας διαθέτει εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη η οποία έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.
 • Απόλυτο χάος στη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Στη διαχείριση που έγινε με τα μέτρα covid, η αρμόδια υπηρεσία δεν είχε κανένα λόγο στην κατάρτιση των καταστάσεων με τους εκάστοτε παραγωγούς και εμπόρους που δραστηριοποιούνταν. Η κατανομή των θέσεων γινόταν βάσει μηνυμάτων σε κινητό τηλεφώνου πολιτικού προϊσταμένου. Επιπλέον, επί θητείας μας πραγματοποιήθηκε μοριοδότηση  και διάθεση όλων των κενών θέσεων σε μόνιμες ενώ τώρα δεν υπάρχει ούτε καν ως σκέψη.
 • Αδέσποτα. Το θέμα το έχουμε πολλαπλώς και πολυπλεύρως αναλύσει. Λοιδορηθήκαμε, κατηγορηθήκαμε, λασπωθήκαμε αλλά αυτοί δεν γνώριζαν καν ότι το ενδιαίτημα ήταν αδειοδοτημένο. Και η απόλυτη δικαίωση της παράταξής μας ήρθε με την έκθεση αυτοψίας απ’ την κτηνιατρική υπηρεσία όπου αναφέρει: «Επισημαίνουμε ότι ο μόνιμος εγκλεισμός των ζώων πέραν του ότι είναι μη σύμφωνος με τη νομοθεσία, παράλληλα είναι πράξη μη ηθική, επιβαρύνει το Δήμο με τα έξοδα διατήρησής τους εντός των εγκαταστάσεων, δεν αφήνει κενές θέσεις ώστε να πραγματοποιούνται επιπλέον στειρώσεις στα υπόλοιπα αδέσποτα ζώα και άρα όχι μόνο δεν επιφέρει καμία αλλαγή στον περιορισμό του αριθμού τους αλλά αυτά που ζουν εκτός εγκαταστάσεων, συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται με ρυθμούς ανεξέλεγκτους».
 • Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Ακόμα παλεύουν με την μελέτη.
 • Δεν έχει τηρηθεί η δέσμευση Δημάρχου και Αντιδημάρχου περί ορθής κατανομής χρημάτων του Φιλόδημου που προορίζονταν για συγκεκριμένα χωριά και ήταν εξ ολοκλήρου αποτέλεσμα δικό μας.
 • Δεν έχουν γνωστοποιήσει στις Τοπικές Κοινότητες για τα υπολειπόμενα χρήματα ΣΑΤΑ που υπάρχουν και θα μπορούν να προγραμματίσουν για διάφορες παρεμβάσεις στα χωριά. Θα πρέπει να υπάρχει αδιάθετη ΣΑΤΑ 4 ετών συν ότι υπάρχει απ’ την τωρινή θητεία.
 • ΚΕΔΗΤ. Καμιά απόφαση γιατί ενέχει πολιτικό κόστος.
 • Βοσυνιώτειο ίδρυμα. Μία από τα ίδια.
 • Σημείο Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Αυτό και αν καίει.

Είναι αρκετοί άλλοι τομείς όπου χρήζουν ανάλυσης γιατί υπάρχει δυσλειτουργία όπως είναι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, η Καθαριότητα, η Ασφάλεια των πολιτών, η προστασία του πρωτογενούς τομέα, ο τομέας Πρόνοιας, αλλά αυτά θα έχουμε τη δυνατότητα σε άλλη συνάντηση μας να τα αναλύσουμε. Ούτως ή άλλως δεν θα αλλάξει κάτι.

Μας χαροποιεί λοιπόν το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του οράματος και της προσπάθειας του Δημήτρη Παυλή με την παράταξή του υλοποιείται, αλλά υπολείπεται αρκετό ακόμα. Υπάρχουν εντάξεις έργων που ούτε καν τις έχουν αγγίξει. Δεν θα φτάσει ούτε ο χρόνος αλλά και με την σχετική απειρία τους και απροθυμία τους ίσως χαθούν και λεφτά.

Πριν κλείσω θέλω να σας πω ότι επίτηδες δεν κάνω αναφορά στα πολιτιστικά και πολιτισμικά δρώμενα του Δήμου μας. Δυστυχώς σε αυτό το θέμα θα τοποθετηθώ μετά το πέρας των τρεχουσών εκδηλώσεων με αποκορύφωμα αυτών της 23ης Σεπτεμβρίου. Το μόνο που θα σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι, όταν μιλούσα τον Μάρτη μήνα για έλλειψη σχεδιασμού, στόχευσης και οράματος σχετικά με τα 200χρονα ήμουν πολύ επιεικής."

49 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 13:25 Σύνδεσμος σχολίου

  23.34 Εγώ δεν υποβάλλω σε κανέναν τίποτα για να πει, γιατί δεν έχω το δικαίωμα. Αν τώρα κάποιος είναι ηλίθιος και γουστάρει να γίνεται υποχείριο και δουλάκι άλλων, δικό του πρόβλημα. Και δεν κατάλαβα. Ποιον θα ντραπώ; Τον Σωτήρη; Έλα τώρα. Σοβαρέψου. Του τα λέω κι έξω που τον βλέπω, μην αγχώνεσαι. Αν δεν τα καταλαβαίνει, ποσώς με απασχολεί

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 23:34 Σύνδεσμος σχολίου

  22.18 ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ. ΜΗ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 22:18 Σύνδεσμος σχολίου

  20:30 Τι να γλεντήσει ρε μαύρε; Εδώ δεν μπορεί να γλεντήσει ούτετον ίδιο του τον εαυτό. Άλλοι είναι αυτοί που τον γλεντάνε και τον έχουν για υποβολέα κι αυτός νομίζει ότι είναι υψηλή πολιτική προσωπικότητα

 • Μαρκος
  Μαρκος Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 20:30 Σύνδεσμος σχολίου

  Σωτηράκη..γλέντησέ τους!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 08:55 Σύνδεσμος σχολίου

  @20:03 Εγώ ρε στούκας δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο, δεν είμαι αιρετός, για να βγαίνω να μιλάω ώστε αυτά που λέω να έχουν βαρύτητα ή να μπορώ με τις αποφάσεις μου να επηρεάσω έναν ολόκληρο δήμο. Το ίδιο είναι να βγει να μιλήσει ο πρωθυπουργός ή ο περιφερειάρχης ή ο δήμαρχος και το ίδιο ένας απλός πολίτης; Γι' αυτό τους εκλέγουμε άλλωστε, για να μας εκπροσωπούν, είτε είναι κεντρική κυβέρνηση, είτε τοπική αυτοδιοίκηση, διαφορετικά ο καθένας από μας θα έλεγε το μακρύ του και το κοντό του και θα υπήρχε χάος και ακυβερνησία. Και δεν κατάλαβα. Ποιος έβρισε την οικογένειά του; Επειδή τον αποκαλούν "Ζήκο" ή του λένε ότι αυτά που διαβάζει του τα ετοιμάζουν άλλοι, είναι βρισιά; Άντε πάγαινε βλήμα που θα μου πεις κι ότι κρύβομαι κιόλας πίσω από την ανωνυμία. Γιατί εσύ τι κάνεις; Βγαίνεις με το όνομά σου;

 • ΛΑΜΠΡΟΣ
  ΛΑΜΠΡΟΣ Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 06:39 Σύνδεσμος σχολίου

  ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ .ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΑΣ.ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ.ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ .ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ
  ΠΑΛΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ......

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 20:03 Σύνδεσμος σχολίου

  Το ότι κάποιος είναι δημόσιο πρόσωπο δεν πάει να πεί ότι πρέπει δέχεται να τον κρίνουν με βρισιές αυτόν και την οικογένεια του ,Και αφού εσύ μιλάς για να κρίνεις τον κάθε Σωτηράκη δημόσιο πρόσωπο γιατί δεν βγαίνεις δημόσια η επώνυμα και κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία ?

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 16:47 Σύνδεσμος σχολίου

  10.21 Για το όποιο "έργο" του Σωτηράκη το είπαμε μία, το είπαμε δύο, το είπαμε τρεις, το είπαμε χίλιες δεκατρείς. Δεν θα του στήσουμε και άγαλμα. Δεν είναι και κανένας ήρωας. Μην τρελλαθούμε κιόλας. Αυτό που πρέπει να καταλάβει όμως ο Σωτηράκης (και ο κάθε...Σωτηράκης) είναι ότι από τη στιγμή που αποτελεί δημόσιο πρόσωπο, θα πρέπει να δέχεται και την αρνητική κριτική (και όχι "κρητική" δεν είναι από την Κρήτη), όποια κι αν είναι αυτή, ακόμα και με τον τρόπο που γίνεται μέσα από αυτά εδώ μέσα τα σχόλια. Διαφορετικά, αν δεν το αντέχει και αισθάνεται ότι πιέζεται, να παραιτηθεί και να πάει σπιτάκι του

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 10:21 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο Σωτηράκης είναι απο τους λίγους που έδωσε και την ψυχή του όταν ήταν αντιδήμαρχος. Είναι από αυτούς που 'εκαναν έργο και σήμερα μπορεί να μιλά και να κάνει κριτική στην δημοτική αρχή. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν η έχοντες την εξουσία είναι ότι η δουλειά του Σωτηράκη και γενικά της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί κρητική και να ελέγχει την εκάστοτε διοίκηση.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 09:56 Σύνδεσμος σχολίου

  21.43 Μάθε πρώτα ρε πίθηκα να γράφεις κανονικά που μου θες και σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...