Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στη Σπάρτη ο Χρήστος Λαμπρόπουλος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της

Στη Σπάρτη ο Χρήστος Λαμπρόπουλος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Σπάρτης, Όσιο Νίκωνα, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών-Οικονομικών –Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης Χρήστος Λαμπρόπουλος, με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, λόγω της απουσίας του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στη Ρόδο, για το συνέδριο της ΕΝΠΕ.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Λακωνίας Νίκων Τζινιέρης και Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης.

Στη Σπάρτη ο Όσιος Νίκωνας ανέπτυξε αξιόλογη δράση, ενώ την απήλλαξε και από τη μάστιγα των Ισραηλιτών, που με την άσχημη διαγωγή τους επηρέαζαν τον πληθυσμό και αποτελούσαν εμπόδιο στην ηθικοπλαστική προσπάθεια που έκανε ο Νίκων. Επίσης έκανε και θαύματα. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την ίαση ασθενών που πήγαιναν σ” αυτόν ή που πήγαινε ο ίδιος σ” αυτούς, ενώ τα θαύματα συνεχίζονται και μετά τον θάνατό του, που τοποθετείτε το 998 μ.Χ..

Ο Όσιος Νίκων «ο Μετανοείτε», είναι ο πολιούχος και προστάτης της πόλεως της Σπάρτης και η μνήμη του τιμάται με ιδιαίτερες τιμές από την τοπική Εκκλησία, στις 26 Νοεμβρίου.

1 σχόλιο

  • ΒτΒ
    ΒτΒ Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 14:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Ε ναι αφού, άλλοι πληρώνουν τα καύσιμα του! ΛοΛ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...