Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Περιφέρεια απέρριψε μεγάλο έργο ύδρευσης από το ΕΣΠΑ – Θα έφευγε ο αμίαντος σε 15 χωριά του Δήμου Τρίπολης!

Η Περιφέρεια απέρριψε μεγάλο έργο ύδρευσης από το ΕΣΠΑ – Θα έφευγε ο αμίαντος σε 15 χωριά του Δήμου Τρίπολης!
Με απόφαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης (8/9/2017) και έχει αναρτηθεί ήδη στη Διαύγεια απορρίπτεται η αίτηση χρηματοδότησης της πράξης «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΘΥΔΡΙΟΥ» με κωδικό ΟΠΣ: 5008075 και συνολική δημόσια δαπάνη 4.755.000,00€, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ.1256/31.05.2017 Πρόσκλησης «ΕΡΓΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ» για τους κάτωθι λόγους:
Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο Α’: Έλεγχος πληρότητας και επιλεξιμότητας πρότασης για τους ακόλουθους λόγους:
 Κριτήριο 3: «Τυπική πληρότητα της υποβαλλόμενης πρότασης»: Λοιπά στοιχεία που προσδιορίζονται στην Πρόσκληση».
Το με αρ. πρωτ. 214933/49320/23.08.2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχν. Έργων Π.Ε. Αρκαδίας περί άδειας τομής σε Επ. Οδούς και το με αρ. πρωτ. 31192/2015/10.08.2017 έγγραφο της Δ/νσης Υδάτων Πελ/σου περί χορήγησης άδειας χρήσης νερού, τα οποία υποβλήθηκαν από τον Δικαιούχο, έχουν εκδοθεί μετά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.
Στο έγγραφο προς τη ΔΕΥΑΤ, ο κ. Τατούλης τονίζει ότι «σε περίπτωση που επιθυμείτε την εκ νέου αξιολόγηση της πράξης για ένταξη στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014-2020, καλείστε να υποβάλλετε εκ νέου πλήρη πρόταση όταν η ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου προβεί στην έκδοση της αντίστοιχης πρόσκλησης."
 
Να θυμίσουμε ότι για το έργο αυτό, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, τον περασμένο Αύγουστο, είχε γίνει σχετική συζήτηση.
Τότε το «Καλημέρα Αρκαδία» είχε το ρεπορτάζ και έγραφε: «Την κατάθεση της σχετικής μελέτης για την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης σε χωριά του Δήμου Τρίπολης κατάθεσε ο Σύνδεσμος Μεθυδρίου για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Μεθυδρίου κ. Αδαμόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάνοντας ειδική αναφορά στον προκάτοχό του, Ιωάννη Κατσίρη που είχε ξεκινήσει τη μελέτη αυτή όταν ήταν στη θέση του Προέδρου στο Σύνδεσμο Μεθυδρίου.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο 5.500.000 ευρώ και ο κ. Αδαμόπουλος τόνισε ότι υπάρχει η δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ για να πάψει ο κόσμος να πίνει νερό από αμιαντοσωλήνες. 
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την αντικατάσταση των δευτερευόντων αγωγών ύδρευσης οι οποίοι συνδέονται με τον αγωγό μεταφοράς νερού από τις πηγές Μεθυδρίου και οι οποίοι εξυπηρετούν τους οικισμούς των τ.κ. Αρτεμισίου, Κάψια, Λουκά, Σημιάδων της δ.ε. Μαντινείας, Νεοχωρίου, Ζευγολατίου της δ.ε. Κορυθίου, και Αγ. Βασιλείου, Πελάγους της δ.ε. Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης καθώς και των τ.κ. Βλαχέρνας, Δάρα, Λίμνης, Ορχομενού, Παλαιόπυργου, Παναγίτσας, Χωτούσας της δ.ε. Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης.»

 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 19:44 Σύνδεσμος σχολίου

    ΧΑ ΧΑ ΧΑ
    Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΣΤΑ ΝΟΜΙΣΤΕΡΑΚΙΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...