Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συνάντηση και εξελίξεις για το φωτισμό της γέφυρας Μάναρη

Συνάντηση και εξελίξεις για το φωτισμό της γέφυρας Μάναρη

Κλιμάκιο του ΟΣΕ απαρτιζόμενο από τον αρχιμηχανικό της Υπηρεσίας Γεφυρών κ. Ευάγγελο Μπιρλιράκη, την πολιτικό μηχανικό, στέλεχος της ίδιας Υπηρεσίας κα Βίκη Παπαχρήστου, που χειρίζεται το σχετικό φάκελο, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μαναριωτών Παναγιώτης Σιαμπέκος συναντήθηκαν στις 26-7-2012 στη Γέφυρα και τη Στάση Μάναρη και ύστερα από επιτόπια έρευνα συζήτησαν τα θέματα των μνημείων και ειδικότερα το θέμα του φωτισμού τους που βρίσκεται πλέον στο τελευταίο προπαρασκευαστικό του στάδιο.

>Όπως είναι γνωστό, πλήρης ο φάκελος με την τεχνική μελέτη φωτισμού, που έχει εκπονήσει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, υποβλήθηκε από το Σύνδεσμο Μαναριωτών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, ένθερμος υποστηρικτής του αιτήματος αυτού, τη διεβίβασε στη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας «προκειμένου να εναρμονιστούν οι όροι των εμπλεκομένων φορέων με την τεχνική μελέτη και να κοστολογηθεί».

Ο ΟΣΕ απαντώντας στο αίτημα του Συνδέσμου Μαναριωτών δίνει τη συγκατάθεσή του δια το φωτισμό των μνημείων αλλά θέτει τους όρους του.

Και ο Δήμος Τρίπολης με την υπ’ αριθ. 406/5-9-2011απόφασή του έχει εκφράσει με απόλυτη πλειοψηφία (39/40) τη συγκατάθεσή του για το φωτισμό τους. Επιβεβαιώνοντας με την παρουσία του αυτή στη Γέφυρα Μάναρη την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Σμυρνιώτης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ένταξη του φωτισμού αυτού σε σχετικό πρόγραμμα και την υλοποίηση του έργου, υποσχόμενος ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη του στύχου αυτού.

Ως προς τη Στάση Μάναρη στην επιτόπια σύσκεψη διαπιστώθηκε η επείγουσα ανάγκη συντήρησης της κεραμοσκεπής της για να μην επηρεαστεί τουλάχιστον η στατικότητα του κτιρίου από υγρασία, μέχρις ότου ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την ανάπλασή του και τη χρήση του.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παναγιώτης Σιαμπέκος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, αλλά και για την ευαισθησία και την κατανόηση που δείχνουν για την ανάδειξη και προβολή των μνημείων αυτών και σημείωσε ότι ο Σύνδεσμος προσπαθεί για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα δημόσιου φορέα, ενώ δεν παραλείπει ν’ αναζητεί ακόμη και ιδιώτη ή εταιρία χορηγό στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...