Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χάαλαντ - Τι έκανε για να μεταμορφωθεί σε… «τέρας»!

Χάαλαντ - Τι έκανε για να μεταμορφωθεί σε… «τέρας»!
Το κοντέρ εξακολουθεί να γράφει, ο Μίνο Ραϊόλα ετοιμάζεται να τον βγάλει σε... πλειστηριασμό και ο ίδιος ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι βέβαιο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναγκάσει τους γιατρούς και όσους ασχολούνται επιστημονικά με τον αθλητισμό να οδηγηθούν σε νέα συμπεράσματα! Οι επιδόσεις του είναι θέμα πλέον και για
όσους ασχολούνται με το πάμε στοίχημα.
Τίποτα από όσα έχει πετύχει ο 21χρονος επιθετικός της Ντόρτμουντ δεν κάνουν πλέον εντύπωση. Ούτε η έκρηξη, ούτε η ταχύτητα, ούτε η αντίληψη που έχει μέσα στο γήπεδο. Εκείνο που ακόμη προκαλεί θαυμασμό σε όλο τον κόσμο είναι η σωματοδομή του, που εκ πρώτης όψεως δείχνει ένα βαρύ σέντερ φορ αλλά επί της ουσίας δεν είναι. Σε μια άλλη εποχή, τέτοιου είδους χαρακτηριστικά, δηλαδή το 1,94 ύψος και τα 87 κιλά θα ήταν ιδανικά για έναν φορ περιοχής.
 
Ο Χάαλαντ δεν είναι μόνο ένας κλασικός επιθετικός που σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα. Ούτε ένας παίκτης που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου. Είναι ο στράικερ του μέλλοντος.
 
Κάν’το όπως ο Κριστιάνο
 
Μπορεί να είναι νεαρός σε ηλικία, αλλά η δουλειά που έχει κάνει για να χτίσει το συγκεκριμένο σώμα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Εκτός από το προφανές, ότι για παράδειγμα ακολουθεί το πρόγραμμα του Κριστιάνο Ρονάλντο σε ό,τι αφορά την προπόνηση και τη διατροφή, έχει σίγουρα το απαραίτητο γονίδιο και ταλέντο. Ηδη όταν ήταν 5 χρονών είχε 1,63 στατικό άλμα εις μήκος και ήταν φανερό ότι έκρυβε μέσα του έναν «βιονικό» αθλητή.
 
Πριν επιλέξει το ποδόσφαιρο, ο πατέρας του είχε δοκιμάσει να τον στείλει και σε άλλα αθλήματα. «Η ποικιλία είναι σημαντική. Σε βοηθά να αναπτύξεις τελείως διαφορετικά σημεία του σώματος» είχε δηλώσει πρόσφατα, πρώην ποδοσφαιριστής και εκείνος, θέλοντας να εξηγήσει το πώς ο γιος του έφτασε στα σημερινά επίπεδα. Εκτός από τον πατέρα Αλφι Χάαλαντ υπήρχε και το γονίδιο από τη μητέρα που ήταν αθλήτρια επτάθλου.
 
Τα κιλά και τα γονίδια
 
Ο Ρούμπεν Γκάμπριελσεν, ο οποίος βοήθησε σημαντικά τον Χάαλαντ για να γίνει ένα πραγματικό «υπερόπλο», στάθηκε αρκετά στην κληρονομιά του Έρλινγκ από τους γονείς του. «Τα γονίδια τον βοήθησαν να πάρει 12 κιλά σε 15 μήνες. Το σώμα του ανταποκρινόταν πολύ καλά» είχε δηλώσει στην ισπανική «As», έκπληκτος από το «χτίσιμο» των μυών του 19χρονου τότε ποδοσφαιριστή. «Ήταν τρελό. Φτιάξαμε μυς από το μηδέν. Καθόταν πάντα πιο κοντά στον μπουφέ και το πιάτο του είχε πάντα ένα βουνό από εδέσματα. Του είχα φτιάξει μια σειρά ασκήσεων που είχε ως ένα σταθμό ένα σάκο του μποξ, τον οποίον έπρεπε να χτυπά. Μια μέρα τον έσκισε» πρόσθεσε ο Γκάμπριελσεν, που δεν είχε ξαναδεί τέτοιο αθλητή στη ζωή του.
Τον περασμένο Νοέμβριο ο Τζόσουα Κίμιχ της Μπάγερν έπεσε στα πόδια του Χάαλαντ για ένα δυνατό τάκλιν. Αν ήξερε το αποτέλεσμα, σίγουρα δεν θα το τολμούσε. Τραυματισμός στο μηνίσκο, χειρουργείο και δύο μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Αμφιβάλλουμε ότι θα επιχειρήσει κάτι ανάλογο την επόμενη φορά που θα συναντήσει τον Χάαλαντ. 
 
Η επιμονή του Σόλσκιερ
 
Παρά τα 12 κιλά που πήρε σε 15 μήνες, εξακολουθούσε να τρέχει με 36 χιλιόμετρα την ώρα. Και φυσικά να σκοράρει με τρομερή συχνότητα. Προηγουμένως όμως ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ έκανε τεράστια προσπάθεια, ως προπονητής τότε της Μόλντε, για να τον μάθει να είναι αποτελεσματικός.
Αργότερα ο άνθρωπος που τον έβαλε να δοκιμάσει στο Soccerbot360 στη Ζάλτσμπουργκ, μία μέθοδο που εξετάζει την εγκεφαλική λειτουργία των ποδοσφαιριστών την ώρα που κάνουν προπόνηση, του ζήτησε να κατεβάσει... ταχύτητα. Για την ακρίβεια τού ζήτησε λιγότερη ποσότητα και περισσότερη ποιότητα. Εν προκειμένω να ρίξει το βάρος στο αποτέλεσμα, διότι αν συνέχιζε σε τέτοιους τρελούς ρυθμούς θα αντιμετώπιζε συχνούς τραυματισμούς.
 
Στο επόμενο διάστημα ο Χάαλαντ έκανε άλλου είδους «προπονήσεις». Τεχνικές διαλογισμού για να καθαρίζει το μυαλό του, ενώ μετά από συμβουλή των ειδικών τοποθέτησε ειδικά φίλτρα στο κινητό και την τηλεόραση, ώστε να διαθέτει την απαραίτητη μελατονίνη για ένα σωστό ύπνο που συμβάλλει στην ξεκούραση των μυών.
 
Το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστό ότι η καινούρια ασχολία του είναι το biohacking, που αφορά από τη μία τη διατροφή και από την άλλη την καθημερινότητα του παίκτη, πριν και μετά τις προπονήσεις. Άλλαξε τρόπο ζωής προκειμένου να «χακάρει» βιολογικά το σώμα του και να αισθάνεται περισσότερη ευεξία. Στο μέλλον είναι βέβαιο ότι οι επιστήμονες θα μιλούν για το φαινόμενο Χάαλαντ και όχι απλά για έναν ποδοσφαιριστή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...