Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σοβαρές καταγγελίες στη Βουλή: "Κυκλώματα φέρνουν νύχτα εργάτες γης σε χωριά της Γορτυνίας και απειλούν κτηνοτρόφους" (vd)

Σοβαρές καταγγελίες στη Βουλή: "Κυκλώματα φέρνουν νύχτα εργάτες γης σε χωριά της Γορτυνίας και απειλούν κτηνοτρόφους" (vd)

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου έγινε σήμερα στη Βουλή για το Γολγοθά της μετάκλησης εργατών από τρίτες χώρες που δημιουργεί απόγνωση στον πρωτογενή τομέα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε: «Ο κτηνοτρόφος από το Βαλτεσινίκο της Γορτυνίας για να φέρω κάποιον χρειάζομαι 1000 ευρώ, για κάθε αίτηση που καταθέτω. Τις περισσότερες φορές απορρίπτεται η αίτηση. Αφού απορρίπτεται μια – δύο φορές, έρχονται τα γνωστά κυκλώματα- γραφεία. Τους φέρνουν το βράδυ στο χωριό και σε δύο μέρες τους παίρνουν και τους πάνε σε άλλη περιοχή. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να τσακώνονται με τα κυκλώματα, θέλουν το πρωί να πάνε στα ζώα τους. Τα βράδια έπαιρναν κτηνοτρόφους και τους απειλούσαν».

Το θέμα είναι σοβαρό και αφορά την επιβίωση όλης της χώρας, θα σφάξουν τα ζώα τους, επειδή δεν έχουν χέρια. Και μετά δεν θα έχουμε γάλα, κρέας, δεν θα έχουμε τίποτα.

Παλιά, πήγαιναν οι άνθρωποι στον βουλευτή για να τους διορίσουν και τώρα πάνε για να τους φέρουν έναν εργάτη από το Πακιστάν. Είναι κατάντια.»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης απάντησε, αναφέροντας στοιχεία για τη νομοθεσία, αλλά και στατιστικά για τις αιτήσεις και τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Υπουργείο για το θέμα αυτό. «Να στήσουμε ένα σύστημα που θα φέρουμε περισσότερους εργαζόμενους που θέλουν να δουλέψουν, αλλά όχι επικίνδυνους».

Στη συνέχεια, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε: «Οι συνεντεύξεις κάνουν μήνες να γίνουν. Οι εργάτες από τα χωριά του Πακιστάν δεν είναι εξοικειωμένοι με το κάθε χωριό της Γορτυνίας για να μπορέσουν να το ονοματίσουν με άνεση κατά τη συνέντευξη. Έχω παραδείγματα από περιπτώσεις στις οποίες ο εργάτης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ζήτησε να πάρει τηλέφωνο για να επιβεβαιώσει το όνομα της επιχείρησης και δεν τον άφησαν. Ελάτε να σας πάω στην Αρκαδία. Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να τα αφήσουν όλα, διότι δεν έχουν χέρια. Δεν ζητούν δάνεια, επιδοτήσεις και διορισμούς. Ζητούν εργάτες.»

«Για το νομό Αρκαδίας, το Προξενικό Γραφείο έχει παραλάβει 102 αποφάσεις της Αποκεντρωμένης, έχει χορηγήσει θεώρηση σε 58, έχει απορρίψει 13,ενώ 32 εργάτες δεν έχουν προσέλθει για την αίτηση. Η προσωπική συνέντευξη είναι το μέτρο προστασίας για τα κυκλώματα» είπε ο κ. Κατσανιώτης.

1 σχόλιο

  • ΦΕΣΑΚΙ ΔΩΣΕ ΣΤΟ ΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΝΙΑ
    ΦΕΣΑΚΙ ΔΩΣΕ ΣΤΟ ΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΝΙΑ Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 15:21 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΕΜΙΣΤΕ ΜΕ ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΜΠ ΟΛΗ ΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821

    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΠΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΣΜΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΑΤΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΩΝ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...