Menu
RSS
Τρίτη, 28/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εργολήπτες και επιμελητήρια καταγγέλλουν προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας Επιτρόπου στην Αρκαδία!

Εργολήπτες και επιμελητήρια καταγγέλλουν προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας Επιτρόπου στην Αρκαδία!

Μετά τον Δήμαρχο Γορτυνίας, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Αρκαδίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αρκαδίας συνυπογράφουν ανακοίνωση και μιλούν για προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας Επιτρόπου. Η επιστολή τους στάλθηκε στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Νομό Αρκαδίας τους τελευταίους μήνες, λόγω της έλλειψης Επιτρόπου στην Υπηρεσία Επιτρόπου του Νομού Αρκαδίας. Από τις 16-08-2012 η Υπηρεσία στερείται Επιτρόπου, καθώς και Προϊσταμένου, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της, το οποίο έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην οικονομική λειτουργία των φορέων και των επαγγελματιών της περιοχής.

Λόγω της έλλειψης αυτής, στην Υπηρεσία προσέρχεται μόνο μία φορά την εβδομάδα αναπληρωτής Επίτροπος από το Νομό Κορινθίας, ο οποίος, όπως είναι φυσικό, δεν προλαβαίνει να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους και εγκρίσεις δαπανών που εκκρεμούν. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή να διακοπούν δημόσια έργα που υλοποιούν οι Δήμοι, να μην μπορούν να γίνουν προμήθειες ούτε καν ειδών σίτισης και καυσίμων στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής και γενικότερα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη διαχείριση των Δήμων και των υπολοίπων φορέων που υπάγονται σε έλεγχο, λόγω της μη έγκρισης των απαραίτητων ενταλμάτων πληρωμής.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω μίας τεράστιας οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τις επιχειρήσεις, οι οποίες, μεταξύ όλων των προβλημάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν, βρίσκονται και αντιμέτωπες με καθυστερήσεις που οφείλονται σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας μίας υπηρεσίας, από την οποία πολλές επαγγελματικές ομάδες εξαρτώνται για την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς αυτές. Θα θέλαμε επίσης να θέσουμε υπόψη σας ότι στις     31-12-2012 κλείνει το οικονομικό έτος για Δήμους και λοιπούς φορείς και σε περίπτωση που οι οφειλές τους δεν έχουν εξοφληθεί μέχρι τότε, θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο νέο προϋπολογισμό των Δήμων, γεγονός που σημαίνει ότι οι πληρωμές μπορεί να καθυστερήσουν μέχρι και το Μάιο του επόμενου έτους, ενδεχόμενο καταστροφικό για εμάς και όλους τους άλλους επαγγελματίες του Νομού μας.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη και εξετάσετε άμεσα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Επιτρόπου Νομού Αρκαδίας, έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ούτως ώστε να βρεθεί το συντομότερο δυνατό μία λύση, για να μην περιέλθουν οι τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που ήδη πλήττονται με το σφοδρότερο τρόπο, σε ακόμα δυσχερέστερη θέση.

Βέβαιοι για την άμεση ανταπόκρισή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ Ν.ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΗΣ

Προσυπογράφουν την παρούσα επιστολή:

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΣΙΩΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ/ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ/ΠΡΟΕΔΡΟΣ»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...