Κρίσιμες αποφάσεις σήμερα από τους αγρότες στην Αρκαδία - Θα κλείσουν δρόμοι;
Αμετάθετοι στον αγώνα τους παραμένουν οι αγρότες της Αρκαδίας, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Σήμερα, στις 11 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής στον κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, όπου θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για τα επόμενα βήματά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκονται διαφορετικά σενάρια κλιμάκωσης. Μεταξύ αυτών, η μερική παρεμπόδιση της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό του Μορέα, με το πιθανότερο σενάριο να προβλέπει κλείσιμο του δρόμου αλλά με μία λωρίδα ανοιχτή, ώστε να μην αποκλειστεί πλήρως η διέλευση των οχημάτων. Παράλληλα, έχουν διατυπωθεί και πιο δυναμικές προτάσεις, όπως το κλείσιμο των διοδίων στη Νεστάνη, κάτι που όμως θα αποφασιστεί συλλογικά.
Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, το οποίο εξέφρασε την υποστήριξή του στα αιτήματά τους, τονίζοντας την ανάγκη για άμεσες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και το απόγευμα, καθώς έχει προγραμματιστεί αυτοκινητοπομπή συμπαράστασης από οδηγούς ταξί της Τρίπολης, οι οποίοι δηλώνουν πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες επηρεάζουν συνολικά την τοπική οικονομία.
Επίσης, εκπρόσωπος του σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Εταιρείες της Αρκαδίας σήμερα Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα επισκεφτεί το μπλόκο των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων στην Τρίπολη, για να εκφράσει τη στήριξη μας στον δίκαιο αγώνα τους.
Οι επόμενες ώρες θεωρούνται καθοριστικές για τη μορφή που θα πάρει ο αγροτικός αγώνας στην περιοχή, με τους παραγωγούς να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση στα αιτήματά τους.
Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr
Σχετικά Άρθρα
- Ορεινό Κορακοβούνι | Πανηγυρικό Εσπερινός, λιτάνευση και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Ευσταθίου
- 23 Σεπτεμβρίου | Η Νάντια Καραγιάννη τιμά τη μοναδική Μαρινέλλα!
- Ξεκινά η σαιζόν για τα κορίτσια του Αστέρα - Δωρεάν είσοδος την Κυριακή στο γήπεδο του Παναρκαδικού! (vd)
- Μικροβιολογικό εργαστήριο ξεκινά να λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων Γορτυνίας
- Δωρεάν μαθήματα μουσικής από τη Φιλαρμονική Μεγαλόπολης!
1 σχόλιο
-
Οι άνθρωποι που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους τί σας φταίνε; Τα δίκια όλα έχετε αλλά έλεος αν δεν δουλέψουμε πως θα ζήσουμε; Το 60% των αγροτών ψήφισε Κούλη. Τι περιμένατε ρε παιδιά από αυτόν τον τύπο;






