Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Σκαντζός - Αντιπρόεδρος η Σπυριδάκου, Γραμματέας, ο Σιάτος

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Σκαντζός - Αντιπρόεδρος η Σπυριδάκου, Γραμματέας, ο Σιάτος

Νέο Προεδρείο εκλέχτηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, με τον Μανώλη Σκαντζό να προτείνεται από τον νέο Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχό και να εκλέγεται για δεύτερη φορά στη θέση αυτή.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Σκαντζός είχε διατελέσει Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου και στο πρώτο μισό της θητείας του Παναγιώτη Νίκα.

Στην πρότασή του, ο κ. Πτωχός, είπε: «Η θέση του Προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου είναι ένας πολύ νευραλγικός ρόλος. Ο άνθρωπος πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία, να μπορεί να αναλύει, να συνθέτει. Πρέπει να έχει και ένα πολύ καλό συντονιστικό ρόλο. Η πρότασή μου είναι ο Μανώλης Σκαντζός. Η θητεία είναι ως το τέλος Ιουνίου του 2026.»

Στη συνέχεια, ο κ. Σκαντζός εκλέχτηκε με 32 υπέρ και δύο λευκά.

Για τη θέση του Αντιπροέδρου προτάθηκε η Μαργαρίτα Σπυριδάκου από την παράταξη Τατούλη. Εκλέχτηκε με 43 υπέρ και 2 λευκά.

Για τη θέση του γραμματέα, προτάθηκε (από την παράταξη Μάκαρη) ο Ιωάννης Σιάτος που εκλέχτηκε με 43 ναι 2 λευκά.

Ο Μανώλης Σκαντζός είπε ότι «δεν έχουμε διαφορές, πρέπει να κάνουμε υπερπροσπάθεια σε αυτή τη θητεία για να φέρουμε το καλύτερο για την Πελοπόννησο. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη κ. Πτωχό για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Η δουλειά μας είναι να τηρούμε τον κανονισμό του περιφερειακού συμβουλίου. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο για την Πελοπόννησο, να συνεργαστούμε, εκεί που διαφωνούμε να το συζητάμε και να καταλήγουμε κάπου. Οι μειοψηφείς πρέπει να σέβονται την πλειοψηφία. Να ακούγεται κάθε διαφορετική φωνή στο συμβούλιο κι αυτό το εγγυώμαι προσωπικά».

Η Μαργαρίτα Σπυριδάκου ευχαρίστησε τον Πέτρο Τατούλη για την πρόταση και είπε ΄τι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη δημοκρατική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο Ιωάννης Σιάτος ευχαρίστησε τον Μανώλη Μάκαρη και ευχήθηκε μια καλή θητεία.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...