Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δολιανίτης για το σεισμό ανοιχτά του Λεωνιδίου: «Πραγματικά κουνηθήκαμε και τρομάξαμε λίγο» (vd)

Δολιανίτης για το σεισμό ανοιχτά του Λεωνιδίου: «Πραγματικά κουνηθήκαμε και τρομάξαμε λίγο» (vd)

ΔΕΙΤΕ TO BINTEO

 

Kλειστά σχολεία στον δήμο Νότιας Κυνουρίας έφερε ο σεισμός που σημειώθηκε στην Αργολίδα και έγινε αισθητός στην Αττική, σημαίνοντας παράλληλα συναγερμό στις τοπικές αρχές.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action24, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Εμμανουήλ Δολιανίτης, τόνισε ότι ο σεισμός των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:20. Όπως μάλιστα επισήμανε ο κ. Δολιανίτης, «πραγματικά κουνηθήκαμε και τρομάξαμε λίγο».

«Έχει κάνει και αρκετούς προσεισμούς πριν τον μεγάλο σεισμό και συνεχίζει ακόμα», ανέφερε ακόμα ο δήμαρχος αναφέροντας ότι «σε μια επαφή που έκανε ο γραμματέας της ΚΕΔΕ, ο κ. Καφαντάρης με τον κ. Λέκκα, έχουμε ενημέρωση ότι είναι ο κεντρικός σεισμός το 4,8 και πια είναι μετασεισμοί αυτοί».

 
Ο σεισμός έφερε κλειστά σχολεία στη Νότια Κυνουρία

Σήμερα τα σχολεία στη Νότια Κυνουρία θα παραμείνουν κλειστά. «Σαν δήμος, πήραμε απόφαση να μην λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια [σ.σ Εκπαίδευση] της Αρκαδίας, ιδιαίτερα στο κτίριο που στεγάζεται το Λύκειο, το ΕΠΑΛ και το Γυμνάσιο», ανέφερε ο κ. Δολιανίτης.

«Εκεί έχουμε ήδη ένα κτίριο που έχει βγει ακατάλληλο από προηγούμενο σεισμό, οπότε έχουμε και έναν φόβο μη συμβεί τίποτα», τόνισε, εξηγώντας ωστόσο ότι το κτίριο παραμένει κλειστό και επίκεινται εργασίες.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λεωνιδίου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 14,5 χιλιόμετρα. 

Από νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης έχουν σημειωθεί και άλλες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή, πριν και μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7:18.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...