Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού από την Παναρκαδική Μέριμνα (vd)

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για τον  Καρκίνο του Μαστού από την Παναρκαδική Μέριμνα (vd)
Για το μήνα Οκτώβριο και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα, από 17 έως 27 Οκτωβρίου, η Παναρκαδική Ιατρική Μέριμνα, πρόσφερε στις κυρίες που επιθυμούν να κάνουν τον μαστογραφικό τους έλεγχο με μειωμένη τιμή κατά 50%. Μια ενέργεια η οποία πλαισιώθηκε από Δωρεάν ψηλάφηση και εκμάθηση της ψηλάφησης για αυτοεξέταση του μαστού, από την Βάσια Ψυχογιού, χειρουργό με ειδίκευση στο μαστό.
Η Πρόεδρος της Παναρκαδικής Μέριμνας, Μαρία Βεργοπούλου, μίλησε για τον μήνα του καρκίνου του μαστού, προσκαλώντας τις γυναίκες για δωρεάν «αυτοεξεταση του μαστού» από την χειρουργό με εξειδίκευση στον μαστό, Βάσια Ψυχογιού και ενημέρωση για τον σύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο καινούργιας τεχνολογίας. Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Είχε μεγάλη προσέλευση του κόσμου για ενημέρωση και αυτοεξέταση. Ο κόσμος θέλει παρακίνηση για το θέμα αυτό. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας, μαζί με τον σύγχρονο μαστογράφο που διαθέτει η Παναρκαδική Μέριμνα, αλλά κα με την σημαντική συμμετοχή της χειρουργού Βάσιας Ψυχογιού, παρέδωσε πολύτιμες υπηρεσίες και ενημέρωσης για την υγεία του μαστού και θα συνεχίσουμε για τα καλύτερα αποτελέσματα».
Ο ακτινολόγος Κώστας Θεοφιλογιαννάκος ανέφερε: «Η έγκαιρη διάγνωση, σημαίνει θεραπεία. Κάθε χρόνο οι γυναίκες θα πρέπει να πραγματοποιούν έλεγχο κλινικής εξέτασης και μαστογραφίας ».
Η χειρουργός με εξειδίκευση στον μαστό Βάσια Ψυχογιού, παρέδωσε εντελώς δωρεάν, γνώσεις «αυτοψηλάφησης του μαστού», στις γυναίκες που επισκέφτηκαν την Παναρκαδικλη Μέριμνα, αναφέροντας στην κάμερα του Καλημέρα Αρκαδία πως: «Μια γυναίκα μαθαίνοντας την αυτοψηλάφηση του μαστού αμέσως χαρτογραφεί το σώμα της. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αναγνωρίζει εν μέρει τυχόν αλλαγές στο μαστό της και να επισκέπτεται τον ιατρό για περαιτέρω εξέταση. Ο «Καρκίνος του Μαστού» δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση, αλλά αφορά και τους άνδρες. Μπορεί να έχει μικρότερο κίνδυνο να νοσήσει σε σχέση με τις γυναίκες, αλλά η πιθανότητα υπάρχει. Η ενημέρωση για τους άνδρες θα πρέπει να υπάρχει με στόχο, να μην φτάνουν στο σημείο να επισκέπτονται τον γιατρό σε προχωρημένο στάδιο». 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...