Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβλήματα λειψυδρίας σε χωριά του Δήμου Τρίπολης | Προγραμματική σύμβαση για έργα στα δίκτυα ύδρευσης!

Προβλήματα λειψυδρίας σε χωριά του Δήμου Τρίπολης | Προγραμματική σύμβαση για έργα στα δίκτυα ύδρευσης!

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. και του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Υδατικών Έργων Μεθυδρίου, για το έργο «Δίκτυα ύδρευσης των Τ.Κ.Βλαχέρνας, Δάρα, Λίμνης, Ορχομενού, Παλαιοπύργου, Παναγίτσας, Χωτούσας της Δ.Ε. Λεβιδίου και των Τ.Κ. Αρτεμισίου, Κάψια Λουκά, Ζημιάδες της Δ.Ε. Μαντινείας, Νεοχωρίου, Ζευγολατιού της Δ.Ε. Κορυθίου και Αγ. Βασιλείου, Πελάγους του Δήμου Τρίπολης».

Τα τελευταία χρόνια οι κοινότητες του Συνδέσμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας κατά τους θερινούς μήνες. Αυτά οφείλονται στις κατωτέρω αιτίες:

1. Στη μη επάρκεια παροχής των πηγών

2. Στη πλημμελή λειτουργία του δικτύου ύδρευσης λόγω παλαιότητας (ανεξέλεγκτες απώλειες και διαρροές)

3. Σε κλάδους του δικτύου που έχουν προστεθεί αυθαίρετα χωρίς σχεδιασμό και δεν έχουν καταγραφεί

4. Στην κακή διαχείριση διανομής φορτίου του δικτύου (ρύθμιση των παροχών στους διάφορους κλάδους του δικτύου).

Σύμφωνα με εκτίμηση που έχει γίνει από την ΔΕΥΑΤ για τις μελλοντικές ανάγκες σε κατανάλωση νερού, θα πρέπει να βρεθούν επιπλέον υδάτινοι πόροι προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες. Για τον λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθούν και γεωτρήσεις.

Οι περισσότεροι από τους δευτερεύοντες αγωγούς του δικτύου είναι από αμίαντο και χρειάζεται να αντικατασταθούν. Ο Κεντρικός Αγωγός Μεταφοράς αποτελείται από τρία τμήματα. Το πρώτο περιλαμβάνει το τμήμα του αγωγού από τις πηγές Μεθυδρίου μέχρι το αντλιοστάσιο Σκοπής.

Το δεύτερο περιλαμβάνει το τμήμα του αγωγού από το αντλιοστάσιο Σκοπής μέχρι τις Δεξαμενές της Τρίπολης. Και το τρίτο περιλαμβάνει το τμήμα του αγωγού από το αντλιοστάσιο Σκοπής μέχρι τις Δεξαμενές Στενού. Το δευτερεύον δίκτυο, αποτελείται από τους διακλαδιζόμενους αγωγούς προς τους οικισμούς.

Προκειμένου να καθίσταται πλήρως λειτουργικό το παραπάνω δίκτυο είναι αναγκαία η κατασκευή των δευτερευόντων δικτύων ύδρευσης των Τ.Κ.Βλαχέρνας, Δάρα, Λίμνης, Ορχομενού, Παλαιοπύργου, Παναγίτσας, Χωτούσας της Δ.Ε. Λεβιδίου και των Τ.Κ. Αρτεμισίου, Κάψια Λουκά, Ζημιάδες της Δ.Ε. Μαντινείας, Νεοχωρίου, Ζευγολατιού της Δ.Ε. Κορυθίου και Αγ. Βασιλείου, Πελάγους του Δήμου Τρίπολης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...