Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οριστικός ανάδοχος για τα έργα στον Λάδωνα!

Οριστικός ανάδοχος για τα έργα στον Λάδωνα!

Ένα από τα σημαντικότερα έργα που σχεδιάζει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρείας ΤΑΠΤοΚ (Αρκαδία 2020) και θα υλοποιηθεί πολύ σύντομα είναι η «Ανάπλαση και ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα και βιώσιμη χρήση του οικοσυστήματος».

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο περιμένει εδώ και δεκαετίες η Γορτυνία και συγκεκριμένα η παραλαδώνια περιοχή της και πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά το όνειρο να πάρει «σάρκα και οστά».

Η τελευταία θετική εξέλιξη είναι ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε την ανάδειξη οριστικού μειοδότη στο προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ έργο ανάπλασης και ανάδειξης της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα και βιώσιμης χρήσης του οικοσυστήματος. Το έργο κατακυρώθηκε στην εταιρία ΚΟΤΣΙΦΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης 56,22%.

ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΔΩΝΑ;

Τα έργα προβλέπουν ανάπλαση- αξιοποίηση, ανάδειξη, διαμόρφωση και αναβάθμιση πολλαπλών σημείων κατά μήκος της παραλίμνιας περιοχής στην λίμνη Λάδωνα.

Ειδικότερα, προβλέπονται εργασίες ανάπλασης για την αναβάθμιση σε τέσσερα σημεία κατά μήκος της λίμνης (σύμφωνα με τη μελέτη).

Πιο συγκεκριμένα οι επεμβάσεις αφορούν την αποκατάσταση και ανάπλαση της ακτογραμμής της λίμνης και περιλαμβάνουν επεμβάσεις δημιουργίας προσβάσεων στο νερό, καθώς τα φερτά υλικά και οι πέτρες δυσκολεύουν την προσέγγιση και δημιουργούν ένα φυσικό και σχετικά "άγριο" τοπίο.

Επιπλέον, προβλέπεται η διαμόρφωση κατάλληλων και ήπιων διαδρομών που αποσκοπούν στην ασφαλή μετάβαση τόσο των πεζοπόρων αλλά και των ποδηλατών από το επίπεδο του δρόμου προς την περιοχή ανάπλασης.

Θέση Α1 (Κανελάκια):

Η πρόταση υλοποιείται από το ανατολικό προς το δυτικό άκρο, παράλληλα με την υπάρχουσα οδό σε μήκος 180.00μ και εκτείνεται προς την λίμνη με μέγιστο πλάτος 40.00μ και ελάχιστο 5.00μ. 

Η μέση υψομετρική διαφορά του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δρόμου, από την στάθμη του νερού (θερινοί μήνες) είναι της τάξεως των (4) τεσσάρων μέτρων.

Θέση Α2 (Κανέλα):

Εργασίες αποκατάστασης-ανάπλασης.

Η πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται μέσω της ασφαλτοστρωμένης επαρχιακής οδού Ξυροκαρυταινας - Δάφνης.

Το υπάρχον πλάτωμα και η ήπια κλίση του φυσικού εδάφους προσφέρονται για την διαμόρφωση ήπιων διαδρομών πρόσβασης των πεζοπόρων και των ποδηλατών από το επίπεδο του δρόμου προς την περιοχή ανάπλασης.

Θέση Α3 (Μουριά):

Εργασίες αποκατάστασης-ανάπλασης.

Η πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Κοντοβάζαινας - Άνω Κλειτορίας (χωματόδρομος).

Το υπάρχον πλάτωμα και η ήπια κλίση του φυσικού εδάφους προσφέρονται για την διαμόρφωση ήπιων διαδρομών πρόσβασης των πεζοπόρων και των ποδηλατών από το επίπεδο του δρόμου προς την περιοχή ανάπλασης.

Θέση Α4 (Κυράς-Γεφύρι):

Εργασίες αποκατάστασης ανάπλασης.

Η πρόταση υλοποιείται από το βόρειο προς το νότιο άκρο, παράλληλα με την υπάρχουσα οδό σε μήκος 35.00μ και εκτείνεται προς την λίμνη με μέγιστο πλάτος 18.00μ και ελάχιστο 5.00μ.

Η μέση υψομετρική διαφορά του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δρόμου, από την στάθμη του νερού (θερινοί μήνες) είναι της τάξεως των (4) τεσσάρων μέτρων.

Η ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Επιπλέον, σήμερα το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει τις μακέτες και την τρισδιάτατη απεικόνηση των έργων που θα γίνουν στην παραλίμνια περιοχή.

Ρεπορτάζ | www.kalimera-arkadia.gr

11 σχόλια

  • ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ
    ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 17:07 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΛΑΔΩΝΑ
    Πρόσφατα ανατέθηκε σε εργολάβο η έναρξη των εργασιών, αναφορικά με την πολυσυζητημένη αξιοποίηση και ανάδειξη της λίμνης λάδωνα και της γύρω περιοχής.
    Προς το σκοπό αυτό και την κατεύθυνση αυτή, θέλω και εγώ με προτάσεις να συνεισφέρω ιδέες που είναι ρεαλιστικές, υλοποιήσιμες, με πολύ χαμηλό οικονομικό κόστος, προτάσεις με γνώση πολλών λεπτομερειών της περιοχής που ενδεχομένως να μην γνώριζαν ή γνωρίζουν οι μελετητές κατά την σύνταξη των μελετών και των σχεδίων τους και κυρίως προτάσεις που αν υλοποιηθούν αναδεικνύουν περαιτέρω τις ομορφιές της λίμνης και αξιοποιούν αυτή. Οι προτάσεις αυτές που περιγράφονται παρακάτω έχουν διαβιβαστεί προ πενταετίας στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου, στον τότε Αντιπεριφερειάρχη κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ Ευάγγελο, όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας και στον τότε Δήμαρχο κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη αλλά και σε βουλευτές της περιοχής, και επαναλαμβάνω με μικρές αλλαγές και σήμερα και έχουν ως εξής:
    1) Έργα οδοποιίας περιμετρικά της λίμνης, όπως: α) διαπλάτυνση ή επανα-χάραξη σε μερικά σημεία και ασφαλτόστρωση του υπάρχοντος αγροτικού δρόμου Κυράς γεφύρι-Φτεριά συνολικής απόστασης περίπου 3,5 χιλιομέτρων, ώστε να μπορούν να διέρχονται και μεγάλα οχήματα, όπως τουριστικά λεωφορεία (Για την ιστορία ο δρόμος αυτός φτιάχτηκε με έρανο του συλλόγου Φτεριωτών το 1995-1996 και κόστισε περίπου 2.500.000 δραχμές και η πολιτεία μέχρι σήμερα-25 χρόνια μετά δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ!!-μόνο γκρέιντερ για καθαρισμό), β) βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου Πουρναριά-Μουριά-Φράγμα, γ) βελτίωση υπάρχοντος οδικού δικτύου Περδικονέρι-Αγία Μαρίνα-Φτεριά (μήκους περίπου 8 χιλιομέτρων, δ) διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση υπολοίπου δρόμου Πουρναριά-Κυράς Γεφύρι (μήκους περίπου 1500 μέτρων). Με τη κατασκευή του κατάλληλου οδικού δικτύου θα καθίσταται η πρόσβαση ευκολότερη με Ι.Χ αυτοκίνητα αλλά και θα είναι δυνατή και περιμετρικά η προσέγγιση της λίμνης με τουριστικά λεωφορεία, κάτι το οποίο είναι αδύνατο ή επικίνδυνο να πραγματοποιηθεί με το υπάρχον σήμερα (περιμετρικά της λίμνης) οδικό δίκτυο.
    2). Δημιουργία των τουριστικών περιπτέρων στις τοποθεσίες: α) στη «Μου-ριά» και β) «Κεφαλόβρυσο Φτεριάς» με ανάλογη διαμόρφωση των παρακεί-μενων χώρων (δημιουργία χώρων υπαίθριας στάθμευσης αυτοκινήτων, δημι-ουργία οριοθετημένων χώρων «κάμπινγκ», κ.α.). Αναφορικά δε με το τουρι-στικό περίπτερο στο κεφαλόβρυσο, όπου πέραν της φυσικής επίπεδης έκτασης περίπου δυο στρεμμάτων, υπάρχει πρόσβαση-παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, υπάρχει φυσική πηγή με άφθονο πόσιμο νερό (μεγάλο κεφαλάρι) και σε απόσταση 100 μέτρων στην τοποθεσία παλιογάλαρα υφίσταται άλλη δημόσια επίπεδη έκταση περίπου δέκα στρεμμάτων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παρκινγκ αυτοκινήτων (ΙΧ αυτοκινήτων, λεωφορείων, τροχόσπιτων) ή χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων (θα απαιτηθεί καθαρισμός και διαμόρφωση του χώρου με ελάχιστο κόστος). Ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί με επέκταση λίγων μέτρων (περίπου 200) του ηλεκτρικού δικτύου να αποκτήσει και πρόσβαση-παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Σε αυτό το χώρο υφίσταται ως «ερείπια» πλέον παλιό κεραμοποιείο, που θα μπορούσε μελλοντικά με μέριμνα και δαπανών της περιφέρειας Πελοποννήσου ή του Δήμου Γορτυνίας να ανακατασκευαστεί και να αποτελεί σημείο επίσκεψης.
    3). Δημιουργία παρατηρητηρίου (χώρων θέασης) της λίμνης στις τοποθεσίες: α) Αγίας Μαρίνας Τροπαίων και β) Βράχος «Τρούπες» Φτεριάς (τοποθεσία επί του χωματόδρομου ανάμεσα Φτεριάς-Κυράς γεφύρι). Τα παρατηρητήρια πρέπει να είναι σε θέση τέτοια που προσφέρουν όσο το δυνατόν αμφιθεατρική άποψη-θέαση της λίμνης και να βρίσκονται περιμετρικά της λίμνης καθώς και στον περιμετρικό δρόμο της λίμνης για να υπάρχει και πρόσβαση. Οι προτεινόμενες τοποθεσίες είναι οι πλέον πρόσφορες καθότι έχουν αμφιθεατρική (και από ύψος) θέα του μεγαλύτερου μέρους της λίμνης και είναι ακριβώς πάνω στον περιμετρικό δρόμο της λίμνης Αγία Μαρίνα-Φτεριά-Κυράς Γεφύρι.
    4). Δενδροφύτευση με δέντρα. Δενδροφύτευση με δέντρα, που ευδοκιμούν στο κλίμα της περιοχής (πλατάνια, ακακίες, μουριές και άλλα δέντρα) στην ακτογραμμή της λίμνης στις τοποθεσίες: α) «Μιχόπουλου αλώνι», β) «Αλώνι κεφαλόβρυσο», γ) Κυράς γεφύρι, δ) Μουριά.
    5). Διαδρομές περιπάτου ακριβώς δίπλα στην λίμνη. Μια τέτοια διαδρομή μπορεί να γίνει από την τοποθεσία Αλώνι Κεφαλόβρυσο-Αλώνι Μιχόπουλου-Δεντρούλι, συνολική απόσταση περίπου 1, 5 χιλιόμετρα. Η διαδρομή αυτή είναι δίπλα στην οριογραμμή των νερών της λίμνης και το πλάτος της είναι από 5 μέχρι 20 ίσως και παραπάνω μέτρα. Στην τοποθεσία δε «δεντρούλι» και στις εκβολές στην λίμνη του χειμάρρου «Ρέμα Μανώλη» υπάρχει ένα πανέμορφο φυσικό πλατανόδασος με δεκάδες δέντρα πλατάνια. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οι χώροι των τοποθεσιών «παλιογάλαρα»-«αλώνι Κεφαλόβρυσο»-«Μιχόπουλου αλώνι»-«παραλία λίμνης»- «πλατανόδασος»-«δεντρούλι» συνδέονται μεταξύ τους και ως ενότητα χώρων με συνολική απόσταση που δεν ξεπερνά τα 1700 μέτρα θα προσφέρει: οδική πρόσβαση, χώρο παρκινγκ ή παραμονής τροχόσπιτων, τουριστικό περίπτερο, πόσιμο νερό, ράμπα καθέλκυσης σκαφών, δροσιά στον ίσκιο πλατανιών, πεζοπορία, χαλάρωμα και αναψυχή με δυνατότητες δραστηριοτήτων όπως κωπηλασία, βόλτα με βάρκα, ψάρεμα, κ.α.
    6). Ράμπες καθέλκυσης λέμβων. Κατασκευή ραμπών καθέλκυσης λέμβων ή σκαφών (ταχύπλοων) στις τοποθεσίες: α) «Κυράς Γεφύρι», β) «Μιχόπουλου αλώνι», και γ) «Μουριά».
    7). Ανάδειξη παλαιών κατασκευών και κτισμάτων μέσα στην λίμνη. Με την δημιουργία της λίμνης και της συγκέντρωσης των νερών όλα τα κτίσματα (νερόμυλος, σπίτια, κ.α) καλύφθηκαν από το νερό και με την κάθοδο των νερών έρχονται στην επιφάνεια. Μια τέτοια κατασκευή είναι και ο μαντρότοιχος συγκέντρωσης των νερών στο κεφαλόβρυσο. Ο υπάρχων τοίχος έχει διατηρηθεί αλλά σε μερικά σημεία χρειάζεται επισκευή και αναπαλαίωση, κτίσιμο με τις ίδιες πέτρες. Και άλλα κτίσματα διατηρούνται σε καλή κατάσταση (παλιός νερόμυλος) στην τοποθεσία «Μιχόπουλου Αλώνι».
    8). Γόνος ψαριών. Ενίσχυση με κατάλληλο «γόνο ψαριών γλυκού νερού» του αλιευτικού πλούτου της λίμνης. Ενέργεια που πρέπει να αναληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας.
    9). Καθαρισμός της λίμνης. Τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του Δήμου Γορτυνίας γίνεται καθαρισμός της λίμνης από σκουπίδια. Είναι μια πρωτο-βουλία αξιέπαινη που πρέπει να συνεχισθεί. Ο εν λόγω όμως καθαρισμός α-φορά μια ακτογραμμή μήκους περίπου πεντακοσίων (500) μέτρων από το σύνολο περίπου των περισσότερων από είκοσι πέντε (25) χιλιομέτρων της ακτογραμμής της λίμνης. Για να έχει αποτέλεσμα ο καθαρισμός, πρέπει αυτός να γίνεται όταν η στάθμη των νερών της λίμνης είναι στο ανώτερο επίπεδο και να χρησιμοποιείται πλωτό μέσο (βάρκα) για να μπορέσει να προσεγγίσει σημεία που είναι αδύνατη ή δύσκολη η πρόσβαση από τη στεριά , όπως «μικρούς κολπίσκους»-φιόρδ» από τα πολλά που έχει η λίμνη, όπου εκεί καταλήγουν τα διάφορα σκουπίδια (πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, μεταλλικά μπουκάλια, κ.α). που μεταφέρονται στη λίμνη μέσω του ποταμού Λάδωνα και των χειμάρρων.
    9). Έκδοση τουριστικού χάρτη. Έκδοση τουριστικού χάρτη της λίμνης και της γύρω περιοχής με επισήμανση χρηστικών συμβουλών για το περιηγητή, καταγραφή των αξιοθέατων της γύρω περιοχής καθώς και δραστηριοτήτων που μπορεί να προσφέρει η λίμνη και η περιοχή (σημεία θέασης της λίμνης, σημεία καθέλκυσης σκαφών, βαρκάδα, δυνατότητα κάμπινγκ, ψάρεμα, αναψυχή, πεζοπορία επισημαίνοντας και τις περιοχές, κ.α.).
    10). Αστυνόμευση περιοχής. Καλύτερη αστυνόμευση και προστασία του ευ-ρύτερου περιβάλλοντος και του υδάτινου πλούτου του ποταμού Λάδωνα και της λίμνης Λάδωνα.
    11). Σταθερή στάθμη υδάτων. … και το σημαντικότερο. Για να υπάρξει αξιο-ποίηση και ανάδειξη της λίμνης πρέπει να διατηρείται η στάθμη των υδάτων της σε ένα σταθερό σημείο όλο το χρόνο ή τουλάχιστον από το μήνα Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο, (πρότασή μου ή ανώτατη στάθμη να καθορισθεί μέχρι το ύψος της πηγής του «Κεφαλόβρυσου» Φτεριάς, δηλαδή περίπου 2,5 μέτρα πιο κάτω από την ανωτέρα στάθμη των νερών της λίμνης, για να μπορεί να χρησιμοποιείται το άφθονο πόσιμο νερό των πηγών του ως πόσιμο για τη υπάρχουσα ήδη ύδρευση του χωριού Φτεριά αλλά και για τις ανάγκες του τουριστικού περιπτέρου στο «Αλώνι κεφαλόβρυσο» και των τυχόν εκδηλώσεων στο χώρο αυτό και στους γύρω χώρους. Γι’ αυτό, πρέπει άμεσα να προωθηθούν οι νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να ρυθμισθεί και νομοθετικά το ύψος της στάθμης των νερών της λίμνης. Η ΔΕΗ από κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ζημιωθεί ενεργειακά ή οικονομικά. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει, αλλά χρειάζονται άμεσες ενέργειες. Είναι θέμα ζωτικής σημασίας για την αξιοποίηση της λίμνης.
    Επισημαίνω ότι οι χώροι στις τοποθεσίες που αναφέρονται και προτείνο-νται για να χρησιμοποιηθούν είναι είτε δημόσιοι χώροι (Δήμος Γορτυνίας) είτε της ΔΕΗ. Κανένας εξ’ αυτών δεν είναι ιδιωτικός χώρος ή ιδιωτική περιουσία για να απαιτηθεί απαλλοτρίωση, που σημαίνει οικονομική επιβάρυνση. Επίσης για την διαμόρφωση των χώρων και την εκτέλεση εργασιών σε αυτούς, απαιτούνται πολύ ήπιες παρεμβάσεις που δεν θα επιφέρουν αλλαγές ή αλλοιώσεις ή καταστροφές του περιβάλλοντος χώρου και όλες οι αναφερόμενες τοποθεσίες είτε είναι πάνω ακριβώς στο υπάρχοντα περιμετρικό δρόμο της λίμνης είτε απέχουν ελάχιστα μέτρα από αυτόν αλλά συνδέονται μαζί του με δρόμο.
    Για την σχηματισμό πληρέστερης εικόνας και να κατανοήσει κάποιος την σοβαρότητα των προτάσεών μου, βάσει των δικών μου παραστάσεων, παραθέτω και φωτογραφίες των περιοχών-τοποθεσιών που αναφέρονται στο κείμενο, αποδεικνύοντας γνώση των λεπτομερειών της περιοχής της λίμνης Λάδωνα συμβάλλοντας με τις προτάσεις στην επίτευξη καλύτερης προβολής και αξιοποίησης της λίμνης Λάδωνα.
    Από τη πλευρά μου είμαι στη διάθεση και πρόθυμος για παροχή κάθε διευ-κρίνησης ή βοήθειας σχετικά με την περαιτέρω επεξήγηση των προτάσεων και υπόδειξη των αναφερομένων στο κείμενο τοποθεσιών.
    Αθήνα 22 Απριλίου 2021
    Μπάμπης ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ
    Τηλ. 6946466228

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 12:39 Σύνδεσμος σχολίου

    10.15 ΧΩΡΊς ΚΑΡΈΚΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ ΣΤΗ ΤΣΙΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ! γιατί ζορίζεσαι κυρία μου γιατί στενοχωριέσαι και θα παθεις τίποτα και δε θα μπορεσεις στο μελλον να βρεις πολιτικό χώρο να ριζώσεις !!! Ταπ τοκ με μισθούς αστρονομικούς για κάποιους και εχεις και θρασος να με αποκαλεις αθλιο σχολιαστη εσυ που νομιζεις οτι καποτε κατι ησουνα. Τωρα άραξε και δες αν χωρας στο ΣΥΡΙΖΑ αρκαδίας μήπως και γινεις καποτε βουλευτης εισαι για πολλα γελια νεαρα μου

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 10:15 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΑΡΕ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ , ΑΘΛΙΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ! ΝΑΙ . ΤΟ ΤΑΠΤΟΚ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΙΚΑ 20.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ! ΚΑΙ Η ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΛΑΔΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ , ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 1.180.000 ΕΥΡΩ !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 21:54 Σύνδεσμος σχολίου

    ο πετρος ο βαγγελης και μετα το χαος......... αυτοι ηταν οι αναμορφωτες της αρκαδιας ..................εδω γελανε .....περασανε και δεν ακουμπησαν........αλλα συμπαθητικες φυσιογνωμιες τωρα που ειναι στην απεξω και στην αντιπολιτευση................ αξιολυπητοι κακομοιρηδες χαμενοι στο υπερπεραν και ριχνουν αγκυρα για το συριζα .....γυρολογοι με φαντασια ...............

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 21:09 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΝΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ....... 1.180.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΤΑΠΤΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΛΑΔΩΝΑ .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 20:49 Σύνδεσμος σχολίου

    10 χρόνια στην διοίκηση αρκάς και να έρχεται ο μεσσήνιος να κάνει έργα στον Λάδωνα έννοια σας και θα πέσει και η άσφαλτος και θα βγεί ο βαγγέλας να φωνάζει για την πατρότητα του έργου

  • ανωνυμος
    ανωνυμος Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 18:51 Σύνδεσμος σχολίου

    οδικη συνδεση περιμετρικα της λιμνης χρειαζεται,ασφαλτος φυσικα...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 12:41 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΛΙΠΕΝ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 12:00 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑΤΟΥΛΗ - ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 23:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Φουμαρα. Κραταω το αρθρο και τις μακετες του για να το θυμισω σε λιγο καιρο σε οσους πιστευουν τις μπουρδες του marketing

  • ανωνυμος
    ανωνυμος Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 15:55 Σύνδεσμος σχολίου

    ο δρομος απο τη Μυγδαλια θεση κυρασ γεφυρι μεχρι την Πουρναρια ειναι χωματοδρομος γυρω στα 3χλμ νομιζω,θα ασφαλτοστρωθει??

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...