Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Ερντογάν απελευθέρωσε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς – Έρχονται Ελλάδα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Ο Ερντογάν απελευθέρωσε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς – Έρχονται Ελλάδα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Την αποφυλάκιση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Ανδριανούπολης ανακοίνωσε στις 19.09 το απόγευμα της Τρίτης το πρακτορείο ειδήσεων Αnatolu.

Οι δύο στρατιωτικοί θα είναι ελεύθεροι μέχρι να παρουσιαστούν στη δίκη που θα διεξαχθεί.

Η εξέλιξη έρχεται μετά την αναστολή εκ μέρους μας των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και εν μέσω ασφυκτικών αμερικανικών πιέσεων για τον πάστορα Μπράνσον.

Είναι προφανές πως ο Ερντογάν φτιάχνει το δημόσιο πρόσωπό του προβαίνοντας σε έναν διπλωματικό ελιγμό. Μένει να δούμε αν αυτός ο ελιγμός αποσκοπεί στην παράταση της αιχμαλωσίας του αμερικανού πάστορα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει πίσω στην Ελλάδα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση από τις τουρκικές φυλακές, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση:

΄΄Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν.

Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά.΄΄

Η ενέργεια αυτή έχει διττό στόχο:

Πρώτον, να φανεί ανθρωπιστής σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ ενόψει της αμερικανοτουρκικής κρίσης, καθώς αντίστοιχη κίνηση έκανε και με τον πάστορα Μπράνσον και δεύτερον, να κερδίσει χρόνο και να φανεί διαλλακτικός ενόψει παζαρέματος σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ.

https://www.pentapostagma.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...