Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Αρκάδες της Αμερικής» | Όλη η ιστορία της Αρκαδικής μετανάστευσης στις ΗΠΑ σε μία δίτομη (και δίγλωσση) έκδοση!

«Αρκάδες της Αμερικής» | Όλη η ιστορία της Αρκαδικής μετανάστευσης στις ΗΠΑ σε μία δίτομη (και δίγλωσση) έκδοση!

Είναι κάποια βιβλία τα οποία είναι αδύνατον να περάσουν απαρατήρητα. Βιβλία που δεν μπορούν παρά να γίνουν «κομμάτι» της ιστορίας ενός τόπου.

Οι δύο τόμοι «Οι Αρκάδες της Αμερικής» του Πέτρου Σαραντάκη αποτελούν μία μοναδική πηγή γνώσης για τις ημέρες και τα έργα των συμπατριωτών μας στις μακρινές Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Μία δίτομη έκδοση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής που αποτελεί το αποτέλεσμα μίας κοπιαστικής και λεπτομερούς έρευνας και καταγραφής χιλιάδων στοιχείων, πληροφοριών και φωτογραφιών. Μία έρευνα του Πέτρου Σαραντάκη σε … δύο ηπείρους ουσιαστικά, που κράτησε σχεδόν επτά χρόνια.

Ό,τι κι αν γραφτεί για αυτό το δίτομο (αλλά και δίγλωσσο) έργο είναι λίγο.

Το «Καλημέρα Αρκαδία» απλώς θα παραθέσει μερικά στοιχεία για τον κάθε τόμο και στη συνέχεια, ο καθένας πρέπει να τους προμηθευτεί, να τους μελετήσει και να τους έχει στη βιβλιοθήκη του.

Ο πρώτος τόμος έχει πάρα πολλά ιστορικά στοιχεία και σπάνιο φωτογραφικό υλικό για την μετανάστευση των Αρκάδων στην Αμερική, για τις Αρκαδικές Κοινότητες σε κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ, τους Αρκαδικούς Συλλόγους, την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής. Επιπλέον, έχει ειδικά κεφάλαια για τους Αρκάδες που ξεχώρισαν στον κόσμο των επιχειρήσεων, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, την πολιτική, ενώ γίνεται αναφορά και σε Ομογενειακά Μέσα Ενημέρωσης.

Στο δεύτερο τόμο υπάρχει όλη η ιστορία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης, που αποτελεί «παιδί» της Αρκαδικής Ομογένειας στην Αμερική. Επίσης, ξεχωριστά κεφάλαια υπάρχουν για τις τέσσερις επαρχίες της Αρκαδίας, τη Μαντινεία, τη  Γορτυνία, τη Μεγαλόπολη και την Κυνουρία, μαζί με πολλά ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες, αλλά και μοναδικό φωτογραφικό υλικό για Αρκάδες της Αμερικής που κατάγονται από την κάθε περιοχή.

ΔΙΑΘΕΣΗ

Το δίτομο έργο μπορείτε να βρείτε …

Για την Ελλάδα: Πέτρος Σαραντάκης (τηλέφωνο 6973401818) – email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Για την Αμερική: Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής (τηλέφωνο 6308331900, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

46415012 10216787506429666 5826712286277926912 n

(Φωτογραφία - Δημήτριος Πανάγος)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...