Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τατούλης κατά Νίκα: "Θα αναλάβουμε δυναμικές πρωτοβουλίες για να σταματήσει η κατηφόρα της Περιφέρειας"

Τατούλης κατά Νίκα: "Θα αναλάβουμε δυναμικές πρωτοβουλίες για να σταματήσει η κατηφόρα της Περιφέρειας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

  Από την υστέρηση στην άσκηση διοίκησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καρκινοβατεί ακόμη και το τοπικό πρόγραμμα Leader, στους νέους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς. Διαβάσαμε μάλιστα με πηχυαίους τίτλους δελτία τύπου για νέο ξεκίνημα(!) στα τοπικά προγράμματα Leader,  με παρέμβαση Νίκα.   

Αντί της ανάληψης ευθύνης για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των τοπικών προγραμμάτων Leader  με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, τι βλέπουμε  δυστυχώς μέχρι σήμερα; Μόνο προσπάθεια παραπληροφόρησης.

    Στα πολλά παράδοξα και τραγελαφικά, εντάσσεται και η απέλπιδα προσπάθεια ταύτισης της πολιτικής ύπαρξης του κ. Νίκα με την Κυβέρνηση της Χώρας, θέλοντας  να δικαιολογηθεί - διασωθεί από τις μεγάλες ευθύνες του, αλλά βέβαιο είναι πως θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη στασιμότητα, την αδιαφάνεια και την κατασπατάληση πόρων, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

   Διαβάσαμε σε δελτίο τύπου, πως… υπέγραψε ο κ.Νίκας, κάτι που ορίζουν ρητά οι διαδικασίες του προγράμματος Leader, αποφάσεις ένταξης 78 επενδύσεων  στην Αναπτυξιακή Πάρνωνα ύψους 9.360.000 ευρώ!!! Δηλαδή για μία ακόμη φορά  παρουσίασε την τυπική διαδικασία που έχει ορίσει το Υπουργείο για την αποκέντρωση, ως δική του αρμοδιότητα, δουλειά και κόπο.

   Αντί να απολογηθεί για την απαράδεκτη καθυστέρηση και πάγωμα 1,5 χρόνο του προγράμματος Leader, προσπαθεί σήμερα τη δική του υστέρηση, να την παρουσιάσει ως δικό του επίτευγμα.          

   Μάλιστα για να καλύψει και τις ευθύνες του, αναφέρει πως με δική του πρωτοβουλία έγινε υπερδέσμευση κονδυλίων, «ξεχνώντας» να αναφέρει πως αυτό ήταν σαφές και ξεκάθαρο από την αρχή του προγράμματος Leader και είχε ανακοινωθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις των Εταιρειών και φυσικά δεν αφορά την Περιφέρεια, αλλά είναι απόφαση του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων.

Στον ισχυρισμό πως μετέφερε ο κ.Νίκας κονδύλια από το Π.Α.Α. της Δράσης 4.2.1 για τη Μικρή Μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, στις Αναπτυξιακές, πάλι  « ξέχασε» να αναφέρει πως λόγω σωρείας προτάσεων, η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή Τατούλη , είχε καταφέρει να εξασφαλίσει επιπλέον 4 εκατομμύρια ευρώ, με απόφαση του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη την οποία, η νέα ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνέχισε κανονικά.

   Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του προφίλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αποκλειστική ευθύνη του κ.Νίκα, μας επιβάλει να αναλάβουμε δυναμικές πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η κατηφόρα που θα επιφέρει  δραματικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία του τόπου μας.

9 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 23:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Νίκας είναι από τις ελάχιστες θετικές εξαιρέσεις στο πολιτικό προσωπικό τής Ελλάδας. Τύχη αγαθή για την Πελοπόννησο. Μακάρι να είχαμε έναν Νίκα και στην κεντρική πολιτική σκηνή!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 22:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Σιγά Χατζηπετρή μη σκισεις κανα καλσον απο το πολύ ζορι ........ρε ουστ

  • Τ. ΠΑΝ
    Τ. ΠΑΝ Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 22:08 Σύνδεσμος σχολίου

    ΡΕ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ! ΩΧ ΘΕΕ ΜΟΥ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΟΥΡΔΑ ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΥΣ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 21:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Συγκρίνοντας, φτάνουμε στο σημείο να πούμε ότι η Διοίκηση Τατούλη ήταν σκάλες ανώτερη του Νίκα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 20:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι εμφανές, δεν τραβάει ο άνθρωπος, νομίζει ότι είναι ακόμη δήμαρχος. Οι Πελοποννήσιοι τον στήριξαν και του έδωσαν την ευκαιρία, αλλά αυτός περί άλλων τυρβάζει., Λανθασμένες κινήσεις και επιλογές. Δεν γίνεται δουλειά με καρότο και μαστίγιο. Όσο και να προσπαθεί ο ένας κούκος στην Αρκαδία δεν φέρνει την Άνοιξη. Για άλλη μια φορά επέβαλαν λάθος πρόσωπο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 19:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Άστους να λένε .... ! ! Πάτε ......Δυνατά την Πελοπόννησο στα βράχια ..... Κρίμα !

  • Αρκάς
    Αρκάς Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 17:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάμε Δυνατά Νίκα, ας τους να λένε... Τους είδαμε...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 16:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Νίκας νομίζει πως διοικεί ακόμα το δήμο Καλαμάτας. Εμ κύριε Νίκα, δεν σου τα παν καλά, εδώ είναι Περιφέρεια Πελ/σου, γι'αυτό τα έχεις βρει μπαστούνια εδώ στην Τρίπολη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 16:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Πες τα Πέτρο, όλοι είμαστε μαζί σου, μην κολλάς πουθενά

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...