Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άρθρο στην Αυγή: "Κι όταν μιλάει, κι όταν κλαίει, ο Τσιόδρας εξωραΐζει την πολιτική της Δεξιάς. Και το κάνει μια χαρά"

Άρθρο στην Αυγή: "Κι όταν μιλάει, κι όταν κλαίει, ο Τσιόδρας εξωραΐζει την πολιτική της Δεξιάς. Και το κάνει μια χαρά"

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας "Αυγή" Θανάσης Καρτερός, σε άρθρο του με τίτλο «Όταν έκλαψε ο Τσιόδρας» ασκεί κριτική στον Σ. Τσιόδρα για τον τρόπο που χειρίζεται μπροστά στις κάμερες την ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το είπε ο Τσιόδρας. Ακούσατε χθες, σήμερα, προχθές, τον Τσιόδρα; Άλλοι τρεις νεκροί, το ανακοίνωσε ο Τσιόδρας. Ευτυχώς που υπάρχει ο Τσιόδρας. Κι εμείς ένα Τσιόδρα θα είχαμε σ’ αυτή τη θέση - αυτό από ευγενείς συριζαίους.

Και η σκηνή των σκηνών, που συγκίνησε περισσότερο κι από θρήνους συγγενών: Ο Τσιόδρας να κλαίει βουβά επί του βήματος. Έσπασε ο Τσιόδρας, λύγισε ο Τσιόδρας, δάκρυσε ο Τσιόδρας, έκλαψε ο Τσιόδρας. Τίτλοι και παράθυρα, υπότιτλοι και φεγγίτες, ηχητικά και διαδικτυακά, με τον Τσιόδρα ασχολούνται. Όπου και να ΜΗΝ πας, Τσιόδρα ακούς και βλέπει. Πανδημία δίχως Τσιόδρα, σκορδαλιά χωρίς τα σκόρδα.

Υπάρχει βέβαια και ο Τσιόδρας ψάλλων. Αλλά όσοι ασχολήθηκαν μ’ αυτό, και τόλμησαν να του κάνουν κάποια προσεκτική έως αβρή κριτική, κατηγορήθηκαν ότι δεν σέβονται τον επιστήμονα και χριστιανό. Αλλά ο ίδιος σέβεται τον εαυτό του, όταν κάνει αυτά που μας συμβουλεύει να μην κάνουμε εμείς; Όταν επιτίθεται σε δημοσιογράφο ότι σπέρνει τον φόβο, επειδή τον ρωτάει τι γίνεται με τους εν οίκω κλεισμένους και επί ξύλου κρεμαμένους; Όταν δηλώνει ότι αν δεν έκαναν -ο Μητσοτάκης δηλαδή, άντε κι ο ίδιος- όσα έκαναν, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ 2.265 νεκρούς; Υποθετικούς, για χρήση τρομοκρατικής προπαγάνδας, αλλά όλα κι όλα. Μετρημένους φέρετρο - φέρετρο.

Προπαγάνδα ο Τσιόδρας; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Τι κάνει όμως αν όχι αυτό; Μετράει νεκρούς και κρούσματα, παρέχει στους φοβισμένους το γλυκύ έαρ των πατρικών συμβουλών του και συνεχώς αφήνει να διαπερνάει κάθε του λέξη μια υπόρρητη και άρρητη ανακούφιση: Καλά είμαστε.

Και είμαστε καλά, επειδή τα κάναμε και τα κάνουμε όλα σωστά. Μήπως τον ακούσατε ποτέ να λέει έστω μια λέξη για τα μηνύματα αγωνίας των ανθρώπων της πρώτης γραμμής, που παλεύουν χωρίς τα απαραίτητα;

Να σημειώνει κάποιο λάθος, κάποια αβλεψία, κάποιου είδους ευθύνη;

Να ασκεί μια επιστημονική κριτική ουσίας, που ακουμπάει στην πραγματικότητα και όχι στις προδιαγραφές του Μητσοτάκη;

Από την άλλη όμως, τι περιμέναμε; Δεν εκπροσωπεί τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, ούτε τους παραπεταμένους από το σύστημα, ούτε βέβαια -ύπαγε οπίσω μου- πρόσφυγες, Ρομά, φυλακισμένους, και απόκληρους.

Την κυβέρνηση της Δεξιάς εκπροσωπεί. Τον Μητσοτάκη εκπροσωπεί. Αυτός τον τοποθέτησε εκεί. Αυτός τον λιβανίζει ως τεχνοκράτη μεγάλου βεληνεκούς.

Εκπρόσωπος επί της πανδημίας είναι, αλλά δικός τους εκπρόσωπος. Και ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, και ενός πρωθυπουργού, υποστηρίζει τους εκπροσωπούμενους. Είναι θέμα δεοντολογίας. Πολιτικής, όχι επιστημονικής, αλλά πάντως δεοντολογίας.

Εκείνο που δεν είναι καθόλου δεοντολογικό, ούτε έντιμο, είναι να κρύβονται όλοι τους, με πρώτο τον Μητσοτάκη, πίσω από τον δήθεν ουδέτερο τεχνοκράτη.

Δεν είναι ουδέτερος ο Τσιόδρας. Κι όταν μιλάει, κι όταν κλαίει, αυτούς εκπροσωπεί. Την πολιτική τους εξωραΐζει. Και το κάνει μια χαρά.

Θανάσης Καρτερός

5 σχόλια

  • Αίσχος και όνειδος του σταλινάνθρωπου !
    Αίσχος και όνειδος του σταλινάνθρωπου ! Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 09:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Σκέτος εμετός και παραλήρημα μίσους και φθόνου ! Από πότε άραγε έχουν γνώμη τα ''μαρούλια '' και δεν το ξέραμε ?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 12:03 Σύνδεσμος σχολίου

    ΗΡΕΜΗΣΤΕ...
    ΑΔΑΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΟΡΔΑ?
    ΗΤΑΝ ΒΛΑΚΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΙAΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩ.
    ΚΑΙ TO HARVARD UNIVERSITY ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΚΑΡΤΕΡΟ ΠΡΙΝ TON ΔΕΧΤΕΙ...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 11:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ , ΩΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ , ΠΌΣΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΣΕ , ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΚΟΥΡΑΡΕ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ! Ε ;;;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 10:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσύ είσαι άλλος ένας γλύφτης του Μητσοτάκη που τρως σανό. Είναι ψέμα ότι όταν τον ρώτησαν πόσα είναι τα πραγματικά κρόυσματα στην Ελλάδα απάντησε 2 - 4 χιλιάδες; Πως τους νεκρούς (χωρίς τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό) τους προσδιόρισε με ακρίβεια; (2.265!). Ξύπνα προπαγάνδα των Μητσοτακηδων κάνει.

  • ΡΕ  ΤΙΝΤΟΥΤΟΙ
    ΡΕ ΤΙΝΤΟΥΤΟΙ Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 10:16 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΑΣΟ !!! ΟΤΑΝ ΑΜΥΑΛΕ ΣΥΡΙΖΑΙΕ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΟΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ! ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ! ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΟΨΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΤΣΙΟΡΔΑ ! ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ! ΕΣΥ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΗΛΙΘΙΕ ΣΥΡΙΖΑΙΕ !!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...