Menu
RSS
Τετάρτη, 17/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επίθεση Τζιούμη σε Παυλή: "Αυτά τα ψέματα είπε ο Δήμαρχος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο" (vd)

Επίθεση Τζιούμη σε Παυλή: "Αυτά τα ψέματα είπε ο Δήμαρχος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο" (vd)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Στην έναρξη του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Τρίπολη Αύριο" κώστας Τζιούμης, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε δύο Τριπολιτσιωτάκια, τον Παναγιώτη Κοκκάλα και τον Γιάννη Καστρίτη, για τις μεγάλες επιτυχίες τους, ο μεν Παναγιώτης  το χρυσό Πανελλήνιο μετάλλιο στο τάε κβο ντο, ο δε Γιάννης  την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας νέων στο μπάσκετ, οι οποίες μας κάνουν περήφανους και τους ευχήθηκε να είναι γεροί και δυνατοί και να συνεχίσουν το δρόμο των επιτυχιών.

     To θέμα που κυριάρχησε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν οι αλλαγές που προτείνονται στην Πλατεία Πετρινού. Τριάμισι χρόνια τώρα ο κ Παυλής επιτρέπει την άναρχη και παράνομη λειτουργία της πλατείας Πετρινού χωρίς καν να έχει νόμιμη κανονιστική διάταξη, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην  μπορούν να λειτουργήσουν νόμιμα  και να τους επιβάλλονται πρόστιμα. Τώρα ξαφνικά επικαλούμενος ένα τυπικό θέμα, ότι δηλαδή πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος 31\2 μέτρα πάνω στους πεζοδρόμους, για τη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης π.χ πυροσβεστικής, ζητά να κάνει αλλαγές στη μελέτη με μετατοπίσεις δέντρων, φωτιστικών, περιπτέρου κ.λ.π. Οι προτεινόμενες αλλαγές δεν βελτιώνουν τη λειτουργία της πλατείας και θίγουν σοβαρά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

     Η θέση η δική μας είναι ότι ο δήμος μπορεί να επιβάλλει την νομιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία  της  Πετρινού, επ’ωφελεία  πρωτίστως των πολιτών και στη συνέχεια των επιχειρηματιών, χωρίς να χρειάζονται οι συγκεκριμένες  αλλαγές, οι οποίες και κόστος έχουν και αναστάτωση θα προκαλέσουν, από την στιγμή που με την υφισταμένη κατάσταση δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα με τη διέλευση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, πάνω από την πλατεία. Εξάλλου δεν υπάρχει καμμία όχληση από την πυροσβεστική που να ζητά αλλαγές.

Αν παρ’όλα αυτά επιμένει ο δήμαρχος για αλλαγές, εμείς καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση η οποία προβλέπει τη μετακίνηση των δέντρων στα εννέα μέτρα από την οικοδομική γραμμή, έτσι ώστε να είναι εντελώς ελεύθεροι οι πεζόδρομοι, για τη διέλευση των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης αλλά και για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Με την πρόταση αυτή, τα δέντρα θα αναπτυχθούν ελεύθερα, θα αναδειχθούν κι όχι όπως είναι σήμερα εξαφανισμένα μέσα στις τέντες των καταστημάτων , και θα μπορούν πιθανόν να μπουν και παγκάκια από κάτω να κάθονται οι πολίτες.

                                                                                           ΚΕΔΗΤ

    Σε πρόταση να ορισθούν επιτέλους ορκωτοί λογιστές από το δημοτικό συμβούλιο,αφού το ΔΣ της ΚΕΔΗΤ καθυστερεί,(ελήφθη η απόφαση από πέρυσι τον Ιούνιο), ο κ. δήμαρχος δήλωσε ότι η οικονομική υπηρεσία του δήμου καθυστερεί τον ορισμό. Αυτό βέβαια είναι ένα μεγάλο ψέμα, διότι σε επικοινωνία με την κα διευθύντρια της υπηρεσίας, μας είπε ότι από πέρυσι τον Ιούνιο έχει ζητήσει κάποια στοιχεία από την ΚΕΔΗΤ  και ακόμη δεν της έχουν απαντήσει.

Είναι  πλέον  απροκάλυπτη η προσπάθεια  του δημάρχου και της διοίκησης της ΚΕΔΗΤ,  να συγκαλύψουν το μεγάλο σκάνδαλο, την μεγάλη κλεψιά στην επιχείρηση.            

                                                                                             ΔΕΥΑΤ

    Θέσαμε δύο πολύ σοβαρά θέματα που αποδεικνύουν το μπάχαλο της διοίκησης της ΔΕΥΑΤ.

Πρώτο θέμα είναι η προκήρυξη για την αγορά δύο γεωτρήσεων για τις ανάγκες ύδρευσης του δήμου μας. Η προκήρυξη είναι φωτογραφική και μη σύννομη και για το λόγο αυτό θα ακυρωθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Βάζει όρο π.χ να έχει οικόπεδο εκτάσεως τουλάχιστον 400 μ, χωρίς να δικαιολογεί τον λόγο. Έτσι αποκλείει βέβαια κάποιον που έχει μία καλή γεώτρηση σε οικόπεδο π.χ 380 μ Όταν το θέσαμε ο δήμαρχος απάντησε ότι θα γίνουν δεκτές και γεωτρήσεις σε μικρότερα οικόπεδα. Αυτό είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να γίνει. Τώρα ο δήμαρχος κοροιδεύει τους πολίτες ή πράγματι δεν ξέρει, ύστερα από 31\2 χρόνια στο δημαρχιακό θώκο, πως γίνονται οι δημοπρασίες;

 Δεύτερο θέμα που θέσαμε έχει να κάνει με την πρόσληψη ενός κλητήρα στη ΔΕΥΑΤ ,με σύμβαση ορισμένου χρόνου, από τον ΟΑΕΔ. Η επιλογή μεταξύ των πέντε πολιτών που έστειλε ο ΟΑΕΔ, έγινε χωρίς κανένα κριτήριο, εντελώς ρουσφετολογικά από τον ίδιο το δήμαρχο. Μας είπε δε, άλλο ένα ψέμα ότι είχε εισήγηση προφορική  και όχι γραπτή όπως πρέπει, από τη διοικητική υπηρεσία της ΔΕΥΑΤ, κάτι το οποίο διαψεύδουν οι αρμόδιοι υπάληλλοι.

                                                                          ΕΝΔΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

     Ένα άλλο θέμα που θέσαμε, αφορά το ενδοδικαστικό συμβιβασμό τον οποίο κάνει η δημοτική αρχή, επιλεκτικά,  με ορισμένους εργολάβους,  ενώ άλλους τους τρέχει στα δικαστήρια. Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι τις εισηγήσεις τις κάνει η οικονομική υπηρεσία, αυτό όμως είναι άλλο ένα ψέμα του δημάρχου, γιατί πουθενά στις αποφάσεις δεν υπάρχουν εισηγήσεις της υπηρεσίας.

                                                                                            ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

    Στη συζήτηση για το Μεγαβούνι ακούσαμε πάλι τα μεγάλα λόγια και σχέδια του δημάρχου για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Σχεδόν 3 1\2 χρόνια στη διοίκηση του δήμου ο κ Παυλής, το μόνο έργο του στον τομέα, αυτό είναι η ανεξέλεγκτη χωματερή του Αγίου Βλάσση και τίποτε άλλο. Βαρεθήκαμε να ακούμε μόνο μεγάλες ιδέες, χωρίς να βλέπουμε ούτε ψήγματα έργου.

 

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 09:29 Σύνδεσμος σχολίου

    βρες τα τσαμουλακο με τον τζιουμη γιατι θα σε φαι το φουμο,τραβα με τον πρωτο φιλε να σωθεις

  • τριπολιτης
    τριπολιτης Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 19:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Επιτέλους ενας ανθρωπος μέ αξίες νά σηκώσει τήν Τρίπολη εκεί πού τίς αξίζει. Αν αφαιρέσεις τίς δύο τετραετίες ειχε δημάρχους σοβαρότατους.

  • Anonymos
    Anonymos Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 17:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπα βλέπω αλλά Τσιαμουλου συνεντεύξεις.Και εκεί απο πίσω ρε ΚΩΣΤΑΚΗ όπως θα εισαι και στις εκλογές.Παντα αντιγραφή.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 17:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Αχ ρε ΤΖΙΟΥΜΗ τι σου λένε και λες, εκείνος ο Παπας ο Φανής. Πέρασε και τον νερουλά αυτός.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 16:34 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΕΣΥΡΙ, Ο ΠΟΡΚΙΣ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΟΣ ΑΠΟ ΝΕΣΤΑΝΗ, Ο ΑΣΒΟΣ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΝΓΚΟΥΙΝΟΣ ΑΠΟ ΑΛΕΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΘΙΑΣΟ. ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΝ ΦΑΝΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...