Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χουντής προς Γιούνκερ: «Στην Ελλάδα η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ "έβαλε χέρι” στο δικαίωμα της απεργίας»

Χουντής προς Γιούνκερ: «Στην Ελλάδα η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ "έβαλε χέρι” στο δικαίωμα της απεργίας»

Ο Γορτύνιος ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συζήτηση για τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απασχόλησε και ο λεγόμενος Κοινωνικός Πυλώνας. Το πολιτικό πυροτέχνημα που ανακάλυψαν τα επικοινωνιακά επιτελεία της Κομισιόν για να αποκρύψουν το αντικοινωνικό πρόσωπο των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντί για σύγκλιση οικονομιών και κοινωνιών στην Ευρώπη με τις πολιτικές σας έχουμε έκρηξη ανισοτήτων μεταξύ των χωρών όσο και μεταξύ πλουσίων και φτωχών εντός των κρατών.

Αντί για αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας που θα εγγυούνται ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης έχετε οδηγήσει στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στην αποδυνάμωση των εργαζομένων.

Πρόσφατο παράδειγμα η Ελλάδα που χτες όλο το αντιδραστικό σύστημα που κυβερνά την χώρα με πρωταγωνιστή την νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ “έβαλαν χέρι” στο δικαίωμα της απεργίας, στο μόνο όπλο που έχει μείνει στους Έλληνες εργαζόμενους για να αντισταθούν στις πρωτοφανείς περικοπές μισθών συντάξεων και επιδομάτων μόνο και μόνο για να πάρουν άλλη μια δόση από την Τρόικα».

Οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι δεν περιμένουν από τον κύριο Γιούνκερ, από τον κύριο Ντράγκι από τον κύριο Μακρόν από τον κύριο Τσίπρα να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους. Αυτοί έχουν ομολογήσει ότι προστατεύουν τις τράπεζες και το ευρώ.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι πρέπει να παλέψουν για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...