Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σήμερα | Προβολή ντοκιμαντέρ στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Σήμερα | Προβολή ντοκιμαντέρ στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης, το Μουσικό Σχολείο της πόλης, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ Τριπολιτσά: τοπόσημο αγώνων», την Τρίτη 20/9/2022, στις 8.30 το βράδυ, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Το ντοκιμαντέρ «Τριπολιτσά τοπόσημο αγώνων» αποτελεί μια συλλογική, ερασιτεχνική δουλειά  μαθητών και εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης. Πραγματεύεται την ιστορία της Τριπολιτσάς πριν και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης αλλά κυρίως τα γεγονότα της κατάληψης της Τριπολιτσάς(προετοιμασία, σχεδιασμός, πολιορκία και άλωση) μέσω τεκμηριωμένου ιστορικού υλικού(χάρτες, σχέδια, γκραβούρες, απομνημονεύματα).

Η πρωτοτυπία του έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι οι μαθητές βγαίνουν από το σχολείο κι επισκέπτονται τους τόπους των γεγονότων σε μια προσπάθεια σύνδεσης του σημερινού χώρου με τα μονοπάτια της μνήμης. Εκεί στους τόπους των γεγονότων αφηγούνται περιστατικά(π.χ. μάχες) κάνουν μνεία στους πρωταγωνιστές(π.χ. Κολοκοτρώνη, Δούνια κ.α.), μελετούν και αναδεικνύουν τοπωνύμια και οδωνύμια.

Ταυτόχρονα τα μουσικά σύνολα, η χορωδία και η χορευτική ομάδα του σχολείου παίζουν μουσική, τραγουδούν και χορεύουν σε εμβληματικά σημεία της πόλης(Πνευματικό Κέντρο, Πλατεία Άρεως, Κάθισμα Κολοκοτρώνη κ.α).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...