Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Μ. Κεφαλογιάννης στους «Έλλη...νες»: Ο ταραχοποιός Ερντογάν, το μήνυμα για εκλογές και ο θαυμασμός για τους Αρκάδες ομογενείς! (vd)

Ο Μ. Κεφαλογιάννης στους «Έλλη...νες»: Ο ταραχοποιός Ερντογάν, το μήνυμα για εκλογές και ο θαυμασμός για τους Αρκάδες ομογενείς! (vd)
Η εκπομπή «Έλλη..νες» και η Έλλη Αρτοπούλου φιλοξένησε τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, απευθείας από το Στρασβούργο.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Κεφαλογιάννης είναι Πρόεδρος Μικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, για την ενταξιακή πορεία της Ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας.
Στη συζήτηση με την Έλλη Αρτοπούλου, φάνηκε ότι είναι απόλυτα ενήμερος για τις πλημμύρες που έγιναν το καλοκαίρι στην Αρκαδία, λέγοντας ότι τα ζητήματα αυτά μεταφέρθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ μίλησε για την τροπολογία καταδίκης της αμφισβήτησης του Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης, λέγοντας ότι είναι μια διεθνής συνθήκη που έχουν υπογράψει δεκάδες χώρες. «Τον καθιστά ταραχοποιό τον κ. Ερντογάν αυτή η στάση του και ψηφίσαμε ένα ψήφισμα στην ΕΕ καταδίκης του κ. Ερντογάν για τη στάση του στα θέματα Δημοκρατίας, βάλαμε κι εμείς μια διάταξη και έγινε αποδεκτή από όλα τα κόμματα, ακόμα και το κόμμα που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Στα εθνικά θέματα οι Έλληνες δεν έχουμε κόμματα και διαχωριστικές γραμμές» είπε χαρακτηριστικά.
ΕΚΛΟΓΕΣ: Όσο για το ενδεχόμενο εκλογών, είπε ότι «δεν πρέπει να γίνονται συχνά εκλογές, αλλά με μία Κυβέρνηση η οποία έχει ιδεοληψίες, που έχει προβλήματα συνεννόησης, το κόστος της παραμονής, είναι μεγαλύτερο από το κόστος να φύγει. Η Ελλάδα χρειάζεται να αφήσει τις παραγωγικές δυνάμεις να δημιουργήσουν. Για να βγει από την κρίση της, πρέπει να κάνει ένα νέο νοικοκύρεμα και να δημιουργήσει πλούτο. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να νοικοκύρεμα από ιδεοληψίες, σκιρτώντας επενδύσεις, όπως στις Σκουριές και στο Ελληνικό. Πως θα λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας; Καλύτερα να φύγει μια ώρα αρχύτερα.»
ΓΙΑ ΤΟ 2017: «Η Ελλάδα χρειάζεται γοργά βήματα και μία θεσμική κοινοβουλευτική επανάσταση για να περάσει αυτή τη κρίση με το λιγότερο δυνατό κόστος» λέει ο ευρωβουλευτής και ασκεί κριτική στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι δεν ψήφισαν ούτε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για την Αρκαδία και άλλες περιοχές.
«Πρέπει να πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα. Θα πρέπει να αλλάξουν όλα. Πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς, να δείξουμε αξιοπιστία στο εξωτερικό για να μας βοηθήσουν και οι άλλοι».
Για το μέλλον, ο κ. Κεφαλογιάννης, δηλώνει αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα και μιλά με θαυμασμό για τους Αρκάδες της Αμερικής και της διασποράς!
 
«Με μεγάλη μου χαρά, φιλοξένησα τον Κρητικό Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, σε μια ιδιαίτερη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, με αναφορές σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα μας, αλλά και την Αρκαδία μας. Ιδιαίτερη εντύπωση μού προξένησε το γεγονός της απόλυτης γνώσης του για τις πλημμύρες, αλλά και τον ιδιαίτερο σεβασμό που τρέφει στους Αρκάδες ομογενείς φίλους μας, ως κοινό παρανομαστή.
Θαυμάζω την Κρητική «δυναμική» και την ταυτίζω με το Αρκαδικό πνεύμα, για το οποίο είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη.
Τολμώ να πω για άλλη μια φορά, πόσο δυνατό στοιχείο, θα ήταν η απόφαση «συσπείρωσης» όλων των Ελλήνων, με στόχο μια Ελλάδα, που θα λάμψει πάλι όπως τις αξίζει και μια ιστορία που θα παραδοθεί στα παιδιά μας προσφέροντας γνώση αξιών για την συνέχιση του Ελληνικού στοιχείου.
Σύντομα, με νέες συνεντεύξεις από την πρόσφατη επίσκεψη μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκλειστικά από το «Καλημέρα Αρκαδία».
Έλλη Αρτοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...