Menu
RSS
Παρασκευή, 16/04/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Οριστικός ανάδοχος για τα έργα στον Λάδωνα!

Οριστικός ανάδοχος για τα έργα στον Λάδωνα!

Ένα από τα σημαντικότερα έργα που σχεδιάζει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρείας ΤΑΠΤοΚ (Αρκαδία 2020) και θα υλοποιηθεί πολύ σύντομα είναι η «Ανάπλαση και ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα και βιώσιμη χρήση του οικοσυστήματος».

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο περιμένει εδώ και δεκαετίες η Γορτυνία και συγκεκριμένα η παραλαδώνια περιοχή της και πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά το όνειρο να πάρει «σάρκα και οστά».

Η τελευταία θετική εξέλιξη είναι ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε την ανάδειξη οριστικού μειοδότη στο προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ έργο ανάπλασης και ανάδειξης της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα και βιώσιμης χρήσης του οικοσυστήματος. Το έργο κατακυρώθηκε στην εταιρία ΚΟΤΣΙΦΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης 56,22%.

ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΔΩΝΑ;

Τα έργα προβλέπουν ανάπλαση- αξιοποίηση, ανάδειξη, διαμόρφωση και αναβάθμιση πολλαπλών σημείων κατά μήκος της παραλίμνιας περιοχής στην λίμνη Λάδωνα.

Ειδικότερα, προβλέπονται εργασίες ανάπλασης για την αναβάθμιση σε τέσσερα σημεία κατά μήκος της λίμνης (σύμφωνα με τη μελέτη).

Πιο συγκεκριμένα οι επεμβάσεις αφορούν την αποκατάσταση και ανάπλαση της ακτογραμμής της λίμνης και περιλαμβάνουν επεμβάσεις δημιουργίας προσβάσεων στο νερό, καθώς τα φερτά υλικά και οι πέτρες δυσκολεύουν την προσέγγιση και δημιουργούν ένα φυσικό και σχετικά "άγριο" τοπίο.

Επιπλέον, προβλέπεται η διαμόρφωση κατάλληλων και ήπιων διαδρομών που αποσκοπούν στην ασφαλή μετάβαση τόσο των πεζοπόρων αλλά και των ποδηλατών από το επίπεδο του δρόμου προς την περιοχή ανάπλασης.

Θέση Α1 (Κανελάκια):

Η πρόταση υλοποιείται από το ανατολικό προς το δυτικό άκρο, παράλληλα με την υπάρχουσα οδό σε μήκος 180.00μ και εκτείνεται προς την λίμνη με μέγιστο πλάτος 40.00μ και ελάχιστο 5.00μ. 

Η μέση υψομετρική διαφορά του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δρόμου, από την στάθμη του νερού (θερινοί μήνες) είναι της τάξεως των (4) τεσσάρων μέτρων.

Θέση Α2 (Κανέλα):

Εργασίες αποκατάστασης-ανάπλασης.

Η πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται μέσω της ασφαλτοστρωμένης επαρχιακής οδού Ξυροκαρυταινας - Δάφνης.

Το υπάρχον πλάτωμα και η ήπια κλίση του φυσικού εδάφους προσφέρονται για την διαμόρφωση ήπιων διαδρομών πρόσβασης των πεζοπόρων και των ποδηλατών από το επίπεδο του δρόμου προς την περιοχή ανάπλασης.

Θέση Α3 (Μουριά):

Εργασίες αποκατάστασης-ανάπλασης.

Η πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Κοντοβάζαινας - Άνω Κλειτορίας (χωματόδρομος).

Το υπάρχον πλάτωμα και η ήπια κλίση του φυσικού εδάφους προσφέρονται για την διαμόρφωση ήπιων διαδρομών πρόσβασης των πεζοπόρων και των ποδηλατών από το επίπεδο του δρόμου προς την περιοχή ανάπλασης.

Θέση Α4 (Κυράς-Γεφύρι):

Εργασίες αποκατάστασης ανάπλασης.

Η πρόταση υλοποιείται από το βόρειο προς το νότιο άκρο, παράλληλα με την υπάρχουσα οδό σε μήκος 35.00μ και εκτείνεται προς την λίμνη με μέγιστο πλάτος 18.00μ και ελάχιστο 5.00μ.

Η μέση υψομετρική διαφορά του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δρόμου, από την στάθμη του νερού (θερινοί μήνες) είναι της τάξεως των (4) τεσσάρων μέτρων.

Η ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Επιπλέον, σήμερα το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει τις μακέτες και την τρισδιάτατη απεικόνηση των έργων που θα γίνουν στην παραλίμνια περιοχή.

Ρεπορτάζ | www.kalimera-arkadia.gr

10 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 12:39 Σύνδεσμος σχολίου

  10.15 ΧΩΡΊς ΚΑΡΈΚΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ ΣΤΗ ΤΣΙΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ! γιατί ζορίζεσαι κυρία μου γιατί στενοχωριέσαι και θα παθεις τίποτα και δε θα μπορεσεις στο μελλον να βρεις πολιτικό χώρο να ριζώσεις !!! Ταπ τοκ με μισθούς αστρονομικούς για κάποιους και εχεις και θρασος να με αποκαλεις αθλιο σχολιαστη εσυ που νομιζεις οτι καποτε κατι ησουνα. Τωρα άραξε και δες αν χωρας στο ΣΥΡΙΖΑ αρκαδίας μήπως και γινεις καποτε βουλευτης εισαι για πολλα γελια νεαρα μου

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 10:15 Σύνδεσμος σχολίου

  ΠΑΡΕ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ , ΑΘΛΙΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ! ΝΑΙ . ΤΟ ΤΑΠΤΟΚ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΙΚΑ 20.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ! ΚΑΙ Η ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΛΑΔΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ , ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 1.180.000 ΕΥΡΩ !

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 21:54 Σύνδεσμος σχολίου

  ο πετρος ο βαγγελης και μετα το χαος......... αυτοι ηταν οι αναμορφωτες της αρκαδιας ..................εδω γελανε .....περασανε και δεν ακουμπησαν........αλλα συμπαθητικες φυσιογνωμιες τωρα που ειναι στην απεξω και στην αντιπολιτευση................ αξιολυπητοι κακομοιρηδες χαμενοι στο υπερπεραν και ριχνουν αγκυρα για το συριζα .....γυρολογοι με φαντασια ...............

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 21:09 Σύνδεσμος σχολίου

  ΑΝΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ....... 1.180.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΤΑΠΤΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΛΑΔΩΝΑ .

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 20:49 Σύνδεσμος σχολίου

  10 χρόνια στην διοίκηση αρκάς και να έρχεται ο μεσσήνιος να κάνει έργα στον Λάδωνα έννοια σας και θα πέσει και η άσφαλτος και θα βγεί ο βαγγέλας να φωνάζει για την πατρότητα του έργου

 • ανωνυμος
  ανωνυμος Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 18:51 Σύνδεσμος σχολίου

  οδικη συνδεση περιμετρικα της λιμνης χρειαζεται,ασφαλτος φυσικα...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 12:41 Σύνδεσμος σχολίου

  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΛΙΠΕΝ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 12:00 Σύνδεσμος σχολίου

  ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑΤΟΥΛΗ - ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ .

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 23:07 Σύνδεσμος σχολίου

  Φουμαρα. Κραταω το αρθρο και τις μακετες του για να το θυμισω σε λιγο καιρο σε οσους πιστευουν τις μπουρδες του marketing

 • ανωνυμος
  ανωνυμος Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 15:55 Σύνδεσμος σχολίου

  ο δρομος απο τη Μυγδαλια θεση κυρασ γεφυρι μεχρι την Πουρναρια ειναι χωματοδρομος γυρω στα 3χλμ νομιζω,θα ασφαλτοστρωθει??

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...