Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κοινωνικό μέρισμα| Πληρωμές την Παρασκευή!

Κοινωνικό μέρισμα| Πληρωμές την Παρασκευή!
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα έκλεισε χθες τα μεσάνυχτα, εν μέσω σεναρίων ότι θα ξανανοίξει την προσεχή Δευτέρα για όσους πολίτες αντιμετώπισαν προβλήματα με την αίτησή τους και πρέπει να τα διορθώσουν. Για όλους αυτούς, θα υπάρξει και νέα πληρωμή μερίσματος, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. 

Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας επεσήμανε πως οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι 590.000, εκ των οποίων το 10% (55.000 έως 60.000) έχουν μεγάλη πιθανότητα να εγκριθούν, αφού περιμένουν την συναίνεση των φιλοξενούμενων ή έχουν εκκρεμότητες με τον ΑΜΚΑ, ενώ κάποιες απλά δεν έχουν πατήσει το κουμπί για να ενταχθούν οι δικαιούχοι στο κοινωνικό μέρισμα.

Ο ΓΓ Πρόνοιας τόνισε ότι θα εισηγηθεί την παράταση για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις εν δυνάμει δικαιούχων, που θα ισχύσει από τη Δευτέρα.

Οι ακυρωμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 293.442, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις σε 555.051, ενώ οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) υπολογίζονται σε 599.475.

Η ΗΔΙΚΑ δεν διευκρίνισε αν εκτός από αυτές τις ειδικές περιπτώσεις θα δοθεί η δυνατότητα νέας υποβολής αίτησης για τους «φιλοξενούμενους», ή για όσους έχουν λάθη (εκούσια η εκ παραδρομής) στις φορολογικές τους δηλώσεις, που «μπλοκάρουν» τη δυνατότητα καταβολής μερίσματος.

Πάντως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου θα λάβουν το ποσό που τους αναλογεί πάνω από 1.300.000 δικαιούχοι. Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), ποσοστό 49,87% των αιτήσεων που υποβλήθηκαν έχει εγκριθεί (1.222.657) στο παρά… ένα της εκπνοής της λήξης της προθεσμίας.

Το μέσο ύψος του μερίσματος διαμορφώνεται σε 569 ευρώ και οι ωφελούμενοι συνολικά ξεπερνούν τα 3.000.000 άτομα, αγγίζοντας τον στόχο των 3.400.000 πολιτών που είχε θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...