Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Ροδόπη προορισμός για 18 ορειβάτες από την Αρκαδία!

Η Ροδόπη προορισμός για 18 ορειβάτες από την Αρκαδία!
Τον Αύγουστο στη Θράκη ολοκληρώνεται µετά από 13 χρόνια η διάσχιση της Ελλάδος που ξεκίνησε τµηµατικά από το Γύθειο. Η φετινή πορεία για τους ορειβάτες από την Αρκαδία, αρχίζει από το όρος Παπίκιο και ακολουθώντας τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα θα καταλήξει στον Έβρο Γύρισαν όλη σχεδόν την Ελλάδα και τώρα στρέφουν το βλέμα τους στη Ροδόπη.
Ο λόγος για μία ομάδα ορειβατών από την Αρκαδία και στη συγκεκριμένα την Τρίπολη, που θα βρεθεί στο νομό μας και θα τον εξερευνήσει. Την ορειβατική εξόρμηση διοργανώνει, με τη συμμετοχή 18 ατόμων, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, με τη βοήθεια του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής.
Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1998 με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση της ορειβασίας, την προάσπιση της ορεινής φύσης και την διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης και συμμετέχει στο δίκτυο των εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας. Μία από τις δράσεις του που έχει μάλιστα ιστορία χρόνων είναι και η διάσχιση των συνόρων της χώρας. ∆ΙΑΣΧΙΣΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ Τον Αύγουστο στη Θράκη ολοκληρώνεται µετά από 13 χρόνια η διάσχιση της Ελλάδος που ξεκίνησε τµηµατικά από το Γύθειο. Η φετινή πορεία για τους ορειβάτες από την Αρκαδία, αρχίζει από το όρος Παπίκιο και ακολουθώντας τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα θα καταλήξει στον Έβρο.
Η εξόρμηση στη Θράκη θα ξεκινήσει στις 17 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Αυγούστου. Οι ορειβάτες από την Αρκαδία θα αναχωρήσουν από την Τρίπολη για την Κομοτηνή στις 16 Αυγούστου και στη συνέχεια θα βρεθούν στη Μικρή Άδα από όπου θα ξεκινήσει η πορεία τους. Θα διανυκτερεύσουν στο καταφύγιο Χαράλαμπος Δήμου. Θα κινηθούν στην κορυφή του Παπικίου Όρους. Θα συνεχίσουν την πορεία τους προς τα σύνορα στη Νυμφαία. Έπειτα θα βρεθούν στη Σαρακινή όπου θα διανυκτερεύσουν. Θα κινηθούν προς Κύμη, Σμιγάδα, Μυρτίσκη, Άνω Βυρσίνη, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και το αιολικό πάρκο Χλόης. Από εκεί θα κινηθούν στο νομό Έβρου και συγκεκριμένα στην περιοχή που συνδέεται στα ορεινά με τη Ροδόπη, το Μ. Δέρειο.
Η πορεία των ορειβατών θα συνεχιστεί στα βόρεια του ακριτικού νομού και συγκεκριμένα στους Μεταξάδες. Οι Αρκάδες θα επισκεφτούν στο πλαίσιο της παραμονής τους τον αρχαιολογικό χώρο της Μικρής Δοξιπάρας και θα επιλέξουν να συνεχίσουν με παραποτάμια πορεία στα Μαράσια του νομού Έβρου. Κατά την παραμονή τους οι ορειβάτες θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου Περπατώ στην Κομοτηνή και θα κατασκηνώσουν στην ύπαιθρο, παίρνοντας μία γεύση από το υπέροχο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας.
Όλες αυτές τις ημέρες ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής βοηθάει στην προετοιμασία της διάσχισης που θα κάνουν οι ξένοι ορειβάτες, καθαρίζοντας και καθιστώντας κατάλληλα προς διαμονή τα εγκαταλελειμμένα καταφύγια της ορεινής Ροδόπης. Εξάλλου οι συμπολίτες μας ορειβάτες φρόντισαν και οι ίδιοι να διασχίσουν μέρος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι ορειβάτες από την Αρκαδία για λόγους ασφαλείας.
Όλγα Τσιούλφα
Πηγή: http://www.xronos.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...