Σε εκκρεμότητα η έγκριση χρηματοδότησης 2.500.000 € για τις ζημιές στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους (vd)
Στη λογοδοσία της δημοτικής αρχής Βόρειας Κυνουρίας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χάρβαλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που καταγράφονται -μετά τις τελευταίες κακοκαιρίες- στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους, καθώς και στον δρόμο που το συνδέει με το θέατρο.
Όπως επεσήμανε, στο έργο φαίνεται να υπάρχουν αστοχίες, καθώς δεν λειτουργεί σωστά ο υπέργειος και ο υποθαλάσσιος φωτισμός, ενώ τα pillars διαθέτουν λιγότερες παροχές από τις προβλεπόμενες. Τόνισε επίσης ότι, παρά το γεγονός πως το λιμάνι βραβεύτηκε για τα έτη 2024–2025 ως το καλύτερο της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου, εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα που επηρεάζουν τη λειτουργικότητά του. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη βατότητα της διαδρομής προς το θέατρο.
«Δεν καταλαβαίνω τι να απαντήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, απαντώντας στις επισημάνσεις.
Ο κ. Χάρβαλος ζήτησε διευκρινίσεις για το τι προβλέπεται να γίνει, σημειώνοντας ότι ορισμένα προβλήματα παραμένουν άλυτα εδώ και καιρό.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας υποστήριξε ότι τα ζητήματα δεν χρονίζουν, αλλά σχετίζονται κυρίως με ζημιές που έχουν προκύψει. Όπως εξήγησε, μετά τον Ιανουάριο έγινε αποδεκτή ως δωρεά μελέτη της Μαριλένας Φράγκου, η οποία έχει ήδη αποσταλεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με αίτημα χρηματοδότησης.
Παράλληλα, ο δήμος διεκδικεί άμεσα 2,5 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση σπηλαιώσεων, καθώς και για την αντικατάσταση φωτισμού και pillars. Μέχρι την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, όπως σημειώθηκε, οι δυνατότητες παρέμβασης είναι περιορισμένες.
Ωστόσο, έχουν ήδη υλοποιηθεί ορισμένες εργασίες, όπως η αντικατάσταση pillars, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την αντικατάσταση των πυροσβεστικών κρουνών και άλλων υποδομών. Επιπλέον, συνεργεία ηλεκτρολόγων του δήμου προχώρησαν σε αντικατάσταση τμήματος της καλωδίωσης, ενώ αποκαταστάθηκε και δεύτερη ζημιά που σημειώθηκε στη θαλάσσια ζώνη.
Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, προβλέπεται επίσης η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στις σπηλαιώσεις και σε γέφυρα, ενώ θα εξεταστεί σε συνεργασία με τη μελετήτρια η δυνατότητα πιο άμεσης παρέμβασης για την πεζογέφυρα.
Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr
Tags:
Λιμάνι Παραλίου Άστρους, Πέτρος Χάρβαλος, Γιώργος Καμπύλης, Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας,Σχετικά Άρθρα
- «Λιβαδάκι; Help!»
- Βλάσης: "Καταπληκτική παράσταση από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Τυροσαπουνακαίικων"!
- Πινακίδες σήμανσης τοποθετήθηκαν στο μονοπάτι στο Parnon Trail (εικόνες)
- Έλεγχος για μεταδημοτεύσεις σε δήμο της Αρκαδίας | Η έκθεση της ΕΑΔ και η διαβίβαση στην Εισαγγελία Εφετών, η ανάρτηση Μέγα και οι καταγγελίες του 2023 για τη Γορτυνία
- Στη Βόρεια Κυνουρία ο Περιφερειάρχης | Οι εξελίξεις για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους, την παράκαμψη Άστρους και τα έργα στο γήπεδο Μελιγούς
1 σχόλιο
-
Κλείστε το θέατρο κλείστε το λιμάνι και στο τέλος δεν θα βρίσκουμε που να παρκάρουμε..στο Ναύπλιο






