Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άκοβος Φαλαισίας | Πένθος για το θάνατο του ζωγράφου Σωτήρη Τζαμουράνη

Άκοβος Φαλαισίας | Πένθος για το θάνατο του ζωγράφου Σωτήρη Τζαμουράνη
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, συμμετέχει στο πένθος των οικείων του για την απώλεια του αγαπημένου μας Ακοβίτη Σωτήρη Τζαμουράνη.
Ο Σωτήρης η φήμη του οποίου έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, θα είναι κοντά μας μέσα από τα έργα του που στην πλειονότητά τους έχουν θέμα την Ελληνική Επανάσταση και τον Άκοβο, αλλά και μέσα από την αμοιβαία μας αγάπη.
Ως πατριώτης με μεγάλη αγάπη για τον Άκοβο και τον Σύλλογο του Ακόβου Αθήνας-Πειραιά, βοήθησε αφιλοκερδώς στην διάδοση και την αναδειξη της ιστορίας μας μέσα απο τα έργα του.
Το 2021 δέχθηκε την αίτηση μας για αναδείξη της σχέσης του Ακόβου με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και αφιλοκερδώς ανέλαβε την φιλοτέχνηση 2 νέων έργων, "Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης 15 ετών στον Άκοβο", "Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τα παλλικάρια του στην Νεραϊδόβρυση" και σύντομα μετα απο αυτά φιλετέχνησε και το "Ο Μύλος του Κολοκοτρώνη". Πριν απο αυτά είχει ήδη φιλοτεχνήσει έργα για ολη τα σημαντικά γεγονότα στην ιστορία του χωριου όπως για την Μάχη του Λαγοπάτη, Το Σπίτι του Κολοκοτρώνη στον Άκοβο, Τοπία, Εκκλησίες αλλά και την Μάχη της Δραμπάλας. Το έργο για την Μάχη της Δραμπάλας, με την άδεια του τυπώθηκε σε υπερμεγέθη πανό και κάθε χρόνο απο το 2021 κοσμεί την Τραπεζόραχη.
Θα λείψει από την οικογένειά του, από τον Άκοβο και από όλους μας που τον αγαπάμε και θαυμάζουμε τα έργα του.
Το Δ.Σ. μέσω του προέδρου του είχε την τιμή να τον επισκευτεί για τελευταια φορά μια Κυριακή αρχές Οκτωβρίου 2023 ώστε να του παραδώσει τεύχη του περιοδικού μάς Ακοβίτικα Νέα, στα οποία ήταν πάντα μέγα χορηγός με τα έργα του. Τα τελευταία λόγια που μας είπε ήταν με την ευχη του θεού να βγεί και το επόμενο τεύχος 2024.
Θα το πράξουμε Σωτήρη.
Καλό ταξίδι, συλλυπητήρια στους οικείους σου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...