Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εγκλωβισμένος στην Αγγλία πρώην γιατρός του Παναρκαδικού Νοσοκομείου – Μίλησε live στο «Καλημέρα Αρκαδία»! (vd)

Εγκλωβισμένος στην Αγγλία πρώην γιατρός του Παναρκαδικού Νοσοκομείου – Μίλησε live στο «Καλημέρα Αρκαδία»! (vd)

Στην Αγγλία, μια χώρα που βιώνει δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, εργάζεται ο μαιευτήρας – γυναικολόγος Χρήστος Τσουράς ο οποίος μέχρι πέρυσι ήταν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Το τελευταίο έτος έχει φύγει και εργάζεται στο Νοσοκομείο North Cumbria University Hospitals NHS Trust, στο Καρλάϊλ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο κ. Τσούρας μίλησε σε live σύνδεση με την Έλλη Αρτοπούλου, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην περίοδο που ήταν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, λέγοντας ότι  ήρθε μαζί με τη σύζυγό του (που είναι από την Τρίπολη) για να κάνει την ειδικότητά του στο και έμεινε εδώ περίπου 3,5 χρόνια.  «Έφυγα γεμάτος εμπειρίες, πιο ώριμος και πιο σοφός» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, είπε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο Νοσοκομείο στο Καρλάϊλ της Αγγλίας, επειδή ήθελε να βρίσκεται σε μια περιοχή που να μοιάζει με την Τρίπολη, να είναι δηλαδή μία σχετικά μικρή επαρχιακή πόλη.

Για τη σύγκριση των δύο νοσοκομείων, είπε: «Αυτό που μου λείπει είναι ότι το κομμάτι της επαφής με τις γυναίκες στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, εδώ είναι λίγο πιο απρόσωπη η κατάσταση. Από την άλλη, το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό, όλοι είναι διαθέσιμοι να σε βοηθήσουν, δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Επιδιώκουν να μάθεις, συνεχώς σε βάζουν στη διαδικασία να διαβάζεις, να κάνεις ηλεκτρονικά μαθήματα.»

Για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Αγγλία … «Εγώ είμαι σε καλύτερη μοίρα διότι η οικογένεια μου είναι μακριά και δεν κινδυνεύουν άμεσα. Όμως πολλοί συνάδελφοι γυρίζουν σπίτι τους και δεν μπορούν να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους.

Στην Αγγλία, η κατάσταση δυσκολεύει καθημερινά και γίνεται όλο και πιο δύσκολα όχι μόνο για τους γιατρούς, αλλά για όλους όσοι εργάζονται στα Νοσοκομεία.

Φοβόμουν για την εξέλιξη του ιού στην Ελλάδα, επειδή γνωρίζω τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις ελλείψεις σε υλικά. Ωστόσο πρέπει να πιστωθεί ότι η χώρα μας ήταν από τις πρώτες που πήραν σοβαρά μέτρα και να ελέγξουμε την εξέλιξη του ιού.

Είναι μέτρα για να κερδίσουμε χρόνο και να μπορέσει το σύστημα υγείας να ανταπεξέλθει. Αν ξεφύγουν οι αριθμοί, δεν θα υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ και αυτό θα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα.

Πολλές χώρες αναφέρουν το παράδειγμα της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της επέκτασης του ιού.

Η Αγγλία ακολουθήσε αρχικά ένα διαφορετικό μοντέλο. Οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού μάλλον έβαλαν την οικονομία πάνω από την υγεία.

Αυτή τη στιγμή οι θάνατοι είναι 2.400. Τα ιατρεία έχουν κλείσει, τα τακτικά χειρουργεία έχουν κλείσει. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση.»

Όσο για τις έγκυες γυναίκες και τον κορωνοϊό, είπε: «Οι έγκυες δεν έχουν πολλές πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί ότι ο ιός μεταφέρεται από την έγκυο στο έμβρυο και επίσης δεν έχουν παρατηρηθεί αποβολές. Αυτά βεβαία είναι πρόωρα στοιχεία και μεταβάλλονται συχνά.»

Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι εγκλωβισμένος στην Αγγλία και δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και στην οικογένειά του … «Είχα σκοπό να γυρίσω και είχα κλείσει και τα εισιτήρια, αλλά δεν μπορούσα να προβλέψω την εξέλιξη της πανδημίας και την απαγόρευση των πτήσεων.

Τώρα ψάχνω άλλους τρόπους για να μπορέσω να επαναπατριστώ.»

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...