Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πάντα θα τους ... πονάει η Άλωση της Τριπολιτσάς - Είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας!

Πάντα θα τους ... πονάει η Άλωση της Τριπολιτσάς - Είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας!

Σαν σήμερα γιορτάζεται μία από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του '21, η Άλωση της Τριπολιτσάς!

Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός το οποίο πολλές φορές στο παρελθόν έχει δυσφημιστεί και έχει γίνει προσπάθεια να … υποβαθμιστεί η σημασία του.

Το σχέδιο είναι γνωστό. Αυτοί που εμφάνισαν τον ξεριζωμό της Σμύρνης ως «συνωστισμό», έχουν βαλθεί –τα τελευταία χρόνια- να δυσφημίσουν την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Θέλουν να την εξαφανίσουν από κάθε βιβλίο, είναι τόσο μεγάλη η μανία τους που θέλουν να μην γίνεται πουθενά, καμία αναφορά στο γεγονός αυτό, που είναι γνωστό ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την θετική έκβαση της Επανάστασης του ’21. Θέλουν να μας κάνουν να ντρεπόμαστε που υπήρξε η Άλωση. Θέλουν να πάψουν να διδασκόμαστε οποιοδήποτε ιστορικό γεγονός αποδεικνύει ότι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν το ακατόρθωτο.

Δεν πρόκειται όμως να τα καταφέρουν ΠΟΤΕ.

Στην Τρίπολη, κάθε χρόνο, στις 23 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την επέτειο της Άλωσης. Γιορτάζουμε την Ελευθερία και τιμάμε τους Προγόνους μας που μάτωσαν για να είμαστε εμείς σήμερα Ελεύθεροι.

Στη μεγαλύτερη Πλατεία της πόλης, υπάρχει το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και εκεί φυλάσσονται τα οστά του. (Είναι δεδομένο ότι θα τρίζουν με όλα αυτά που ακούγονται για τον ίδιο και τον Αγώνα του ’21).

Για όλους εμάς, η Άλωση έγινε για να απελευθερωθεί η –υπό τουρκική κατοχή- Τρίπολη. Κι αυτό γιορτάζουμε κάθε χρόνο. Δεν έγινε για να σφαγιαστούν οι κατακτητές και οι σύμμαχοί τους.

Για όλους εμάς, ο Κολοκοτρώνης είναι ο μέγας πολέμαρχος του ιερού Αγώνα, ενός Αγώνα, χωρίς τον οποίο σήμερα δεν θα είμαστε Ελεύθεροι. Δεν είναι ένας πλιατσικολόγος … Απίστευτα πράγματα έχουν ακουστεί και έχουν μεταδοθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σχετικά με την Άλωση και το Γέρο του Μοριά. Αυτά ούτε στα Τουρκικά βιβλία Ιστορίας δεν γράφονται …

Είναι ξεκάθαρο ότι τόσο τους … καλούς μας γείτονες, όσο και τους εγχώριους … τουρκολάγνους τους «καίει» πολύ και ο Απελευθερωτικός Αγώνας του 1821 και ο ηγέτης αυτού του Αγώνα, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Και κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, για να δυσφημίσουν το ’21.

Τους … πονάει πολύ η Άλωση της Τριπολιτσάς, διότι ξέρουν καλά ότι αν δεν είχε γίνει η Άλωση, μπορεί η έκβαση του Αγώνα να μην ήταν η ίδια. Αν δεν είχε «πέσει» η Τρίπολη, τότε σήμερα πολλά πράγματα ίσως να ήταν τελείως διαφορετικά...

Τους ενοχλεί αφάνταστα που ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντοτε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για την Άλωση.

Είναι απολύτως σαφές ότι κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να νοιώσουμε ντροπή για την Ιστορία μας. Θέλουν να ξεχάσουμε, να διαγράψουμε από τη μνήμη μας, ότι η Άλωση της Τριπολιτσάς υπήρξε αποφασιστικής σημασίας για την εδραίωση και την εξέλιξη της Επανάστασης, για την στρατηγική και ψυχολογική σημασία της μεγάλης νίκης. Θέλουν να νοιώσουμε ότι άδικα πατήσαμε την Τριπολιτσά το 1821.

Θα ρωτήσει κάποιος… Δηλαδή, δεν υπήρξαν θύματα στην Άλωση της Τριπολιτσάς; Η απάντηση δίνεται με μία άλλη ερώτηση. Ξέρετε κανέναν πόλεμο που μην έχει θύματα;

Η Τριπολιτσά ήταν υπό κατοχή και έπρεπε να ελευθερωθεί. Πως θα γινόταν αυτό;

Ο Ελληνικός λαός πολεμούσε για την πατρίδα του. Και όταν πολεμάς για την πατρίδα σου, δεν μοιράζεις ροδοπέταλα…

Και κάτι επίσης σημαντικό… Οι Έλληνες ήταν υπό τουρκικό ζυγό επί 400 χρόνια. Είχαν υποστεί άπειρες σφαγές από τους οθωμανούς. Η οργή τους ξεχείλιζε και δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να συγκρατηθεί την ώρα της Επανάστασης.

Τι θέλουν να μας πουν δηλαδή; Ότι οι Έλληνες μπήκαν στην Τριπολιτσά με σκοπό να σφάξουν τους Τούρκους; Γιατί; Ήταν αιμοδιψείς; Όχι, βέβαια. Να απελευθερώσουν την Τριπολιτσά ήθελαν κι αυτό κατάφεραν.

Στην Άλωση της Τριπολιτσάς, δεν μπήκαμε σε μια ξένη πόλη για να υλοποιήσουμε κάποιο επεκτατικό σχέδιο. Μπήκαμε σε μία Ελληνική πόλη που υπέφερε κάτω από τον τουρκικό ζυγό. Και όταν έφτασε η κατάλληλη στιγμή, την Απελευθερώσαμε.

Εμείς, στην Τρίπολη, όχι μόνο δεν ντρεπόμαστε, αλλά νιώθουμε υπερήφανοι για τον Αγώνα του ’21 και για την Άλωση. Και θα συνεχίζουμε να τη γιορτάζουμε κάθε χρόνο. Θα συνεχίσουμε να θυμόμαστε… Διότι πολλοί θέλουν να ξεχάσουμε…

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Τα σχέδια τους θα πέσουν στο κενό…

«Καλημέρα Αρκαδία»

4 σχόλια

  • Μηδενιστές και θολοκουλτουριαρηδες
    Μηδενιστές και θολοκουλτουριαρηδες Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 05:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Μάριε τελικά δεν αξίζουμε την ελευθερία ,κακώς κάποιοι αγωνίστηκαν και έδωσαν το αίμα τους και σακατευτηκαν ,η δουλοπρέπεια του Νεοέλληνα δεν έχει προηγούμενο ,φτάσανε σε σημείο να αμφισβητούν την γενοκτονία των Ποντίων ,και τον αγώνα των Μακεδονομαχων !Καθιστε με σταυρωμένα χέρια στην αποικία μας και περιμένετε σαν τα χασαποσκυλα να φάτε κανένα κόκκαλο στην Ελλλαδα του sin boy

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 00:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Μάριε σάλτα και.... ξέρεις εσυ.

  • ανώνυμος
    ανώνυμος Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 23:10 Σύνδεσμος σχολίου

    @ 19.42 Κάποιοι ανά τους αιώνες θυσίασαν την ζωή τους για να λέει και να γράφει ο καθένας ότι γουστάρει ,σήμερα! Οι Έλληνες ήμαστε όντως υπερήφανοι για την ιστορία μας,οι άλλοι.....όχι!

  • Μαριος
    Μαριος Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 19:42 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΙΩΝΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΩΝΙΟ !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...