Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΟΑΕΔ | Που «κόλλησε» στον ανασχηματισμό η προκήρυξη της νέας Κοινωφελούς Εργασίας

ΟΑΕΔ | Που «κόλλησε» στον ανασχηματισμό η προκήρυξη της νέας Κοινωφελούς Εργασίας

Νέες αρνητικές ειδήσεις για τις 36.500 θέσεις της νέας Κοινωφελούς Εργασίας έρχονται από το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στην  οδό Σταδίου, μετά και το σχετικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr την περασμένη Τετάρτη για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την πολύ σοβαρή πιθανότητα να μείνει εκτός νέου κυβερνητικού σχήματος ο Γιάννης Βρούτσης αλλά και τα μηνύματα που έχει φροντίσει να στείλει το Μέγαρο Μαξίμου, έχουν κατεβάσει τα μολύβια. Το γεγονός προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στην μεγάλη αυτή πρόσκληση του ΟΑΕΔ που αναμένουν χιλιάδες άνεργοι.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού σε στενούς του συνεργάτες που διέρρευσε από το Μέγαρο Μαξίμου ότι «οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους κι όχι με σενάρια ανασχηματισμού που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης» και ότι «το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού είναι στραμμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην επανεκκίνηση του τουρισμού και συνολικότερα της οικονομικής δραστηριότητας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης ώστε να περιοριστεί η απώλεια θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό το λόγο έχει συνεχείς συσκέψεις και σε αυτό το έργο θέλει προσηλωμένους τους υπουργούς κι όχι στη σεναριολογία», αφορούσε και τη νέα κοινωφελή που καθυστερεί αδικαιολόγητα. 

 

Αναμένεται από την Πρωτομαγιά

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η προκήρυξη αναμενόταν να εκδοθεί αμέσως μετά την Πρωτομαγιά, αλλά ακόμη δεν έχει φτάσει ακόμα στον ΟΑΕΔ από το υπουργείο Εργασίας. Κι αυτό παρότι οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είναι καθόλα έτοιμες για να υποδεχτούν και να εκδώσουν την προκήρυξη ώστε να ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Να σημειωθεί ότι η σχετική υπουργική  απόφαση της προκήρυξης έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ,  από τις 9 Απριλίου, οι τελικές διαδικασίες δείχνουν να έχουν «παγώσει». Ωστόσο πλέον ο χρόνος αρχίζει να πιέζει. Οι δήμοι περιμένουν τους εργαζόμενους της προκήρυξης προκειμένου να καλύψουν τα αυξημένα κενά που θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.  «Έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη αυτούς τους εργαζόμενους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σε συνεδρίαση του ΔΣ. Μάλιστα ο κ. Παπαστεργίου θεωρούσε σχεδόν βέβαια ότι «την πρώτη εβδομάδα του Μάη βγαίνει η προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία».

Είναι δεδομένο πλέον ότι οι μέρες για την έκδοση της προκήρυξης πιέζουν και ακόμα και αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμούς του ΟΑΕΔ για ολοκλήρωση των αιτήσεων με διαδικασίες εξπρές 10 ή 15 ημερών μέχρι να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακας ωφελουμένων και να αναρτηθούν οι οριστικοί, θα έχουμε μπει για τα καλά στο καλοκαίρι. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...