Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Χειρότερα από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπάρχει…!»

«Χειρότερα από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπάρχει…!»
Συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) παραχωρήθηκε στον Κ.Μοσχολιό για το TheCaller.
Ζήσαμε πολλά μέσα σε 1,5 χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Δυο εκλογές, ένα δημοψήφισμα, capital controls και πολλές διαπραγματεύσεις. Ποιός είναι ο απολογισμός της κυβέρνησης; Μπορούσε να διαχειριστεί διαφορετικά τις καταστάσεις;
Δεν μπορούσαν; Δεν ήθελαν; Είχαν αυταπάτες; Είναι ψεύτες από κούνια; Είναι απατεώνες, όπως είχε αναρωτηθεί η κα Φωτίου; Κατά πρόσφατη δήλωση του κ.Ρέγκλινγκ, που έγινε επισήμως και ενώπιον του κ.Τσακαλώτου ο οποίος δεν τη διέψευσε, η χώρα έχασε 100 δις ευρώ σε δώδεκα μήνες, εξαιτίας της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντί να «βρέχει δισεκατομμύρια», όπως διατείνονται τα στελέχη τους, «τα πήρε το ποτάμι» της ανικανότητάς τους και της απραξίας τους. Και τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα απόνερα όπως-όπως: φέρνουν στη Βουλή νομοσχέδια που τα αλλάζουν μέσα στη νύχτα κατόπιν παρεμβάσεων εταιριών, χάνουν καθημερινά κονδύλια από το ΕΣΠΑ, ψηφίζουν αναπτυξιακό νόμο με ελάχιστους πόρους, κωλυσιεργούν για την αξιοποίηση του Ελληνικού.
  
Σε σχέση με τον εκλογικό νόμο, θεωρείτε ότι οι προθέσεις της Κυβέρνησης είναι αγνές ή κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες;
Ο εκλογικός νόμος χρειάζεται πολιτική συναινέση. Βλέποντας την στρατηγική ήττα τους, φέρνουν μια πρόταση που όπως λέει ο Αρμόδιος Υπουργός κ. Κουρουμπλής θα προκαλέσει ακυβερνησία. Από την άλλη, η ΝΔ αρνείται πεισματικά ότι χρειάζονται αλλαγές. Έως τώρα προσπαθούν να φτιάξουν ένα τεχνητό δίπολο που δεν υπάρχει, όπως το Σεπτέμβριο. Τότε είχαν άλλοθι τις δημοσκοπήσεις και τώρα χρησιμοποιούν τον εκλογικό νόμο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι το φθινόπωρο με την επόμενη, «απαιτητική», αξιολόγηση, όπως την χαρακτηρίζουν οι πιστωτές, θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται ένας εκλογικός αιφνιδιασμός. Εσείς τι πιστεύετε;
Το αίτημα για να φύγει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το Φθινόπωρο θα είναι «καθολικό». Αλλά, δύσκολα θα αφήσουν την εξουσία: είναι το μόνο που τους ενώνει!
  
Μπορεί η χώρα μας να ξεφύγει από αυτόν τον αέναο κύκλο της ύφεσης; Πως θα έρθει η ανάπτυξη στη χώρα μας; Ο Αναπτυξιακός Νόμος που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή είναι σε σωστή κατεύθυνση;
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ήταν το μόνο κόμμα, που κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και άλλαξε παραμέτρους του Αναπτυξιακού Νόμου. Παρόλα αυτά με 480 εκ. ευρώ διαθέσιμα έως το 2020 και 27 εκ. ευρώ φοροαπαλλαγές δεν έρχεται η ανάπτυξη! Η επόμενη μέρα θέλει ένα διαφορετικό σχεδιασμό: φιλικό επενδυτικό κλίμα, άμεση η ανάδειξη της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» με προμετωπίδα το Ελληνικό, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των προγραμμάτων του ΕΠΑΝΕΚ και του νέου Αναπτυξιακό Νόμο, και βέβαια μια νέα πολιτική προοπτική για τη χώρα.

Υποστηρίξατε με θέρμη την κίνηση “#Παραιτηθείτε”, δίνοντας μάλιστα το παρών στη συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου στο Σύνταγμα. Ας υποθέσουμε ότι παραιτείται η κυβέρνηση, ποια είναι η επόμενη μέρα, μήπως χειροτερέψουν τα πράγματα για τη χώρα;
Το «#Παραιτηθείτε» είναι κίνηση πολιτών! Μην συγχέουμε τις απόψεις των διοργανωτών με τα πραγματικά αιτήματα της κοινωνίας. Λυπάμαι που μερικοί εξ αυτών έχασαν το «μέτρο».
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα μέσα από ένα συγκροτημένο προγραμματικό πλαίσιο για τη χώρα. Πιστεύω στο προοδευτικό χώρο, είναι αναγκαίος για τη χώρα. Χειρότερα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν υπάρχει!

20 χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Πόσο άλλαξε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια; Παρεμπιπτόντως, είδαμε ότι κάνατε και ένα πολύ αιχμηρό σχόλιο για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έκθεση της Βουλής...
Το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει πολύ. Η ιστορική και πολιτική κληρονομιά μας είναι πλούτος για την Παράταξή μας. Η πολιτική και ιστορική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Αλλά είναι και προκλητικό να προσποιούνται πως «τιμούν» και «σέβονται» τη μνήμη του, οι ίδιοι οι υβριστές του, αυτοί που την προηγούμενη ημέρα – και κάθε μέρα – φωνασκούν πως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα διεφθαρμένο κόμμα που κατέστρεψε τη χώρα. Ταυτόχρονα υβριστές και προσκυνητές. Πολιτικοί απατεώνες. Όπως λέω συχνά: κρατάμε τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και μαθαίνουμε από τα λάθη ώστε να μην τα επαναλάβουμε.

Οι διεργασίες για την συγκρότηση τρίτου πόλου στον χώρο της Κεντροαριστεράς κινούνται σε σωστή κατεύθυνση; Θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα από την Επιτροπή Διαλόγου; Βλέπουμε ότι άνοιξε μια νέα κόντρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη..
Θα πρέπει να περιμένουμε η Επιτροπή Διαλόγου να ολοκληρώσει τις εργασίες της. Η προσπάθεια πρέπει να στηριχθεί μέσα από την Παράταξή μας, και όχι να δημιουργούνται τεχνητά εμπόδια. Ο ενιαίος προοδευτικός πόλος είναι αναγκαίος όχι μόνο για την Παράταξη και για τους πολίτες που πιστεύουν σε αυτή, αλλά και για τη χώρα, για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και για την ανανέωση και ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου. Είναι γνωστή η θέση μου για ένα νέο κόμμα, μέσα από ιδρυτικό συνέδριο και εκλογή νέου Αρχηγού από τη βάση. Αν όλοι προτάξουμε το «εμείς» έναντι του «εγώ», η Παράταξη στις επόμενες εκλογές θα έχει τουλάχιστον διψήφιο ποσοστό.

Πως κρίνετε την πρόσφατη συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά με τον πρώην πρωθυπουργό και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργο Παπανδρέου; Είστε υπέρ της συμμετοχής του κ. Παπανδρέου στον διάλογο της Κεντροαριστεράς
Ο διάλογος είναι και πρέπει να είναι ανοιχτός σε όλους και από όλους. Χωρίς απωθημένα, προαπαιτούμενα και ασήμαντους ηγεμονισμούς. Είμαι από αυτούς που στήριξαν την προσπάθεια για ένα νέο κόμμα ήδη από τα σπάργανα, όταν πολλοί ήταν επιφυλακτικοί. Και χαίρομαι τώρα που ολοένα και περισσότεροι συμμερίζονται αυτή την άποψη. Βεβαίως πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κ. Παπανδρέου ότι δεν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ Κεντροαριστερά.

Εφόσον οι δημοσκοπήσεις “πέσουν μέσα”, στις επόμενες εκλογές θα έρθει πρώτο κόμμα η ΝΔ, χωρίς αυτοδυναμία, ξυπνώντας μνήμες από το 2012.Τι θα κάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο, δεν θελήσει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση;
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη προετοιμάζει την προγραμματική της πρόταση, που θα είναι και η βάση οποιασδήποτε πολιτικής συνεργασίας μετά από τις εκλογές. Δεν φιλοδοξούμε να γίνουμε δεκανίκι ή πολιτικό παρακολούθημα κανενός. Αναλαμβάνουμε όμως πρωτοβουλίες για έναν πολιτικό διάλογο ουσίας που μπορεί να οδηγήσει σε εθνική συνεννόηση στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα. Πάντως, όσο περνάει ο καιρός τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει πιο πολύ με τη ΝΔ!

Ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Σοσιαλδημοκρατία; Είδαμε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ενώ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Ρέντσι μιλάει με θετικά λόγια για τον κ. Τσίπρα...
Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε τον κάβο της Σοσιαλδημοκρατίας, πάει ολοταχώς προς το Λαϊκό Κόμμα! Ο κ. Σόιμπλε προσπαθεί να «κλωνοποιήσει» τον κ. Τσίπρα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες! Του είναι τόσο «χρήσιμος» όσο και αναλώσιμος. Μην ξεχνάμε την τελευταία επισήμανση του κ. Ολάντ, παρουσία του κ. Τσίπρα. Η παράταξή μας, το ΠΑΣΟΚ, έδωσε μεγάλους αγώνες για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και για να κερδίσει την υποστήριξη σοσιαλδημοκρατών ηγετών.

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...