Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βούτσι Γορτυνίας | "Έφυγε" ο Φαρόγιαννης Τριαντάφυλλος, ο πασίγνωστος Φίλιος

Βούτσι Γορτυνίας | "Έφυγε" ο Φαρόγιαννης Τριαντάφυλλος, ο πασίγνωστος Φίλιος

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε στις 21 Μαΐου για το τελευταίο του ταξίδι, ο αγαπητός συμπατριώτης μας Φαρόγιαννης Τριαντάφυλλος, ο πασίγνωστος Φίλιος. Η συμπαθητική τακτική παρουσία του στις μικρές και στις μεγάλες εκδηλώσεις από τα τοπικά πανηγύρια και τα «Παπαμουτζούρεια» μέχρι τα γενικά συλλαλητήρια στην Ομόνοια και στο Σύνταγμα, με την τιμημένη φορεσιά του Έλληνα Τσολιά και τη δοξασμένη Ελληνική Σημαία έδινε ιδιαίτερο συμβολισμό, τόνο και ομορφιά.

Ο Φίλιος γεννήθηκε στο χωριό μας, από πολύτεκνη αγροτική οικογένεια, όπου έμαθε και τα πρώτα γράμματα. Αναζητώντας καλύτερη ζωή έφυγε στην Αθήνα και αργότερα στη Γερμανία, όπου εργάστηκα σκληρά για πολλά χρόνια. Με τη σύζυγο του Βάσω απέκτησαν τον γιο τους Χαράλαμο. Μετά τη συνταξιοδότηση γύρισαν στην Ελλάδα και έμεναν στην Αθήνα. Τακτικά για αρκετές ημέρες έμενε στο χωριό, στο Βούτσι που αγαπούσε ιδιαίτερα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 23 Μαΐου ωρα 13.00 στο Βούτσι. Θα τον θυμόμαστε ως τον γνήσιο πατριώτη, τον ήπιο και καλοσυνάτο άνθρωπο, τον πρόθυμο συμπαραστάτη σε βοηθεια, τον αγαπητό φίλο και συμπατριώτη μας.

Προσευχόμαστε ο Θεός να τον αναπαύσει μετά των Δικαίων.

Το κείμενο είναι του κ. Αγγελή Δουρίδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...