Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μεγαλόπολης: "Νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα"

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μεγαλόπολης: "Νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα"

Εκφράζουμε τη στήριξή μας, στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων όλης της χώρας, ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των νερών που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το πολυνομοσχέδιο που συζητιέται τη Δευτέρα 20/3 στη Βουλή, με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων».

Η δημιουργία ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για τα νερά αποδεικνύει τη στόχευση της ιδιωτικοποίησης. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής. Είναι βασική λαϊκή ανάγκη και πρέπει να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα για όλο το λαό.

Η ιδιωτικοποίηση των νερών, όπου επιχειρήθηκε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδήγησε στην αύξηση των τιμολογίων, την έλλειψη συντήρησης των εγκαταστάσεων και την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού και των υπηρεσιών διαχείρισης.

Αυτή είναι άλλωστε η πρόσφατη εμπειρία σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Όπου το νερό λειτουργεί ως εμπόρευμα και σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, οι λαοί σε πολλές χώρες είπαν στην κυριολεξία το νερό - νεράκι!.

Να μην επιτρέψουμε λοιπόν, στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους, να παίζουν με τις ζωές μας για τα κέρδη τους!

Να μην επιτρέψουμε η πολιτική της απελευθέρωσης, της ιδιωτικοποίησης που εφαρμόστηκε στους σιδηροδρόμους και οδήγησε στην τραγωδία στα Τέμπη να εφαρμοστεί και στο νερό.

Προκαλεί εντύπωση το θράσος της κυβέρνησης να φέρει για ψήφιση το απαράδεκτο νομοσχέδιο, που βαθαίνει ακόμα περισσότερο την πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού, μια ακόμα ιδιωτικοποίηση τη στιγμή που ακόμα η εργατική τάξη και ο λαός θρηνεί τα θύματα της  ιδιωτικοποίησης των τρένων.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που φέρνει

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο !
  • Άμεση μείωση στις τιμές του νερού. Καμιά διακοπή νερού για τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα, για τους ανέργους, για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Φθηνό, με επάρκεια, ελεγμένο και υγιεινό νερό. Να σταματήσει κάθε εμπορευματοποίηση και επιχειρηματική δραστηριότητα στο νερό και τη διαχείρισή του.

Καλούμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να συνταχθεί έμπρακτα, με τους εργαζόμενους και τα αιτήματά τους.

 «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα!».

Μεγαλόπολη 19-03-2023.

Οι Δ.Σ. της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μεγαλόπολης

Κατσιρούμπας Γεώργιος και Παναγουλοπούλου Λίλα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...