Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βόρεια Κυνουρία | Νέα απόφαση για την αντιμισθία Αντιδημάρχου – Τι αλλάζει

Βόρεια Κυνουρία | Νέα απόφαση για την αντιμισθία Αντιδημάρχου – Τι αλλάζει
Απόφαση του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτη Μαντά τροποποιεί παλιότερη απόφαση και καθορίζει ότι στον Αντιδήµαρχο κ. Χονδρολέο Ιωάννη του Ηλία θα παρέχεται αντιµισθία.
Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθµό 46/2017 απόφαση του ∆ηµάρχου Βόρειας Κυνουρίας.
Η απόφαση 46/2017 προέβλεπε τα εξής …
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς όρισε –με απόφασή του- ορίζει τους κατωτέρω ∆ηµοτικούς Συµβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδηµάρχους του ∆ήµου Βόρειας Κυνουρίας, µε θητεία διάρκειας δυόµιση ετών, µέχρι και 31 Αυγούστου 2019 και µεταβιβάζει σε αυτούς τις αρµοδιότητες που περιγράφονται παρακάτω :
1. Τον κ. Σαβούρδο Πέτρο του Παναγιώτη, ο οποίος θα λαµβάνει αντιµισθία, στον οποίο µεταβιβάζει τις παρακάτω αρµοδιότητες :
Εποπτεία – Συντονισµός του Αυτοτελούς Τµήµατος Προγραµµατισµού, Οργάνωσης και
Πληροφορικής και την υπογραφή των σχετικών διοικητικών εγγράφων, αποφάσεων, πράξεων.
Τις αρµοδιότητες της ∆ιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω :
Τις αρµοδιότητες του Τµήµατος Τεχνικών Έργων.
Εποπτεία – Συντονισµός της υλοποίησης συγχρηµατοδοτούµενων έργων και προγραµµάτων και την υπογραφή των σχετικών διοικητικών εγγράφων, αποφάσεων, πράξεων.
Εποπτεία – Συντονισµός - Κατάρτιση - Παρακολούθηση υλοποίησης Τεχνικού προγράµµατος του ∆ήµου και την υπογραφή των σχετικών διοικητικών εγγράφων, αποφάσεων, πράξεων.
Εποπτεία – Συντονισµός - Κατάρτιση - Παρακολούθηση υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασµού του ∆ήµου.
Επικοινωνία µε διαχειριστικές αρχές για την υλοποίηση συγχρηµατοδοτούµενων έργων
και προγραµµάτων και την υπογραφή των σχετικών διοικητικών εγγράφων,
αποφάσεων, πράξεων.
2. Τον κ. Γκαύρο ∆ηµήτριο του Χρήστου, ο οποίος θα λαµβάνει αντιµισθία, στον οποίο µεταβιβάζει τις παρακάτω αρµοδιότητες:
Τις αρµοδιότητες της ∆ιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω :
Εποπτεία – Συντονισµός της υλοποίησης έργων αυτεπιστασίας του ∆ήµου και την υπογραφή των σχετικών διοικητικών εγγράφων, αποφάσεων, πράξεων.
Εποπτεία – Συντονισµός του Τµήµατος Ηλεκτροµηχανολογικών Έργων και Συγκοινωνιών και την υπογραφή των σχετικών διοικητικών εγγράφων, αποφάσεων, πράξεων.
Τις αρµοδιότητες της ∆ιεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδοµίας, όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω :
Την διαχείριση, σύµφωνα µε τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριµµάτων, τον ΠΕΣ∆Α και τον ΕΣ∆Α, των στερεών αποβλήτων σε επίπεδο προσωρινής αποθήκευσης, µεταφόρτωσης, επεξεργασίας, διάθεσης, λειτουργίας σχετικών εγκαταστάσεων, και κατασκευής µονάδων προσωρινής ή και οριστικής διαχείρισης και την υπογραφή των σχετικών διοικητικών εγγράφων, αποφάσεων, πράξεων.
Την διαχείριση των αποκατεστηµένων χώρων εναπόθεσης (ΧΑ∆Α) και την υπογραφή των σχετικών διοικητικών εγγράφων, αποφάσεων, πράξεων.
Την περισυλλογή και τη διαχείριση/φροντίδα των αδέσποτων ζώων.
Αρµοδιότητες Πολιτικής Προστασίας :
Να διατυπώνει εισηγήσεις για το σχεδιασµό της πολιτικής προστασίας της περιοχής του ∆ήµου, στο πλαίσιο του ετήσιου εθνικού σχεδιασµού και να µεριµνά για την εφαρµογή των σχετικών προγραµµάτων, µέτρων και δράσεων στο πλαίσιο του Εθνικού και Περιφερειακού σχεδιασµού.
Να υποστηρίζει το συντονισµό και να επιβλέπει το έργο της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιµότητα, αντιµετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών που συµβαίνουν στην περιοχή του ∆ήµου.
Να µεριµνά για την διάθεση και να συντονίζει την δράση του απαραίτητου δυναµικού και µέσων για την πρόσληψη, ετοιµότητα, αντιµετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών στην περιοχή του ∆ήµου.
Να επεξεργάζεται ειδικότερες προτάσεις προς τις αρµόδιες υπηρεσίες για την προστασία των δασικών περιοχών του ∆ήµου, να συµµετέχει στην οργάνωση της πυροπροστασίας των δασών και να διατυπώνει προτάσεις για την αποκατάσταση των δασών.
Την οργάνωση και εποπτεία του γραφείου υποστήριξης δασικών χαρτών.
3. Τον κ. Χονδρολέο Ιωάννη του Ηλία, στον οποίο µεταβιβάζει τις παρακάτω αρµοδιότητες:
Αναλαµβάνει καθήκοντα διατάκτη ανάληψης υποχρεώσεων σε βάρος πιστώσεων του προϋπολογισµού του ∆ήµου.
Την επιβολή προστίµων που απορρέουν από τη νοµοθεσία περί είσπραξης των δηµοτικών εσόδων και την κίνηση της διαδικασίας αναγκαστικής είσπραξης αυτών.
Τη διαδικασία σύνταξης και ψήφισης του προγράµµατος προµηθειών του ∆ήµου, τον έλεγχο της διαδικασίας σύνταξης των τεχνικών προδιαγραφών, των διαγωνισµών, της ανάθεσης και της υλοποίησης των αντίστοιχων συµβάσεων.
Συντονισµός Αυτοτελούς Τµήµατος Οικονοµικής Ανάπτυξης και την υπογραφή των σχετικών διοικητικών εγγράφων, αποφάσεων, πράξεων.
Λειτουργία υπαίθριων εµπορικών δραστηριοτήτων (λαϊκές αγορές, εµποροπανηγύρεις).
Άδειες πλανόδιου υπαίθριου εµπορίου.
Τον έλεγχο καταστηµάτων και επιχειρήσεων υγειονοµικού ενδιαφέροντος.
Την προστασία της δηµόσιας υγείας, την προστασία του καταναλωτή, τον υγειονοµικό έλεγχο των καταστηµάτων των επιχειρήσεων.
Την λειτουργία λαϊκών αγορών, εµποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριων εµπορικών δραστηριοτήτων και τη χορήγηση των σχετικών αδειών.
Γενικά τη χορήγηση και υπογραφή αδειών πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή προστίµων, των ανωτέρω αρµοδιοτήτων καθώς και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών µονάδων του ∆ήµου.
Οι ανωτέρω αντιδήµαρχοι είναι αποκλειστικά αρµόδιοι για την άσκηση των αρµοδιοτήτων που τους µεταβιβάζονται και για την έκδοση των αντίστοιχων διοικητικών πράξεων που
προβλέπονται.
Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύµατος του Αντιδηµάρχου, τις αρµοδιότητές του ασκεί ο ίδιος ο ∆ήµαρχος.
Όταν ο ∆ήµαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ασκεί ο Αντιδήµαρχος κ. Γκαύρος ∆ηµήτριος του Χρήστου, που αναπληρώνει τον ∆ήµαρχο.
Οι ανωτέρω Αντιδήµαρχοι, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν µπορούν να εκλεγούν µέλη του προεδρείου του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.
Η ανάκληση Αντιδηµάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή µε ειδικά αιτιολογηµένη απόφαση του ∆ηµάρχου.
 
ΟΙ ΕΝΤΕΛΤΑΛΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς όρισε –με απόφασή του-τους κατωτέρω ∆ηµοτικούς Συµβούλους της πλειοψηφίας, υπεύθυνους για την εποπτεία και τον συντονισµό των τοµέων, όπως αυτοί περιγράφονται παρακάτω και όπως
κατά περίπτωση προκύπτουν από τον Ο.Ε.Υ. του ∆ήµου Βόρειας Κυνουρίας :
1. Τον κ. Σκαντζό Εµµανουήλ του Κωνσταντίνου, στον οποίο αναθέτει την εποπτεία και τον
συντονισµό των αρµοδιοτήτων του Γραφείου Προστασίας και Προαγωγής της ∆ηµόσιας
Υγείας.
2. Την κ. Βλαχόγιαννη Σταµατίνα του Μιχαήλ, στην οποία αναθέτει την εποπτεία και τον
συντονισµό των αρµοδιοτήτων του Γραφείου «Παιδείας, ∆ια Βίου Μάθησης, Πολιτισµού και Αθλητισµού, όπως επιγραµµατικά περιγράφονται παρακάτω :
• Αρµοδιότητες σε θέµατα παιδείας και δια βίου µάθησης.
• Αρµοδιότητες Πολιτικών Ισότητας των φύλων.
3. Τον κ. Κολλαρετάκη Αριστείδη του Χαραλάµπους, στον οποίο αναθέτει την εποπτεία και τον συντονισµό αρµοδιοτήτων της υπηρεσίας ∆όµησης, και των αρµοδιοτήτων του Γραφείου «Παιδείας, ∆ια Βίου Μάθησης, Πολιτισµού και Αθλητισµού, όπως επιγραµµατικά
περιγράφονται παρακάτω :
• Αρµοδιότητες Πολεοδοµίας.
• Αρµοδιότητες σε θέµατα Πολιτισµού, Αθλητισµού και Νέας Γενιάς.
Επιπλέον, µεταβιβάζει σε αυτόν το δικαίωµα υπογραφής των κάθε είδους εγγράφων που θα συντάσσονται και αφορούν θέµατα της Υπηρεσίας ∆όµησης – πλην των υπηρεσιακών, για τα οποία προβλέπεται ειδική διαδικασία, σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία.
4. Την κ. Κούβαλη Γεωργία του Κωνσταντίνου, στην οποία αναθέτει την εποπτεία και τον συντονισµό αρµοδιοτήτων του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής, όπως επιγραµµατικά περιγράφονται παρακάτω:
• Αρµοδιότητες Σχεδιασµού/Συντονισµού/Παρακολούθησης Κοινωνικών Πολιτικών.
• Αρµοδιότητες Εποπτείας και Ελέγχου.
• Αρµοδιότητες Εφαρµογής Κοινωνικών Πολιτικών.
• Αρµοδιότητες Εφαρµογής Προγραµµάτων Κοινωνικής Προστασίας.
• Αρµοδιότητες για την ένταξη των µεταναστών.
5. Τον κ. Σούρσο Παναγιώτη του Νικολάου, στον οποίο αναθέτει την εποπτεία και τον συντονισµό των παρακάτω αρµοδιοτήτων :
• Τις αρµοδιότητες που προβλέπονται στο Αυτοτελές Γραφείο ∆ιοικητικής Βοήθειας, και το δικαίωµα υπογραφής των κάθε είδους εγγράφων που θα συντάσσονται και αφορούν θέµατα του γραφείου – πλην των υπηρεσιακών, για τα οποία προβλέπεται ειδική διαδικασία, σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία.
• Την αρµοδιότητα καταγραφής και διαχείρισης θεµάτων καθηµερινότητας των πολιτών που προσέρχονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ∆ήµου µας.
• Την ευθύνη, συντονισµό και εποπτεία διακίνησης των υπηρεσιακών εγγράφων τόσο µεταξύ των υπηρεσιών όσο και προς άλλες υπηρεσίες ή τρίτους.
• Τις αρµοδιότητες οργάνωσης προγραµµάτων καταπολέµησης κουνουπιών.
• Τις αρµοδιότητες οργάνωσης και ελέγχου προγραµµάτων δακοκτονίας.
6. Την κ. Τσιώρου – Κολοβού Παναγιώτα του Κωνσταντίνου, στην οποία αναθέτει την εποπτεία και τον συντονισµό των αρµοδιοτήτων διαχείρισης Κοιµητηρίων της ∆ιεύθυνσης
Περιβάλλοντος και Πολεοδοµίας.
7. Τον κ. Αρφάνη ∆ηµήτριο του Γεωργίου, στον οποίο αναθέτει τις παρακάτω αρµοδιότητες της ∆ιεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδοµίας και συγκεκριµένα:
• Αρµοδιότητες εποπτείας, οργάνωσης και ελέγχου της αποκοµιδής απορριµµάτων.
• Επιπλέον, µεταβιβάζει σε αυτόν το δικαίωµα υπογραφής των κάθε είδους εγγράφων που θα συντάσσονται και αφορούν θέµατα της αποκοµιδής απορριµµάτων – πλην των υπηρεσιακών για τα οποία προβλέπεται ειδική διαδικασία - σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...