Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος» στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού!

Η παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος» στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού!
Δεκάδες αρχαία θέατρα ανά την Ελλάδα θα ανοίξουν φέτος το καλοκαίρι (κάποια εξ αυτών για πρώτη φορά) τις πύλες τους για το κοινό για να φιλοξενήσουν την παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού, που θα παρουσιάσει το Ελληνικό Φεστιβάλ σε συνεργασία με την Κίνηση πολιτών «Διάζωμα».

Είκοσι οκτώ αρχαία θέατρα και αρχαιολογικοί χώροι θα φιλοξενήσουν την παράσταση, που έχει ως στόχο να γνωρίσει το κοινό την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Για τους χώρους που θα φιλοξενήσουν την παράσταση κλήθηκε να γνωμοδοτήσει - κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση - το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Τα μέλη του ΚΑΣ εξέτασαν τις δυνατότητες που έχουν τα αρχαία θέατρα να φιλοξενήσουν θεατές, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που τα μνημεία βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης ή δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα.

Προβληματισμοί υπήρξαν και για το αρχαίο θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας, όπου πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά τελικά το ΚΑΣ γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία ότι το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Την παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος», βασισμένη στο κορυφαίο κείμενο του Διονυσίου Σολωμού, θα σκηνοθετήσει ο Δήμος Αβδελιώδης και θα πρωταγωνιστήσει η Όλια Λαζαρίδου. Η παράσταση θα είναι λιτή, χωρίς σκηνικά, κάνοντας χρήση μόνο ειδικών φωτισμών.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας, στις 4 Ιουλίου!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...