Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το 1ο ΓΕΛ Τρίπολης στον Εθνικό τελικό Επιχειρηματικότητας!

Το 1ο ΓΕΛ Τρίπολης στον Εθνικό τελικό Επιχειρηματικότητας!
Το μεγαλύτερο Διεθνές Πρόγραμμα Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου, Young Business Talents 2016-17, πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά στην χώρα μας, σημειώνοντας νέα αύξηση στον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν, φτάνοντας τις 795 εικονικές επιχειρήσεις, από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 
 
Η διενέργεια του προγράμματος, βασίζεται σε ένα πανίσχυρο λογισμικό, τον Επιχειρηματικό Προσομοιωτή, μέσω του οποίου οι νεαροί ‘διευθυντές’ καλούνται να λάβουν όλες τις κρίσιμες πραγματικές αποφάσεις που απαιτεί η λειτουργία της εταιρίας τους, μέσω Επιχειρηματικών Σχεδίων που καταθέτουν διαδικτυακά κάθε εβδομάδα και επί 4 μήνες, για να πάρουν από τον προσομοιωτή επίσης πραγματικά αποτελέσματα (πωλήσεις και κέρδη/ζημιές). 
Πρόκειται για ένα διεθνές project, το οποίο υλοποιείται στη Νότια Ευρώπη (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) καθώς και στο Μεξικό . 
Ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής 3ης Γενιάς, έχει αναπτυχθεί από την PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης. 
Ο διαγωνισμός YOUNG BUSINESS TALENTS 2016-17 ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου, με το άνοιγμα του Προσομοιωτή (online στο διαδίκτυο) και στις αρχές Δεκεμβρίου, οι ‘ομάδες – εταιρίες’ μπήκαν στο 2ο Γύρο. Διαρκέσε συνολικά 11 ‘εταιρικά έτη’ (που αντιστοιχούν σε εβδομάδες πραγματικού χρόνου) και θα λήξει με τον μεγάλο Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου 2017, με φυσική παρουσία των 75 επικρατέστερων ομάδων από όλη την Ελλάδα, στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος που τον φιλοξενεί . 
Το 1ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ εκπροσωπείται για 3η χρονιά στον εθνικο τελικό . Η ομάδα που τερμάτισε 1η από την Αρκαδία και προκρίθηκε είναι η ON_TOP και αποτελείται από τους μαθητές της Β΄Λυκείου : Λουκά Νίκο, Σελίμη Δημήτρη και Τσίγκο Χρήστο . Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ .Πήραν μέρος αρχικά 8 ομάδες , προκρίθηκαν στα ημιτελικά 5 και στον εθνικό τελικό μία . Από την Αρκαδία συμμετείχε επίσης το 4ο Λύκειο . 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...