Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στη Βουλή η έλλειψη ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο | "Ασθενής για να πραγματοποιήσει αξονική χρειάζεται να μεταβεί στην Καλαμάτα"!

Στη Βουλή η έλλειψη ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο | "Ασθενής για να πραγματοποιήσει αξονική χρειάζεται να μεταβεί στην Καλαμάτα"!

Ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατάθεσε χθες επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την σοβαρότατη έλλειψη ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό απαντήσεις και την άμεση διευθέτηση του θέματος προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου και να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Οι ελλείψεις στο ακτινολογικό του Παναρκαδικού είναι σημαντικότερες από το παραλήρημα του κ. Τατούλη και αύριο μέρα είναι, ίσως σήμερα βγάλει και τρίτο δελτίο τύπου αργά το βράδυ.



Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ



Προς: τον Υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη 


Θέμα: Απαράδεκτη έλλειψη ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης


Με πολλές ερωτήσεις έχω επισημάνει ότι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης που είναι εξαιρετικής σημασίας υγειονομική μονάδα για την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, όχι μόνο της Αρκαδίας, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις. Αυτή τη στιγμή το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης λειτουργεί μόνο με έναν ακτινολόγο, ενώ συνολικά προβλέπονται 7 θέσεις ακτινολόγων για το νοσοκομείο. Μέχρι πρότινος, οι ακτινολόγοι του νοσοκομείου ήταν δυο αλλά έπειτα από την τελευταία παραίτηση έχει μείνει μόνο ένας γιατρός. Οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να εφημερεύουν 7 μέρες το μήνα, αλλά προκειμένου να καλυφθούν όσες περισσότερες ανάγκες γίνεται ο ακτινολόγος - που έχει επωμιστεί όλο το βάρος - εφημερεύει 9 μέρες, οι υπόλοιπες μένουν ακάλυπτες. Πρακτικά, ο ένας και μοναδικός ακτινολόγος είναι υπεύθυνος για πέντε μηχανήματα, για την εσωτερική κίνηση του νοσοκομείου και τα εξωτερικά ιατρεία.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι παράλογο και δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας στο νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά. Για να βγαίνει ένα ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου πρέπει να υπάρχει καθημερινή κάλυψη. Έχουν γίνει αλλεπάλληλες ενημερώσεις και οχλήσεις από τον Διευθυντή του ακτινολογικού Τμήματος προς το Υπουργείο και την 6η ΥΠΕ με σκοπό την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών αλλά οι εκκλήσεις πέφτουν στο κενό. Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο είναι ένα περιφερειακό νοσοκομείο που εξυπηρετεί πλήθος ασθενών. Σας επισημαίνω ότι προκειμένου ένας ασθενής να πραγματοποιήσει αξονική χρειάζεται να μεταβεί στην Καλαμάτα. Σκεφτείτε πόσο επικίνδυνο είναι, πόσος πολύτιμος χρόνος χάνεται για την υγεία των ασθενών αν πρέπει να μεταφερθούν από ένα Κέντρο Υγείας της Αρκαδίας στην Τρίπολη και μετά στην Καλαμάτα ή σε κάποιο άλλο νοσοκομείο.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεστε να κάνετε για την κάλυψη των αναγκών του ακτινολογικού τμήματος του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς και οι γιατροί να εργάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 14:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Το κακό που έχεις κάνει στο ΠΑΣΟΚ της Αρκαδίας το έχεις καταλάβει; Είναι η μοναδική περιοχή που δεν έχει ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο .. Θα το καταβαραθρώσεις το κίνημά

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...