Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία - Αυτή είναι η δημοπρασία αγοράς ακινήτων για τοπικούς σταθμούς διαχείρισης σκουπιδιών

Γορτυνία - Αυτή είναι η δημοπρασία αγοράς ακινήτων για τοπικούς σταθμούς διαχείρισης σκουπιδιών
Με κατά πλειοψηφία απόφαση (Με ψήφους 6 έναντι 3 των κ.κ. Αποστολόπουλου, Κούλη και Αναγνωστόπουλου), η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γορτυνίας διακηρύττει την αγορά ακινήτων από το Δήμο Γορτυνίας με δημοπρασία μειοδοτική, φανερή και προφορική για τη δημιουργία Τοπικών Σταθμών / Υποδομών Διαχείρισης Ανακύκλωσης και Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΤΥΔΑ) Δήμου Γορτυνίας, εντός των ορίων του Δήμου και στις εξής περιοχές:
 Για την δημιουργία Κεντρικού Σταθμού, στην ευρύτερη περιοχή Καρκαλούς.
 Για την δημιουργία Δορυφορικού Σταθμού στην ευρύτερη περιοχή Χωτούζας
και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προσφορές τους εντός προθεσμίας 10 ημερών από την δημοσίευση της διακήρυξης.
 
Η Ο.Ε. ορίζει ως επιτροπή διεξαγωγής της δημοπρασίας τους:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
α. Γιαννόπουλος Ιωάννης, Δήμαρχος, ως Πρόεδρος της Επιτροπής
β. Μπαξεβάνος Χαράλαμπος, Δημοτικός Σύμβουλος, ως Μέλος της Επιτροπής
γ. Ραδαίος Χρήστος, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Δημητσάνας, ως Μέλος της Επιτροπής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
α. Κανελλόπουλος Κωνσταντίνος, Δημοτικός Σύμβουλος ως Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής
β. Ανδριανού Μαριάνθη, Δημοτικός Σύμβουλος ως Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής
γ. Καρβελάς Γεώργιος, Μέλος Τοπικού Συμβουλίου Δημητσάνας, ως Μέλος της Επιτροπής
 
Περιγραφή των ακινήτων
Τα ακίνητα που θα αγορασθούν πρέπει να πληρούν, επί ποινή αποκλεισμού, τους παρακάτω όρους:
  1. α. Το πρώτο ακίνητο να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Καρκαλούς του Δήμου Γορτυνίας και στην κατεύθυνση προς Καλονέρι, όπως έχει χωροθετηθεί από το Τ.Σ.Δ.Α., και να έχει έκταση τουλάχιστον έξι (6) στρέμματα.
β. το δεύτερο ακινητο μεταξύ των οικισμών Σταυροδρομίου και Λευκοχωρίου και ενδεικτικά στη θέση με τοπωνύμιο Χωτούζα που βρίσκεται στα όρια των Δ.Ε. Λαγκαδίων και Τροπαίων, όπως έχει χωροθετηθεί από το Τ.Σ.Δ.Α., και να έχει έκταση τουλάχιστον τέσσερα (4) στρέμματα.
  1. Να είναι στην αποκλειστική κυριότητα, νομή και κατοχή αυτού που το προσφέρει ή σε περίπτωση που ανήκει εξ’ αδιαιρέτου σε περισσότερους κατά συγκυριότητα, συννομή και συγκατοχή, η προσφορά να γίνεται από όλους τους συνιδιοκτήτες. Γίνονται δεκτά και περισσότερα του ενός ακίνητα, καθώς και ακίνητα δύο ή και περισσοτέρων ιδιοκτητών, που πληρούν όλες τις προδιαγραφές της διακήρυξης, με την προϋπόθεση αυτά να δημιουργούν ενιαία εδαφική έκταση. Στην περίπτωση αυτή, οι προσφορές πρέπει να συνοδεύονται από ενιαίο τοπογραφικό διάγραμμα (ή απόσπασμα κτηματολογίου) και από κοινή αίτηση – δήλωση προσφοράς ή τα επιμέρους τοπογραφικά των ακινήτων να αποτυπώνουν με σαφήνεια τους ιδιοκτήτες των όμορων ακινήτων.
  1. Να είναι ελεύθερα νομικών βαρών ή διεκδικήσεων (υποθήκες, προσημειώσεις, κατασχέσεις κλπ) και γενικάοποιασδήποτε άλλης πράξης που επηρεάζει τη νομική κατάσταση ενός ακινήτου.
  2. Τα Κριτήρια Επιλογής – Αποκλεισμού θέσεων χωροθέτησης αναφέρονται στον πίνακα 6.1 του Τοπικού Σχέδιου Διαχείρησης Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ.Α.) του Δήμου Γορτυνίας:
  3. gortynia skoupidia pinakas 2017
 
Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας
Η δημοπρασία χωρίζεται σε δύο φάσεις ως εξής:
Α: Διακήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος - αξιολόγηση προσφερόμενων ακινήτων.
Κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει να καταθέσει έγγραφη προσφορά (πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος). Οι αιτήσεις - προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα κατατίθενται στο πρωτόκολλο στην έδρα του Δήμου, στην Δημητσάνα, με προθεσμία δέκα (10) ημερών από την δημοσίευση της διακήρυξης.
Ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 11η Ιουλίου 2017 και ώρα 14:30.
Οι προσφορές θα πρέπει να περιέχουν:
  1. Αίτηση συμμετοχής στην οποία θα αναφέρονται τα στοιχεία του προσφέροντος ιδιοκτήτη ή ιδιοκτητών και τα στοιχεία του ακινήτου, χωρίς την αξία του.
  2. Τοπογραφικό διάγραμμα εις διπλούν.
III. Τίτλους ιδιοκτησίας εις διπλούν.
  1. Αντίγραφο Ε9 του ιδιοκτήτη ή των ιδιοκτητών.
  2. Τίτλοι κυριότητας του ακινήτου για την πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και στοιχεία - έγγραφα απ’ όπου προκύπτει ότι είναι ελεύθερο βαρών (Πρέπει να προσκομισθούν οπωσδήποτε πριν την Β’ φάση).
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων και των προϋποθέσεων της διακήρυξης.
Οι προσφορές παραδίδονται στην επιτροπή του άρθρου 7 του ΠΔ 270/81 που ορίστηκε με την 112/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία με επιτόπια έρευνα και με την συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας, κρίνει περί της καταλληλότητας των προσφερομένων ακινήτων και περί του αν αυτά πληρούν τους όρους της παρούσας διακήρυξης. Η επιτροπή συντάσσει σχετική έκθεση, εντός δέκα (10) ημερών από την λήψη των προσφορών. Η έκθεση αξιολόγησης, μαζί με τις προσφορές ενδιαφέροντος, αποστέλλονται στον δήμο, ο οποίος την κοινοποιεί σε κάθε ένα που εκδήλωσε ενδιαφέρον.
 
Διενέργεια δημοπρασίας – ανακήρυξη μειοδότη
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ορίζει την ημέρα και ώρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, καλώντας με αποδεικτικό να λάβουν μέρος σ’ αυτήν, μόνο εκείνοι των οποίων τα ακίνητα κρίθηκαν κατάλληλα κατά τη διαδικασία της Α΄ φάσης.
Διενεργείται φανερή και προφορική μειοδοτική δημοπρασία, ενώπιον της επιτροπής δημοπρασίας.
Κατά τη διενέργεια της δημοπρασίας, το κριτήριο επιλογής θα είναι η οικονομικότερη προσφορά του οικοπέδου (τιμή ανά τ.μ.): Στην περίπτωση που η αξία υπερβαίνει το ποσό των 58.694,06 €, απαιτείται εκτίμηση της αγοραίας αξίας από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, Σ.Ο.Ε. (άρθρο 186 παρ. 6 Ν.3463/2006, άρθρο 23 παρ. 2
του Ν.2873/00, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 31 παρ. 12 του Ν.2579/98). Στη συγκεκριμένη περίπτωση εκτιμάται ότι η αξία του ακινήτου θα είναι πολύ μικρότερη των 58.694,06 € και επομένως δεν τίθεται ζήτημα εκτίμησης της αξίας του από το Σ.Ο.Ε.
Κατά την διενέργεια της δημοπρασίας συντάσσονται πρακτικά, τα οποία μετά τη λήξη της δημοπρασίας υπογράφονται από τον μειοδότη και τον εγγυητή του, διαφορετικά ο Δήμος θα αξιώσει αποζημίωση σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 197 και 198 του Αστικού Κώδικα.
 
Εγγυητής
Ο τελευταίος μειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και έτσι καθίσταται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.
Δικαίωμα αποζημίωσης
Ο τελευταίος μειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα προς αποζημίωση από τη μή έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας από το αρμόδιο όργανο του δήμου ή της διοικητικής αρχής που έχει αντίστοιχη αρμοδιότητα.
 
Σύμβαση
Ο τελευταίος μειοδότης υποχρεούται όπως εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση, που ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής, της απόφασης της διοικητικής αρχής περί κατακυρώσεως ή εγκρίσεως του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για την σύνταξη και υπογραφή προσύμφωνου, διαφορετικά ο Δήμος θα αξιώσει αποζημίωση σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 197 και
198 του Αστικού Κώδικα. Ενεργείται δε αναπλειστηριασμός εις βάρος του και του εγγυητή του, οι οποίοι ευθύνονται για το μεγαλύτερο τυχόν οικονομικό αποτέλεσμα της δημοπρασίας από αυτό της προηγούμενης.
Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας των δέκα ημερών, το προσύμφωνο θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά. Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών έγκρισης του αποτελέσματος της δημοπρασίας θα συνταχθεί σχετική συμβολαιογραφική πράξη για την μεταβίβαση της κυριότητας του οικοπέδου.
 
Επανάληψη Δημοπρασίας
Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν από τον δημάρχου εάν δεν παρουσιάσθηκε μειοδότης. Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου όταν:
α) το αποτέλεσμα αυτής δεν εγκριθεί από την Οικονομική επιτροπή ή το δημοτικό συμβούλιο ή την αρμόδια Διοικητική αρχή λόγω ασύμφορου αποτελέσματος ή σφάλματος στη διενέργεια της δημοπρασίας
β) μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος μειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να
υπογράψουν τα πρακτικά, καθώς και όταν μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο μειοδότη της εγκριτικής για το αποτέλεσμα της δημοπρασίας απόφασης της διοικητικής αρχής, δεν προσέλθει αυτός να υπογράψει τη σύμβαση .
Στην περίπτωση (β) η δημοπρασία, επαναλαμβάνεται εις βάρος του τελευταίου μειοδότη και του εγγυητή του, ως όριο δε πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό που κατοχυρώθηκε στο όνομά του, δυνάμενο να μειωθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Η επαναληπτική δημοπρασία γνωστοποιείται με περιληπτική διακήρυξη του δημάρχου αναφερομένης στους όρους της πρώτης διακήρυξης και δημοσιευομένης, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρας προ της ημέρας της διενέργειας της δημοπρασίας, διεξάγεται δε σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν. Η επανάληψη της δημοπρασίας ενεργείται με βάση τη δοθείσα τελευταία προσφορά κατά την προηγούμενη δημοπρασία.
 
Πληροφόρηση ενδιαφερομένων
Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γορτυνίας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:00 έως 15:00, στα Τηλέφωνα: 2795360515.
Αντίγραφο της διακήρυξης χορηγείται ή αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στην παραπάνω διεύθυνση μέχρι και την προηγούμενη της καταληκτικής ημερομηνίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...