Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξενοδοχείο «Ανακτορικόν»: Το βασιλικό δωμάτιο, το ιστορικό πηγάδι, η ανακαίνιση και τα «4 αστέρια»! (vd)

Ξενοδοχείο «Ανακτορικόν»: Το βασιλικό δωμάτιο, το ιστορικό πηγάδι, η ανακαίνιση και τα «4 αστέρια»! (vd)
Στο ιστορικό κέντρο της Τρίπολης και στο εντυπωσιακό (4 αστέρων, πλέον) ξενοδοχείο «Ανακτορικόν» πήγε η εκπομπή "Έλλη...νες", με την Έλλη Αρτοπούλου και ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για το αρχιτεκτονικό έμβλημα της Τρίπολης, ένα πραγματικό στολίδι με κομψή, αριστοκρατική πολυτέλεια!
Στην πρόσφατη ανακαίνιση ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διατήρηση των νεοκλασικών στοιχείων του, ώστε να αναδυθεί όλη η «ιστορικότητα» του κτιρίου και η «φινέτσα» που το χαρακτηρίζει!
Η Έλλη Αρτοπούλου συνομίλησε αρχικά με τον κ. Δημοσθένη Ροϊνιώτη, αλλά και με τον γιό του, Αλέξανδρο Ροϊνιώτη, ο οποίος πλέον έχει αναλάβει τη διεύθυνηση του ανακαινισμένου ξενοδοχείου!
 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟΥ
Η ιστορία του ξενοδοχείου αρχίζει με την αγορά του οικοπέδου που έγινε από τον πατέρα του κ. Δημοσθένη Ροϊνιώτη, το 1927, ο οποίος ήταν τότε στην Αμερική που είχε πάει εκεί για 40 χρόνια. Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες, διότι ο χώρος ήταν ένα μεγάλο χωράφι και οι κατασκευές διήρκησαν ως το 1936, όταν ολοκληρώθηκαν τα πρώτα 15 δωμάτια.
Μετά από τέσσερα χρόνια, μεσολάβησε ο πόλεμος και το 1948, μετά από όλες αυτές τις περιπέτειες, δούλεψε ως ξενοδοχείο με λίγα δωμάτια.
Το 1948 έγινε μία μεγάλη επέκταση μέχρι το 1952, όταν ολοκληρώθηκαν 40 δωμάτια.
Το 1960 όταν επέστρεψε ο κ. Δημοσθένης Ροϊνιωτης, από το στρατό, ανέλαβε την επιχείρηση.
 
Η ΠΑΛΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗ
Ο κ. Δημοσθένης Ροϊνιώτης μιλά επίσης για τις αναμνήσεις που έχει από την παλιά Τρίπολη, όταν ήταν παιδί. «Πολλά κτίσματα ήταν λιθόχτιστα. Στη γωνία απέναντι έμενε η Ειρήνη Μπακόπουλου που ο άνδρας της είχε το φαρμακείο που μετέπειτα έγινε το φαρμακείο Σεχιώτη. Απέναντι από εμάς είναι το σπίτι του Αναγνωστόπουλου, χτίσθηκε κι αυτό γύρω στο 1938».
 
ΓΙΑΤΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ «ΑΝΑΚΤΟΡΙΚΟΝ»;
Το ξενοδοχείο ονομάστηκε διότι ο δρόμος λεγόταν αρχικά «οδός Ανακτόρων» που άρχιζε από την κεντρική πλατεία και έφτανε μέχρι τη σημερινή ΑΕΛΛΩ!
 
ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Το πηγάδι έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διάρκεια της Κατοχής. Μετά το 1944 – 1945, όταν επολιορκείτο η Τρίπολη έκοψαν το νερό της πόλης που ερχόταν τότε από την Πιάνα και έτσι έμεινε η πόλη χωρίς νερό. Το πηγάδι που είναι στα σύνορα του «Ανακτορικόν» με το διπλανό οικόπεδο Οικονομόπουλου, υπάρχει και σήμερα. Εκείνη την εποχή, ερχόταν η καταβρεχτήρα του Δήμου, με οδηγό τον Μπάρμπα Κώστα Σόσολη, που είχαν τον «Κήπο», γέμιζε νερό από το πηγάδι και πήγαινε στις γειτονιές. Έτσι, μπορούσε να είχε νερό η πόλη. Το πηγάδι υπάρχει και σήμερα, δεν έχει στερέψει ποτέ!
 
ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ!
Το δωμάτιο «7» του ξενοδοχείου «Ανακτορικόν», το λεγόμενο και «Βασιλικό δωμάτιο» λέγεται έτσι, διότι έμεινε για μία μέρα ο Βασιλιάς Γεώργιος ο Β’ όταν επισκέφθηκε την πόλη.
Επίσης, όλοι οι ηθοποιοί της εποχής εκείνης έχουν περάσει από το ξενοδοχείο. Ο Μανέλης, ο Κωνσταντάρας και πολλοί άλλοι, καθώς και οι παλαιστές που έκαναν αγώνες στον κινηματοθέατρο Απόλλων, όλοι έμεναν κατά καιρούς στο ξενοδοχείο.
 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4 ΑΣΤΕΡΩΝ!
Το ξενοδοχείο έχει περάσει πλέον στην 3η γενιά, στον κ. Αλέξανδρο Ροϊνιώτη που πήρε τη σκυτάλη από τον πατέρα του, Δημοσθένη και προχώρησε σε μία εντυπωσιακή ανακαίνιση. Το ξενοδοχείο πέρασε από δύσκολες περιόδους, από την Κατοχή και μετά σε άλλες αναταραχές και έφτασε σήμερα να είναι ένα στολίδι για την πόλη, γεμίζοντας υπερηφάνεια και ικανοποίηση τον πατέρα του, Δημοσθένη.
Στο αφιέρωμα μιλά επίσης ο κ. Αλέξανδρος Ροϊνιώτης για τη δύσκολη απόφαση να ανακαινιστεί το ξενοδοχείο, αλλά και για το αποτέλεσμα που τον δικαιώνει.
Μάς φιλοξενεί στα υπέροχα δωμάτια του ξενοδοχείου που πλέον έχει 4 αστέρια, από τον ΕΟΤ και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, μετά την εκπληκτική ανακαίνιση.
Μάλιστα, σύντομα, οι πελάτες του ξενοδοχείου, εκτός από τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν και τις υπηρεσίες ενός κέντρου αναζωγόνησης!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...