Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Έλλη…νες» με τον Πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Κώστα Καπόγιαννη! (vd)

«Έλλη…νες» με τον Πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Κώστα Καπόγιαννη! (vd)
Για πρώτη φορά, το «Καλημέρα Αρκαδία» συνάντησε τον Πρόεδρο της Παναρκαδικής  Ομοσπονδίας Αμερικής, κ. Κώστα Καπόγιαννη, με καταγωγή από την Αρκαδία, για μια συνέντευξη πάνω σε θέματα που αφορούν την Π.Ο.Α., το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, αλλά και  τον Ελληνισμό στην Αμερική.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό ξενοδοχείο Mainalon Resort, στην Πλατεία Άρεως, στην Τρίπολη, το οποίο και φιλοξένησε την εκπομπή «Έλλη…νες» και την Έλλη Αρτοπούλου.
Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην οποία μεταξύ άλλων δίνονται άμεσες απαντήσεις για θέματα που αφορούν την νέα διοίκηση του νοσοκομείου, τις καινούργιες δωρεές, αλλά και για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν, πριν το Παγκόσμιο Συνέδριο Π.Ο.Α. που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Σικάγο.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καπόγιαννης αναφέρθηκε:
  • -Στην πατρίδα του την Τρίπολη και στις αναμνήσεις που έχει ως νέος
  • -Στο λόγο της επίσκεψής του στην Αρκαδία
  • -Για την θητεία του ως Πρόεδρος Π.Ο.Α.
  • -Στην επίσκεψή του στο Νοσοκομείο και στη γνωριμία του με τον διοικητή αλλά και τους γιατρούς
  • -Στο συμβάν για την απομάκρυνση του εκπροσώπου της Π.Ο.Α. από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου για το οποίο δίνει την δική του απάντηση
  • -Για τον έλεγχο ανακαίνισης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου
  • -Για τους στόχους και το όραμα της επόμενης διετίας
  • -Για την νεολαία της Αμερικής και την διάδοση του ελληνισμού
  • -Για τις συμβουλές του προς τους νέους
“Είχα την χαρά να πραγματοποιήσω - μετά από αρκετή προσπάθεια,- μια πολύ σημαντική αλλά και αναγνωριστική συζήτηση, με τον Αρκά Πρόεδρο της Π.Ο.Α. κο Κώστα Καπόγιαννη.
Υπήρξαν επίσης αναφορές για σημαντικές προσπάθειες, τόσο για την πατρίδα του την Αρκαδία, όσο και για τον Ελληνισμό της Αμερικής.
Τολμώ όμως να εστιάσω σε δύο σημαντικά θέματα και ζητώ την προσοχή σας. Ως Ελληνίδα, ως Τριπολίτισσα  και ως μητέρα, θα εκφράσω τα συγχαρητήρια μου, για άλλη μία φόρα στην διοίκηση αλλά και τα μέλη της Π.Ο.Α. που έκαναν μία νέα μεγάλη Δωρεά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης με μηχανήματα, εξοπλισμούς και αναλώσιμα τα οποία παρέδωσαν οι ίδιοι, πριν λίγο διάστημα. Σε καιρούς κρίσης, που πλήττεται και το σύστημα της υγείας, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν «θεμέλια» στήριξης από τους συμπατριώτες μας.
Το δεύτερο θέμα που θέλω να τονίσω είναι η «απομάκρυνση» του εκπροσώπου της Π.ΟΑ. από το Διοικητικό συμβουλίου του Παναρκαδικού Νοσοκομείο Τρίπολης, μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου Διοικητή κου Τομάρα.
Η προηγούμενη διοίκηση της Π.Ο.Α. μεταξύ άλλων «κατάφερε», μετά από περίπου 63 χρόνια, να έχει επίσημη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο, στην οποία εκπρόσωπος ήταν ο Αρκάς κ. Παναγιώτης Καραφωτιάς. Στόχος ήταν η συνεχόμενη ενημέρωση τους για θέματα που αφορούν την λειτουργία του Νοσοκομείου και με στόχο να ενημερώνονται και να συμβάλλουν σε κάθετι που θα μπορούσε να βοηθήσει την καλύτερη λειτουργία του. Επίσημη απάντηση έδωσε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α. κ. Κώστας Καπόγιαννης η οποία αναφέρει πως σύντομα θα διορθωθεί η απόφαση και ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Α. θα είναι πάλι στην θέση που πρέπει, εντός του Δ.Σ. του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Αυτό, είναι ένα θέμα για το οποίο άμεσα θα πρέπει να δοθεί λύση, διότι χωρίς την συμβολή των Αρκάδων Ομογενών της Αμερικής, ίσως το Νοσοκομείο να μην υπήρχε στην πόλη μας. Άρα είναι θέμα σεβασμού και διατήρησης αξιών απέναντί τους.
Κλείνοντας, θα σάς πω το πόσο με συγκινούν κάθε φορά, οι συναντήσεις μου με τους συμπατριώτες μας, όπου πάντα διακρίνω την ΑΓΑΠΗ τους για την Αρκαδία μας! Γι’ αυτό, πολύ σύντομα όλοι θα έρθουμε πιο κοντά … και Ελλάδα - Αμερική θα γίνουμε «ένα» μέσα από ζωντανή σύνδεση που θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από το «Καλημέρα Αρκαδία» στην επόμενη συνάντηση των Αρκάδων στις Η.Π.Α.! Μέσα από το διαδίκτυο, οι συναντήσεις μας θα γίνουν πιο συχνές!
Η «Ελλάδα μας», πάντα στην καρδιά όλων μας, για στόχους και οράματα, να καλλιεργούμε και να τροφοδοτούμε την «ιστορία» με νέα κεφάλαια, που θα κάνουν κάποτε τα παιδιά μας, τα εγγόνια ακόμα και τα δισέγγονα μας να πλημμυρίζουν από υπερηφάνεια για τις δικές τους ρίζες!
Γιατί, το συστατικό της επιτυχία είναι ένας κύκλος Αγάπης ο οποίος με την δύναμη του δημιουργεί άμυνες σε ό,τι κακό…»

Έλλη Αρτοπούλου
 
Διαβάστε επίσης: 
 
  • «Φως» στην ιστορία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και του Νοσοκομείου ρίχνουν οι «Έλλη…νες»! (vd)- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/
  • «‘Ελλη...νες»: Η συγκινητική ... παράδοση αναπηρικού αμαξιδίου στον Γιώργο! (vd)- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/
  • Ένας .... ανατρεπτικός Σταμάτης Κραουνάκης αποκαλύπτεται στους «Έλλη…νες»! (vd)- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/
  • Ας μοιράσουμε πάλι στα παιδιά ... «χαμόγελα» αγάπης!- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/
  • Γιώργος Κασιμάτης: Ο Έλληνας επικεφαλής της Ευρωπαϊκής τηλεόρασης! (vd)- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/
  • Οι «Έλλη...νες» στη Νεστάνη για το περίπτερο που ... μετρά 85 χρόνιας ιστορίας! (vd)- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...