Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρχεται τετραπλή "επίθεση" σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Έρχεται τετραπλή "επίθεση" σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ.
«Ξεχασμένες» εδώ και μήνες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις οι οποίες θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί και να έχουν αποφέρει έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στα κρατικά ταμεία προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν μέσα στο φθινόπωρο. «Θύματα» θα πέσουν όσοι λησμόνησαν να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους καθώς και όσοι δεν πέρασαν τα ΙΧ από τα ΚΤΕΟ παρά τα κίνητρα που δόθηκαν στο τέλος του 2015.
Πέραν από τις μακροσκελείς δύο λίστες με τους «ανασφάλιστους» και τους «ανέλεγκτους» (από πλευράς ΚΤΕΟ) –εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνουν αθροιστικά πάνω από ένα εκατομμύριο οδηγούς- η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζει και μια 3η: θα περιλαμβάνει τους οδηγούς που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών. Σύμφωνα με το fpress, μετά τη σύνταξη της λίστας, θα αποσταλούν ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια ενώ τα τέλη και το πρόστιμο (το ισόποσο των τελών) θα βεβαιωθούν ηλεκτρονικά στους ΑΦΜ των ιδιοκτητών των ΙΧ. Η «επίθεση» θα ολοκληρωθεί με την νέα αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας κάτι που έχει προαναγγελθεί πλέον και επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών.
Το επικρατέστερο σενάριο μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει η «Ημερησία», προβλέπει ότι θα επεκταθεί ο υπολογισμός των τελών βάσει των ρύπων ακόμη και για τα ΙΧ που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά πριν από τον Νοέμβριο του 2010. Κάτι τέτοιο, αναμένεται να φέρει επιβαρύνσεις κυρίως σε ΙΧ μεσαίου κυβισμού. Και αυτό διότι τα παλαιότερης τεχνολογίας ΙΧ εκπέμπουν αυξημένους ρύπους που θα οδηγήσουν σε υψηλότερα ποσά τελών κυκλοφορίας σε σχέση με αυτά που προκύπτουν βάσει του κυβισμού (από 150 έως 260 ευρώ για τα ΙΧ 1200-1400 κυβικών που είναι η δημοφιλέστερη κατηγορία οχημάτων).

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...