Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΔΕΗ Ανανεώσιμες | Προκήρυξη για το φωτοβολταϊκό στη Μεγαλόπολη

ΔΕΗ Ανανεώσιμες | Προκήρυξη για το φωτοβολταϊκό στη Μεγαλόπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες (ΔΕΗΑΝ) ενέκρινε καταρχήν τους βασικούς όρους δυνητικής συμφωνίας με την Motor Oil για την ανάπτυξη και κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 100MW.

Πρόκειται για έργο που θα αναπτυχθεί σε νησιωτική περιοχή της χώρας και για να υλοποιηθεί απαιτείται η δημιουργία ηλεκτρικής διασύνδεσης με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα.

Μεγαλόπολη

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύθηκε χθες η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού έργου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μεγαλόπολη. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 30,725 εκατ. ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ενώ η ανάδειξη του αναδόχου θα γίνει με ηλεκτρονική δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη μελέτη, τα έργα πολιτικού μηχανικού, την προμήθεια, τη μεταφορά, την εγκατάσταση καθώς τη θέση σε λειτουργία του εξοπλισμού των δύο πάρκων και του υποσταθμού.

Το έργο της Μεγαλόπολης είναι μια συστοιχία δύο φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής ισχύος 50 MW, το ένα ισχύος 11 MW και το δεύτερο 39 MW.

Το πάρκο των 11 MW έχει "κλειδώσει" ταρίφα 49,11 ευρώ/MWh, στον πρόσφατο διαγωνισμό της ΡΑΕ, ενώ το δεύτερο των 39 MW θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του target model με διμερείς συμβάσεις αγοροπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με τη μητρική ΔΕΗ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...