Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άναψε η φλόγα στην Τρίπολη | Με φυσικό αέριο θα ζεσταίνεται η πόλη τα επόμενα 20 χρόνια – Σημαντικές επιδοτήσεις για σπίτια και επιχειρήσεις!

Άναψε η φλόγα στην Τρίπολη | Με φυσικό αέριο θα ζεσταίνεται η πόλη τα επόμενα 20 χρόνια – Σημαντικές επιδοτήσεις για σπίτια και επιχειρήσεις!

Το συμβολικό άναμμα της φλόγας του φυσικού αερίου στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (20/1/2023)

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο κ. Κουτσογιάννης αναφέρθηκε στην μεγάλη επένδυση της Hengas στην περιοχή μας και τόνισε για την Τρίπολη ότι οι εργασίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς με στόχο το τέλος του καλοκαιριού να έχει καλυφθεί το σύνολο του αστικού ιστού και τη ΒΙΠΕ. Ακολούθως, ανάφερε ότι ο πρώτος καταναλωτής φυσικού αερίου είναι το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Τρίπολης.

Θερμές ήταν οι ευχαριστίες της Hengas στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα, τον βουλευτή Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση και τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης, σημείωσε: «Πάνω από 20 χρόνια, η τοπική κοινωνία αναζητούσε την έλευση του φυσικού αερίου, διότι είμαστε μια περιοχή με βαρύ χειμώνα. Από την άλλη πλευρά, η ΒΙΠΕ και οι επιχειρήσει ζητούσαν φυσικό αέριο για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας. Σήμερα, είναι μια σημαντική μέρα και ο Δήμος Τρίπολης είναι ο πρώτος πελάτης της εταιρείας. Η ποιότητα της θέρμανσης είναι πολύ καλή για το σχολείο.

Πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό για την τοπική ανάπτυξη, σε μια περίοδο που μετά από πολλά χρόνια φαίνεται ότι η πόλη μας γίνεται ελκυστική για μεγάλες επενδύσεις. Καλωσορίζουμε την έλευση του φυσικού αερίου στην Τρίπολη και ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν για να γίνει αυτό το έργο.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν δυσκολίες από τις εργασίες, αλλά η εταιρεία δουλεύει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η ενόχληση είναι προσωρινή αλλά τα οφέλη είναι μόνιμα.

Ετοιμάζουμε πρόταση ώστε κι άλλα δημοτικά κτίρια να αντικαταστήσουν τους καυστήρες πετρελαίου.

Ευχαριστώ την εταιρεία για την πρόσφατη εγκατάστασης του φυσικού αερίου στο 2ο Λύκειο, αφού ο Δήμος δεν πλήρωσε τίποτα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός είπε ότι «η έλευση του φυσικού αερίου είναι ένα σημαντικό γεγονός. Εμείς ως περιφερειακή αρχή ταχθήκαμε υπέρ της έλευσης του φυσικού αερίου, δώσαμε το δικό μας αγώνα. Έχουμε μια διαφορετική αντίληψη, χωρίς να τιμάστε αντίθετοι στην επιχειρηματικότητα. Είχαμε μια διαφορετική αντίληψη ότι θα έπρεπε να είναι ένας κρατικός φορέας για το φυσικό αέριο για να υπάρχει ένας έλεγχος για το κόστος για τους πολίτες. Αυτό θα το δείξει η ζωή και πορεία. Δεν παύουμε να είμαστε υπέρ κάθε ενέργειας που γίνεται για να έρθει το φυσικό αέριο σε όλη την Πελοπόννησο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής είπε ότι «προφανώς είναι κομβική στιγμή για την Αρκαδία και με το φυσικό αέριο πρέπει να μειώσουμε τα κόστη λειτουργίας των επιχειρήσεων. Η μείωση της ενέργειας από τη διέλευση του φυσικού αερίου είναι το ζητούμενο. Θέλω να συγχαρώ την εταιρεία Hengas, τον κ. Λαμπρόπουλο και τον κ. Κουτσογιάννη. Οι εργασίες γίνονται με γρήγορους ρυθμούς, σε σχέση με άλλα έργα. Ένα τρανό παράδειγμα ότι ο κ. Βλάσης είχε προσπαθεί εξαρχής μαζί με τον κ. Σκρέκα για να έρθει πολύ γρήγορα το φυσικό αέριο στην Τρίπολη.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης είπε ότι «σήμερα είναι μια μέρα χαράς για όλους στην Αρκαδία. Ένα έργο που σαν ιδέα προέκυψε πριν τρία χρόνια, αν υλοποιείται μετά από υπομονή και επιμονή. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο Κώστα Σκρέκα. Χαίρομαι που ακόμα και όσοι εναντιώθηκαν στο έργο είναι εδώ και αναλαμβάνουν τις ευθύνες. Το έργο έγινε από την Κυβέρνηση μας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης. Κι εδώ θέλω να ευχαριστήσω και τον Άδωνι Γεωργιάδη για τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Μέσω των ΕΣΠΑ μπορούν όλες αυτές οι υποδομές να παίρνουν σάρκα και οστά. Θα ανοίξει και το δεύτερο πρόγραμμα που θα μπορούν τα νοικοκυριά και οι δημόσιες υπηρεσίες με πολύ μικρό ποσό να συνδέονται με φυσικό αέριο. Οι τιμές έπεσαν πάρα πολύ και το φυσικό αέριο για τα επόμενα 20-30 χρόνια θα είναι αυτό που θα ζεσταίνει την Τρίπολη.

Εδώ στην Τρίπολη επισκεφθήκαμε ένα μεγάλο εργοστάσιο που ανοίγει στη ΒΙΠΕ, ακολουθεί δεύτερη επένδυση και τρίτο έργο είναι το φυσικό αέριο. Αυτό θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην Αρκαδία. Να πω κι ένα μεγάλο μπράβο στην εταιρεία, κινείται με ταχύτατους ρυθμούς. Στην Μεγαλόπολη έχει ολοκληρωθεί όλη η σύνδεση και από το Σεπτέμβριο όλοι οι δημότες της Μεγαλόπολης να έχουν φυσικό αέριο. Το ίδιο γίνεται και στην Τρίπολη.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας ευχαρίστησε για την πρόσκληση της εταιρείας, ενώ ευχαρίστησε και τους κ.κ. Βλάση και Τζιούμη για τη συμβολή τους στο έργο. «Το φυσικό αέριο είναι το πιο καθαρό ορυκτό καύσιμο, ενώ αποτελεί και το πιο φθηνό. Τα δίκτυα θα μεταφέρουν και βιομεθάνιο απόβλητα αγροτικά και αστικά. Άρα τα δίκτυα δεν είναι άχρηστα σε 10-15 χρόνια. Σε επόμενη φάση, θα μεταφέρει πράσινο υδρογόνο που είναι μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ευχαριστώ τον Κώστα Βλάση για την επιμονή και την υπομονή του, τον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη, την Περιφέρεια και την εταιρεία.

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 20:12 Σύνδεσμος σχολίου

    φωτο 25 ΤΑΤΟΥΛΗΣ-ΣΚΡΕΚΑΣ δυο χαμογελαστοι και ΙΚΑΝΟΙ πολιτικοι που σε προδιαθέτουν να τους στηρίξεις !!!!!!! οχι σαν κατι αλλους που σου δημιουργουν ............. το λιγότερο αποστροφη.......

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 15:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Τις δηλώσεις Κούρου για το αέριο στην Τρίπολη που μπορούμε να τις ακούσουμε;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...