Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτά είναι τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ!

Αυτά είναι τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ!
Η Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. Μαρία Καραμεσίνη πραγματοποίησε συνάντηση ενημέρωσης στο Επιμελητήριο της Αθήνας όπου ενημέρωσε για βασικές δραστηριότητες του Ο.Α.Ε.Δ. και για τα  προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προβλέπονται να τεθούν σε εφαρμογή.
Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό ότι:
-Το πρόγραμμα για την εργασιακή εμπειρία ανέργων ηλικίας 18 ως 24 ετών του οποίου η προθεσμία λήγει στις 22 Οκτωβρίου. Περιλαμβάνει 4 μήνες πρακτική άσκηση εντελώς δωρεάν για την επιχείρηση και η κάλυψη του κόστους γίνεται από τον ΟΑΕΔ.  Με την ολοκλήρωση της τετράμηνης Εργασιακής Εμπειρίας, οι πρακτικά ασκούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών (θα εκδοθεί αντίστοιχη Δημόσια Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις πριν τη λήξη της πρακτικής άσκησης). Μπορεί να τους προσλάβει και η ίδια η επιχείρηση, εφόσον της κάνει ο εργαζόμενος και τον έχει ανάγκη, μέσω του προγράμματος επιδότησης.
-Το πρόγραμμα επιδότησης ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών θα επαναπροκηρυχθεί πολύ σύντομα.
    -Σύντομα θα προκηρυχθεί, τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου, ένα νέο πρόγραμμα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση της εργασίας, το οποίο συζήτησε με το Ε.Ε.Α. ο υπ. Εργασίας κ. Κατρούγκαλος. Προβλέπεται ότι αναλόγως των δεδομένων των ανέργων και των επιχειρήσεων, να ορίζεται το ύψος και να δίνεται και η επιδότηση. Αυτό θα αφορά βραχυχρόνια ανέργους αλλά και μακροχρόνια εφόσον δικαιούνται το βοήθημα ανεργίας που είναι 200 ευρώ το μήνα. Ο Ο.Α.Ε.Δ. θα καλύπτει το υπολειπόμενο, μέχρι τα 360 ευρώ.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...