Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βελόπουλος: "Έκλεισαν τους λιγνίτες και θα παγώσουμε από το κρύο"!

Βελόπουλος: "Έκλεισαν τους λιγνίτες και θα παγώσουμε από το κρύο"!

Καλεσμένος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, έσπευσε να παρουσιάσει καυτές αποκαλύψεις προς τους ακροατές αφενός για την πολιτική επικαιρότητα, αλλά και για το ενεργειακό ζήτημα αφετέρου.

Αρχικά ο κ. Βελόπουλος ξεκίνησε δυσάρεστα καθώς αμέσως μετά την εκπομπή παρουσιάζεται στην βουλή, όπου και θα ασκήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο με τα έδρανα, όπως ο ίδιος εκτίμησε, να βρεθούν και πάλι άδεια. Ο ίδιος τόνισε, λίγο πριν μπει στην ουσία της επικαιρότητας, πως όταν πρότεινε να κόβονται οι μισθοί των βουλευτών που απουσιάζουν, “πήγαν να με φάνε λάχανο”, είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια μίλησε για το ενεργειακό και την παραγωγή πλούτου, όπου ο Κυριάκος Βελόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν παράγει απολύτως τίποτα και αναφέρθηκε σε μια υπόθεση της ΣτΕ σχετικά για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ν. Κρήτη με μια αγωγή από περιβαλλοντική οργάνωση να παρεμβαίνει και να καθυστερεί τη διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα άρχισε να αποβιομηχανοποιείται από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης με τη σημερινή κατάσταση να αποτελεί το αποκορύφωμα. Παράλληλα, ενώ είχε δοθεί εντολή να γίνουν εξορύξεις στην Νότια Κρήτη για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, περιβαλλοντικές οργανώσεις έσυραν την απόφαση προς το ΣτΕ και από το 2019 εκκρεμεί έως τώρα, ενώ ο κ. Βελόπουλος κατήγγειλε ότι όταν πρόκειται για συντάξεις και μισθούς δικαστών, το ΣτΕ αποφασίζει γρήγορα και ενδεχομένως να αναβάλλουν και πάλι την υπόθεση! Σημειώνεται ότι ο κ. Βελόπουλος ήταν ο πρώτος των πρώτων στην Βουλή που από το 2007 φώναζε για τα πετρέλαια.

Αναφερόμενος στο ενεργειακό, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα κρύβει 400 δις κάτω από το έδαφος της, πλούσιο σε λιγνίτες και κατήγγειλε ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μαζί αποφάσισαν για την απολιγνιτοποιήση, καταδικάζοντας την Ελλάδα σε ενεργειακό ΣΟΚ, αλλά και οι τρεις ψήφισαν ώστε οι πάροχοι να παίρνουν πιο φθηνά το ρεύμα από ότι το παράγει η ΔΕΗ και να το πουλάει πιο ακριβά.

Όσο για τα Ελληνοτουρκικά, ο κ. Βελόπουλος μένει στάσιμος στις θέσεις του επιμένοντας την αποπομπή οποιονδήποτε πολιτικών ερευνητικών πλοίων σε θαλάσσια χωρικά ύδατα ως μέσο αποτελεσματικής άμυνας και όχι στην παραπομπή σε διεθνές δικαστήριο.

Τέλος επεσήμανε ότι οποιοδήποτε ντρόουν πετάει πάνω από Ελληνικό έδαφος θα πρέπει να καταρρίπτεται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...