Menu
RSS
Σάββατο, 28/06/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καθημερινό φαινόμενο οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων στην Τρίπολη

Καθημερινό φαινόμενο οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων στην Τρίπολη

Σε καθημερινή βάση, φτάνουν καταγγελίες στο Δήμο Τρίπολης για επιθέσεις αδέσποτων σε πολίτες. Παράλληλα, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτοικοι άλλων περιοχών έρχονται και αφήνουν αδέσποτα στην πόλη, αδυνατώντας να τα συντηρήσουν πλέον, για οικονομικούς λόγους…

p>Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέλος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης κ. Κοσκινάς είπε ότι «το θέμα πρέπει άμεσα να λυθεί γιατί υπάρχει πρόβλημα ειδικά με γυναίκες που ξεκινάνε 6:30 το πρωί για να πάνε στις 7:00 στη δουλειά τους οι οποίες έχουν δεχθεί επιθέσεις και σκέφτονται από πιο δρόμο θα πάνε για να αποφύγουν τα αδέσποτα. Γι’ αυτό θα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες».

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ζαφείρης Μπισιούλης, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος θα επιδιώξει να λύσει το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, είπε: «Δεχόμαστε καθημερινά αιτήματα για ενοχλήσεις από αδέσποτα. Προσπαθούμε αλλά δεν αδιαφορούμε. Υπάρχει κάποια πληροφορία ότι εμείς σα Δήμος έχουμε προχωρήσει αρκετά στο θέμα αυτό και έρχονται και αφήνουν σκυλιά στις παρυφές της πόλης κατά ομάδες, είτε επισκέπτες που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να τα συντηρήσουν, είτε κυνηγοί στο τέλος της σεζόν κλπ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει το καταφύγιο και ο εξωτερικός συνεργάτης ο οποίος μας έχει μισθώσει ένα οικόπεδο 10 στρεμμάτων στο Περθώρι όπου φιλοξενούνται 50 σκυλιά.

Χρησιμοποιεί 3 μεγάλες κλούβες που έχει πληρώσει ο Δήμος για να συλλαμβάνει τα σκυλιά.

Πριν από λίγες μέρες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δαπάνη για τη μελέτη που έχει γίνει. Τις επόμενες μέρες ο Δήμος θα καλέσει τους 3 κτηνίατρους της πόλης μας με τους οποίους έχουμε συμφωνήσει, βάσει αυτών κάναμε τη μελέτη, έχουν φέρει προσφορά για 170€ το κάθε σκυλί για ιατρική περίθαλψη. Τα ίδια χρήματα που είχε ζητήσει και η Φιλοζωϊκή εταιρεία με την οποία είχαμε προχωρήσει και είχαμε πάρει απόφαση στο Δ.Σ. αλλά δεν προχώρησε λόγω της απόφασης της Περιφέρειας. Στη Φιλοζωϊκή εταιρεία είναι πιο εξειδικευμένοι να συλλαμβάνουν τα σκυλιά αλλά και οι κτηνίατροι θα μας υποδείξουν και άλλους τρόπους ώστε να συλλαμβάνονται τα σκυλιά.

Η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι η εξής:Από τη στιγμή που θα πιάνονται τα σκυλιά θα πηγαίνουν στα τρία κτηνιατρεία της πόλης μας (κ.κ. Κουμαρέλα, Παντόπουλου, Κουτσανδριά) θα γίνεται στείρωση, αιματολογικές εξετάσεις, αποπαρασίτωση, πλήρη εμβολιασμό, ηλεκτρονική σήμανση ως αδέσποτα (τσιπ, περιλαίμιο που θα αναγράφεται που ανήκει το ζώο). Στη συνέχεια θα πηγαίνουν για ανάρρωση στο καταφύγιο για 5-10 μέρες και μετά, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4039/12, θα αφήνονται ελεύθερα στα διάφορα μέρη του Δήμου όπου θα φροντίζουμε να είναι μακριά από σχολεία, super market, πολυσύχναστους χώρους κλπ. Ο Δήμος στη συνέχεια θα έχει την ευθύνη να βρει τρόπο για τη σίτισή τους. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, δεν μπορούν να συντηρηθούν λόγω αναπηρίας κλπ θα υποβάλλονται σε ευθανασία. Περισσότερες λεπτομέρειες επί της διαδικασίας αναφέρονται στο Ν. 4039/12. Τέλος σας ενημερώνω ότι η δαπάνη για όλη τη διαδικασία είναι 13.579 € και συμπεριλαμβάνει 80 σκυλιά μέχρι το τέλος

του 2012.

Τα οφέλη από αυτή τη διαδικασία είναι:

α)τα σκυλιά δε θα πολλαπλασιάζονται και

β)όταν είναι στειρωμένα είναι πιο φιλικά προς τον άνθρωπο και θα αποτρέπονται οι επιθέσεις».

Λαβών το λόγο στη συνέχεια ο Πρόεδρος πρότεινε μετά την ανάρρωση των σκυλιών να

αφήνονται ελεύθερα κατ’ αναλογία σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας και όχι αποκλειστικά και μόνο στη Δημοτική Κοινότητα της Τρίπολης.»

1 σχόλιο

  • Γιώργος
    Γιώργος Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 19:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο τέταρτο Δημοτικό σχολείο είναι σχεδόν καθημερινές οι επιθέσεις από αγέλη τεσσάρων-πέντε μεγαλόσωμων σκύλων σε παιδιά. Τα συγκεκριμένα σκυλιά βρίσκουν τροφή και έχουν στέγη σε χωράφι μεταξύ σπιτιών στην Ειρήνης Μπακοπούλου, μεταξύ τετάρτου Δημοτικού σχολείου και του ΚΑΠΗ. Παρακαλώ δημοσιεύστε το γιατί αληθινά τα συγκεκριμένα σκυλιά συμπεριφέρονται σαν λυσσασμένα και όποιος περάσει θα το δει και κινδυνεύει και ιδιαιτέρως τα παιδιά που παίζουν στο σχολείο.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...