Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Θέλουν να φτιάξουν σχολεία ελίτ στην Τρίπολη» λένε εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ

«Θέλουν να φτιάξουν σχολεία ελίτ στην Τρίπολη» λένε εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ
Η Επιτροπή εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Αρκαδίας, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Παιδείας προωθεί τη δημιουργία νέων Πειραματικών σχολείων. Στο νομό και ειδικά για την πόλη της Τρίπολης αυτό συνεπάγεται με νέα πειραματικά σχολεία ( νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) από την μετατροπή κάποιων από τα ήδη υπάρχοντα.
Το γεγονός αυτό θα έχει σημαντικές συνέπειες τόσο στη διαφοροποίηση των σχολείων με την δημιουργία σχολείων «ελίτ», αλλά και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών που τα σχολεία τους μετατραπούν σε Πειραματικά, αφού θα μπουν σε καθεστώς υπεραρυθμίας με ότι αυτό συνεπάγεται (κινητικότητα τουλάχιστον για αρχή).
   Τα σχολεία αυτά αν και αναφέρονται ως Πειραματικά, δηλαδή ότι θα γίνεται πειραματική εφαρμογή βιβλίων, διδακτικών μεθόδων και άλλων δραστηριοτήτων είναι προφανές ότι οι δράσεις που θα γίνονται σ' ένα σχολείο με ειδικά επιλεγμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς, δε θα έχουν εφαρμογή σε κανένα άλλο σχολείο. Άλλωστε όπως αναφέρεται από την πρώτη παράγραφο του νόμου για τα νέα Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία (Π.Π.Σ.) είναι η «υποστήριξη του στόχου της αριστείας». Για αυτό άλλωστε η επιλογή των καλών μαθητών από τα συμβατικά σχολεία θα γίνεται μέσω ειδικών εξετάσεων (όχι κλήρωση). Με ότι αυτό συνεπάγεται για το μαθητικό δυναμικό των άλλων σχολείων.
     Τα σχολεία αυτά όπως έχει δείξει και το παρελθόν θα είναι ο προπομπός σαρωτικών αλλαγών στη λειτουργία του σχολείου και της εκπαίδευσης αφού θεσμοθετείται όλο το οπλοστάσιο των πιο αντιδραστικών μέτρων που έχουν ποτέ εξαγγελθεί: Η αξιολόγηση της μονάδας και του εκπαιδευτικού, η προσέλκυση χορηγών, η τοποθέτηση εκπαιδευτικών κατόπιν συνέντευξης, η συμμετοχή εξωσχολικών «προσωπικοτήτων» στο Συμβούλιο του σχολείου, κ.λπ. Πρόκειται, λοιπόν, για σχολεία που προορίζονται να αναπαράγουν την κοινωνική ελίτ. Να προβάλλουν αξίες και ιδανικά που δεν θα έχουν καμιά σχέση με τις ανάγκες και τις αγωνίες ενός λαού που υποφέρει.
Ένας λαός, μια Παιδεία, Ένα σχολείο…
      Η επιτροπή εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ αντιμετωπίζει την προσφορά της εκπαίδευσης και του Εκπαιδευτικού απέναντι στην κοινωνία ως ένας Λαός μία Παιδεία , σύγχρονη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, χωρίς διακρίσεις και διαφοροποιήσεις. Για αυτό η θέση για Ενιαίο Βασικό υποχρεωτικό 12χρονο σχολείο, της ολόπλευρης και ενιαίας μόρφωσης, της σταθερής εργασίας, των διευρυμένων σύγχρονων κοινωνικών αναγκών έρχεται σε αντίθεση με το σχολείο της αγοράς, που προωθούν από κοινού κυβέρνηση- κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ»  

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...